שירי רגששש
-
@צוות-פיקוח
רציתי לדעת אם מותר להעלות שירים טובים של זמרים חילונים -
@אולפניסט-ברמה , יש מושג כללי שנקרא 'שיר רגש', הוא לאו דווקא שיר שמרגש אלא יותר על בסיס עיבוד קלידי פסנתר בלבד אם הרמונית מייתרים.
כשאתה בא להתעניין בשירי רגש שגורמים לי לך ולכולם לבכות זה לא משהו ברור בכלל, זה שונה בין כולם.
כל אחד מתרגש משיר אחר רק בגלל איזה סיפור שעומד מאחורי השיר, או מקרה שאירוע אם אותו אחד, או הסיטואציה שבה שמע את השיר, או עוד אלף ואחד סגנונות..
אבל בתכלס, לא כל שיר שנראה לי שירגש את כולם באמת הוא כזה.
כמובן שישנם שירים מסוימים שתמיד מרגשים את כולם, אבל זה יותר בניכסי צאן ברזל...
אני ייתן עוד דוגמא אחרונה לסיום:
השיר הידוע 'אני מאמין', עד לפני אסון מירון לצערי הרב אנשים חייכו כששרו את השיר הזה, הוא לא קיבל מספיק חשיבות ריגשית. ומה קרה אחרי האסון? כשכל אחד שומע את השיר הוא מקבל רצינות על הפנים, הרגש מתחיל לפעול, ולעיתים גם הדמעות... מה זה אומר? השיר לא השתנה! זה הסיטואציה והתפאורה מסביב...הנושא הזה מעניין ותודה שהעלת אותו אולי הגיע הזמן להתחבר לרגש שבכל שיר ושיר ולא רק לסיטואציה שמסביב...
נ. ב. יודעי דבר לחשו לי ש @אולפניסט-ברמה מחזיק שיר מרגש מאוד שבהחלט יכול לגרום לדמעות, בטח על בסיס הסיטואציה שמאחורי הלחן.
-
-
-
נ. ב. יודעי דבר לחשו לי ש @אולפניסט-ברמה מחזיק שיר מרגש מאוד שבהחלט יכול לגרום לדמעות, בטח על בסיס הסיטואציה שמאחורי הלחן.
יודעי דבר לחשו לי שאתה צריך לעבד את השיר הזה.....
ואתה קצת מתעכב.....
ואגב.. ''אני מאמין'' ממש לא מרגש אותי, לא יודע למה.....
אבל ''כרחם אב'' מאוד.....אבל ב'סדר.. זה כל הקטע, כל אחד מעלה מה שריגש אותו, ואז יהיה ביחד מלא ריגושים!!! (אני קצת מסטול....)
-
-
שיר של מאיר גרין,
עיבוד לחן וקולות: שרולי ברונכר.
עד מתי גרין וברונכר.mp3 -
היה לי תקופה שאמן על הילדים מאוד ריגש אותי
אבל אני חושב שכרגע מה שיכול להביא אותי לבכי זה אני מאמין שדרשו עשו באיזה סיום פעם לאחר אסון מירון, ועשו שם גם איזה קלרינט בהתחלה שפשוט מזעזע ומרטיט את הלב, ממליץ. -
@שימי-המוזיקלי אמר בשירי רגששש:
היה לי תקופה שאמן על הילדים מאוד ריגש אותי
אבל אני חושב שכרגע מה שיכול להביא אותי לבכי זה אני מאמין שדרשו עשו באיזה סיום פעם לאחר אסון מירון, ועשו שם גם איזה קלרינט בהתחלה שפשוט מזעזע ומרטיט את הלב, ממליץ.כנ"ל! ממליצה לכולם לשמוע וגם לראות, במיוחד את הקטע שהקהל שר. מצמרר.
-
@כ-פ @שימי-המוזיקלי שלחו קישור
-
-
אלוף העולם הוא שיר ממש מרגש, מידיעה, אפילו שאני ממש לא התקרבתי ללבכות ממנו...
ממליצה להוריד, זה ממחיש את השיר אלוף העולם....
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!