מה אתם אומרים על דודי קאליש
-
@ארי-גולד אמר במה אתם אומרים על דודי קאליש:
הוא נחשב הכי מקצוען בבציבור החרדי, יש לו עם אני לא טועה שניים וחצי תוארים במוזיקה, זה רמה שלא קיימת,
הוא סיפר לגיל ישראלוב באב האחרון (בראיונות הווקאליים בתשעת הימים) שהוא לומד את זה כבר כמה שנים והוא עוד לא גמר.
-
אני חושבת שהוא סמל לבן אדם שיודע להיות מקצועי וגם לשמור על החסידיות שלו ולא להגרר
-
@ברוריה דודי קאליש,
הוא אמן בסדר גודל!!!
היצירתיות שיש לו בעיבודים, הקדימה בשנים את כולם, [כן, גם את יואלי דיקמן],
יש בעיבודים שלו [גם להופעות] נועזות ובוטות, ומצד שני רגש וחם רך ...
כל מי ששומע את השירים שלו [בפרט ב'כתפוח'] לא יכול שלא להתרשם,
שום שיר שמה הוא לא דומה ל.. כלום, הכל יצירתיות חסרת תקדים!!!!!!
צריכים לזכור גם את התרומה שיש לו לעולם המוזיקה שיש היום,
כל כך הרבה אומנים הם פרי גידולו,
אהרלע' סמט, מוטי ויזל בתור בוגר, [נראה לי], איציק פילמר [של נשמה] יענקי לנדאו,
יוחנן אורי [שעשה לו בדיסק] משה דוד וויסמנדל, ארי היל [הדואט הראשון שלו היה עם דודי קאליש], ועוד ועוד ,
שמים לב על היצירות שלו את האומנות שיש בו על כל מה שזה אומר,[ כן, גם התהפוכות שהוא עבר..].
באמת חבל מאוד שהוא לא יוצר היום, ולא שומעים עליו, זה באמת אמן בליגה אחרת !! -
@משה-ברוורמן כמדומני שגם מקהלת לב מארה''ב התחילה אצלו, באחד האלבומים שהוא לקח אותם...
-
@איש-אחד-מאיזה-מקום לדעתי יואלי דיקמן בלחנים לא לא מוצלח כמו דודי קאליש...
-
@יענקל-לוי כן,
זה היה על שבת,
לא יודע האם הוא זה שהתחיל אותם,
בכל אופן, זה ברור שהיה לו [אולי עדיין..] תחביב להוציא מוזיקה עם שמות לא מוכרים,
ובצורה שיטתית הוא עבד עם שמות לא מוכרים וחשף אותם לציבור,
שכחתי בפוסט שלי מקודם, גם את 'מאייעס', [אבל זה אולי תקופה שהוא פחות גאה בה היום..], -
@יענקל-לוי וודאי שלא!!
בכלל לא מתקרב.....
מה גם שזה סגנון אחר לגמרי.. -
@משה-ברוורמן בעת כתיבת השורות אני נזכר שהאלבום שבת פארברענג של בערי וועבער, יצא הרבה לפני גוט שאבעס של דודי, וגם שם זה מקהלת לב, אז... אתה צודק.
-
@יענקל-לוי כשהוא בא להוצאי דיסק עם מקהלת ידים הוא לא הלך לאלו הידועות,
אידיש נחת, שבח, וכדו',
אלא הלך והביא משהוא לא מוכר מקנדה, [נראה לי..]
למה???
כי זה הבן אדם... -
@משה-ברוורמן נראה לי שהסיבה היא שהמקהלות הללו מכיון שהן לא כל כך מקצועיות, אז יותר קל לו לעבוד איתם כי הוא יכול להגיד להם מה שהוא רוצה בשונה ממקהלות יותר מקצועיות שיש להם דעה בכל קנייטש מה ואיך לעשות. וגם יואלי דיקמן עובד עם מקהלות יותר 'חלשות' מהסיבה הזאת...
-
@יענקל-לוי אולי...
-
@משה-ברוורמן אמר במה אתם אומרים על דודי קאליש:
היצירתיות שיש לו בעיבודים, הקדימה בשנים את כולם, [כן, גם את יואלי דיקמן],
טוב, כשהוא התחיל - יואלי עדיין היה בישיבה ולא העז להוציא את האף החוצה כמעט...
כל מי ששומע את השירים שלו [בפרט ב'כתפוח'] לא יכול שלא להתרשם,
את העיבוד ל"כתפוח" עשה יוחנן אורי בשלמותו, ולא כמו שכתוב בחוברת (ואין כאן המקום להאריך בדבר).
כך סיפר יוחנן עצמו ליואלי בלילה מנצח לפני כשנה וחצי. (דודי בהתחלה לא התחבר לעיבוד שהיה מדי אלקטרוני לטעמו, ורק אחרי כמה ימים התלהב ואמר לו לשלוח את זה ישר למיקס. כך לדברי יוחנן).מה שנכון, שהוא אכן ניפץ הרבה מיתוסים כל מה שקשור לעיבודים אמנותיים, כדוגמת העיבוד ל"מי ידמה", "המלך", ועוד רבים וטובים.
@יענקל-לוי אמר במה אתם אומרים על דודי קאליש:
@משה-ברוורמן כמדומני שגם מקהלת לב מארה''ב התחילה אצלו, באחד האלבומים שהוא לקח אותם...
נכון- ב"גוט שבת". אבל הם כבר היו מוכרים אז. מה שנכון, שהוא מינף הרבה מקהלות שהיו קטנות בהתחלה, כדוגמת ידידים ארה"ב ("ידידים 1- אזכרה", "ידידים 2- המלך"), נשמה ו"די קינדער"(אשר בחר בנו), לב (גוט שבת), ועוד.
@יענקל-לוי אמר במה אתם אומרים על דודי קאליש:
@איש-אחד-מאיזה-מקום לדעתי יואלי דיקמן בלחנים לא לא מוצלח כמו דודי קאליש...
הם לא באותו סגנון בכלל! דודי חסידי יותר ויואלי מאוד מתקיף. אבל נכון שגם לטעמי הלחנים של דודי יותר יפים- בשקלול.
@דעה אמר במה אתם אומרים על דודי קאליש:
חוץ מזה למה לא שומעים או רואים סרטונים שלו מארועים בתקופה האחרונה.
דווקא אני יודע שהוא עדיין פעיל. למשל, לאחרונה איחוד מוסדות גור הולך איתו בכל הדינרים שלהם, עם תוכנית מוסיקלית מדהימה שהוא כתב במיוחד עבורם. כבר היו להם שלושה או ארבעה דינרים בסגנון הזה, והבנתי שבקיץ הקרוב אמורים להערך שניים נוספים.
-
@דעה אמר במה אתם אומרים על דודי קאליש:
אני שמעתי את השיר כתפוח מהמלחין עצמו אליעזר קאליש [אחיין של דודי] הרבה לפני שזה יצא ובמקור זה יותר לאט והרבה יותר יפה, לדעתי יוחנן אורי הרס את השיר. מי שמכיר את השיר לפני כן יאמר לכם את אותו הדבר.
ייתכן שלכן דודי בהתחלה לא אהב את העיבוד, וכמו שכתבתי לעיל.