-
@כ-פ זו בדיוק הבעייה. הנקודת הנחה שמניחים. מסיקים מסקנות ותוהים על פיהם..
אז לא. זה בדיוק מה שדוד רוצה ללמד את כולנו..
אל תכלאוני בשום כלוב.. אל תגדירו אותי..
ותסתכלו לבד לאיפה הוא הולך/מופיע.. עם מי הוא עובד..
ותבינו לבד..
הוא בדיוק מנסה להוכיח לנו שהוא לא.. -
@shin אמר בדוד בן ארזה:
@שמחה-ששון כן. אבל מצד שני הוא שלח ליואלי את השיר עם תיקון "אני קופץ מעל האמת שלי" במקום "טבריה"... כמו בשיר המקורי.. ולכן זה בסוף כן עבר שידור..
מצד שני יש בזה משהו אמיץ שאומר לרדיו "לא סופר אותכם" כי זו האמת שלי ואני הולך איתה...
זו דעתי. מה דעתכם ?!אמיץ יכול להיות מישהו מאוד מפורסם שכבר יקבלו כל מה שעושה --ויראו בזה קטע
זמר שנמצא בשלבי בניה --צריך להיות מאוד זהיר בקטע הזה
"אל תהיה צודק תהיה חכם||שמעת את השיר החדש שלי ? ||
-
@אילן-פ צודק. אבל אולי הוא מרגיש נכון עם זה...
נפש של אומן קשה להבין ולדעתי. שיילך עם הלב.. שייעשה ויצליח..||שמעתי גם שמעתי. חייב לציין הופתעתי מאוד..
לא שחשבתי שאתה לא מקצועי או לא מלחין וכותב טוב..
אלא הופתעתי בעיקר מהעיבוד ברמה ממש גבוהה..
אחי. תמשיך קדימה ואל תשכח את חברים שלך ממקצב..
בקטע הכי אמיתי שיש...|| -
@כ-פ תתפלאי אבל דוד בן ארזה מכוון לגמרי לכיון הישראלי ולא ''החרדי''. עד כמה שידוע לי הוא רוצה להוציא שיר עם זמר חילוני בדיוק בשביל המקום הזה. להיפתח למגזר הכללי.
@shin אני לגמרי חושב שיוצר לא צריך להיות כבול מבחינת הכתיבה שלו, רק בשביל להישאר פתוח לקהלים. נכון שזה משתלם וזה מה שנקרא להיות ''חכם'' אבל דווקא כשיוצר פתוח למקום מסוים וחושב שהמקום הזה הוא מקום טוב ונכון, דווקא יש לו ענין להיות במקום הזה ולא להתקפל בפני מוסכמות שהוא חושב שאינם נכונות. -
@נווד חבל עליו, הוא הצליח בציבור החרדי ויכול להיות שהוא רוצה להפתח לעוד קהלים, אבל הוא יכל לעשות זאת בחכמה ושהשיר יהיה בסגנון שונה אך עדיין שישאר בציבור החרדי, הוא הפסיד קולות בקול החרדי שבו הוא יחסית הצליח לעומת קולות של הציבור הכללי שיהיה לו מאד קשה להכנס לשם ולדעתי הוא לא עשה בחכמה.
הוא יכול ללכת עם האמת שלו, ואדרבא נעודד אותו אך יש דרך... -
@כוכב-לכת הוא לא מנסה לברוח מהציבור החרדי. להפך הציבור החרדי מקיא כל יצירה שאין לה אחיזה גלויה בקודש. או כל יצירה שמתבטאת באופן אנושי. לכן יוצר כמו דוד בן ארזה (שהוא לא חרדי קלאסי) מוצא את עצמו קצת מחוץ למיינסטרים החרדי בלי כוונה... (יעידו הדברים שכתב @shin שבן ארזה מיהר לתקן כשהבין שמשום מה יש בעיה במילים).
-
@נווד אמר בדוד בן ארזה:
@כוכב-לכת הוא לא מנסה לברוח מהציבור החרדי. להפך הציבור החרדי מקיא כל יצירה שאין לה אחיזה גלויה בקודש. או כל יצירה שמתבטאת באופן אנושי. לכן יוצר כמו דוד בן ארזה (שהוא לא חרדי קלאסי) מוצא את עצמו קצת מחוץ למיינסטרים החרדי בלי כוונה... (יעידו הדברים שכתב @shin שבן ארזה מיהר לתקן כשהבין שמשום מה יש בעיה במילים).
רק מציין...
הוא לא מיהר לתקן.. הוא פשוט לא רצה לאבד את הציבור החרדי.. אבל.. ואבל גדול
הם לא הקהל אליהם הוא שואף...
אני יכול להבין את זה..
קהל שהוא כמוך הוא לא תמיד מרגש כמו קהל ממגזר אחר..
ואני אסביר, אנשים שלא באים מאותו רקע שלך ובכל זאת מתחברים לשירים ובאים להופעות זה מרגש יותר יוצר..
תכל'ס ריבו, עקיבא, חנן...
והוא שואף לשם..
הוא מפחד לאבד גם את הקהל החרדי ולכן הוא מוציא גרסאות רדיו לשירים
למרות שתכלס כולם יישמעו בבית את הגרסאות מיויטיוב או מספטיפיי ושם דוד לא דאג לתקן..
אני אישית אפשר לומר מסכים עם דוד שיילך בדרך שלו ושיצליח..
אבל אני רואה שיש כאן עוד דעות..
אתם מוזמנים לשתף אותנו בהן...
תודה -
@shin
המוזיקה שלו לא מספיק ברמה
שציבור אחר חוץ מהציבור החרדי -
ישמע אותה
לא באה להתנשא
ואין לי שמץ איך יוצרים מוזיקה ברמה
אבל אני חושבת שזמר כמוהו
לא יכול להוציא כזה שיר
הטקסט מהמם
ואני גם לא יודעת על מה בדיוק להצביע שלא היה טוב
אבל זה לא שיר שכף לישמוע -
@מישהי-מאמי
תאמת אנלא סגורה על עצמי
אהבתי את הטקסט
אבל העיבוד
ואיך שהוא שר
ממש מעצבנים -
-
@הדס-ט אמר בדוד בן ארזה:
@shin
המוזיקה שלו לא מספיק ברמה
שציבור אחר חוץ מהציבור החרדי -
ישמע אותה
לא באה להתנשא
ואין לי שמץ איך יוצרים מוזיקה ברמה
אבל אני חושבת שזמר כמוהו
לא יכול להוציא כזה שיר
הטקסט מהמם
ואני גם לא יודעת על מה בדיוק להצביע שלא היה טוב
אבל זה לא שיר שכף לישמועאני הייתי מסכים אלמלי התוצאות בשטח...
הוא אומנם לא נהיה ישי ריבו ולא מילא את קיסריה..
אבל יש לו המון קהל במגזר השני..
ויתרה מכך תחנות הרדיו והאתרים שלהם עושים עליו כתבות יותר מבמגזר החרדי..
זאת עובדא.
אז נכון שהוא לא ישי ריבו..
אבל הוא דיי מתקדם יפה.. -
@shin אני מסכים איתך שבן ארזה מנסה לשמור על ''קשר טוב'' עם הציבור החרדי. ואני גם מסכים איתך שמאוד מרגש לגעת דווקא בשונה. זה יוצר חיבור למי שאתה פחות מחובר אליו... אבל אני חולק ושוב אומר שאין פה פניה ל''עולם אחר'' אלא הטקסט הוא חלק מהיצירה האישית שלו שהציבור החרדי לא כל כך אוהב...
לגבי הדוגמאות שהבאת - חנן, עקיבא, אני בכלל חושב שאתה טועה הם מגיעים ממקום אחר לגמרי ממקום הרבה יותר מחובר לעולם החילוני (ולא בקטע רע).
@הדס-ט אני לא יודע איזה מוזיקה כללית את מכירה אבל מה שצריך בשביל להתברג בעולם המוזיקה הכללי זה בעיקר רגש כנות וכמובן כתיבה טובה ולחן טוב ואת זה יש לדוד בן ארזה אני לא אומר שהוא הולך לכבוש את העולם אבל כן יש לו את היכולת להיכנס לשם. יוכיח נותי ליברמן שהצליח להיכנס לפליליסט הכי נחשב במגזר הכללי. ומבלי לפגוע בנותי ליברמן, דוד בן ארזה לא נופל ממנו בשום פרמטר...
אישית גם אני לא אהבתי את השיר האחרון שלו (וגם זה שלפניו) אבל זה לא מוריד מהיופי וההצלחה של שאר השירים...