-
@מישהי-מאמי
תאמת אנלא סגורה על עצמי
אהבתי את הטקסט
אבל העיבוד
ואיך שהוא שר
ממש מעצבנים -
-
@הדס-ט אמר בדוד בן ארזה:
@shin
המוזיקה שלו לא מספיק ברמה
שציבור אחר חוץ מהציבור החרדי -
ישמע אותה
לא באה להתנשא
ואין לי שמץ איך יוצרים מוזיקה ברמה
אבל אני חושבת שזמר כמוהו
לא יכול להוציא כזה שיר
הטקסט מהמם
ואני גם לא יודעת על מה בדיוק להצביע שלא היה טוב
אבל זה לא שיר שכף לישמועאני הייתי מסכים אלמלי התוצאות בשטח...
הוא אומנם לא נהיה ישי ריבו ולא מילא את קיסריה..
אבל יש לו המון קהל במגזר השני..
ויתרה מכך תחנות הרדיו והאתרים שלהם עושים עליו כתבות יותר מבמגזר החרדי..
זאת עובדא.
אז נכון שהוא לא ישי ריבו..
אבל הוא דיי מתקדם יפה.. -
@shin אני מסכים איתך שבן ארזה מנסה לשמור על ''קשר טוב'' עם הציבור החרדי. ואני גם מסכים איתך שמאוד מרגש לגעת דווקא בשונה. זה יוצר חיבור למי שאתה פחות מחובר אליו... אבל אני חולק ושוב אומר שאין פה פניה ל''עולם אחר'' אלא הטקסט הוא חלק מהיצירה האישית שלו שהציבור החרדי לא כל כך אוהב...
לגבי הדוגמאות שהבאת - חנן, עקיבא, אני בכלל חושב שאתה טועה הם מגיעים ממקום אחר לגמרי ממקום הרבה יותר מחובר לעולם החילוני (ולא בקטע רע).
@הדס-ט אני לא יודע איזה מוזיקה כללית את מכירה אבל מה שצריך בשביל להתברג בעולם המוזיקה הכללי זה בעיקר רגש כנות וכמובן כתיבה טובה ולחן טוב ואת זה יש לדוד בן ארזה אני לא אומר שהוא הולך לכבוש את העולם אבל כן יש לו את היכולת להיכנס לשם. יוכיח נותי ליברמן שהצליח להיכנס לפליליסט הכי נחשב במגזר הכללי. ומבלי לפגוע בנותי ליברמן, דוד בן ארזה לא נופל ממנו בשום פרמטר...
אישית גם אני לא אהבתי את השיר האחרון שלו (וגם זה שלפניו) אבל זה לא מוריד מהיופי וההצלחה של שאר השירים... -
-
@shin
נראה לי שאולי יש הבדל איפה נקודת המוצא
אם הזמר בהתחלה פונה לציבור הכללי --ואחר כך מתקרב לציבור החרדי כמו ישי ריבו - יתקבל האהבה
אבל אם מכתחילה פונה לציבור החרדי -- ואחר כך מתחיל לפזול ולהתחנף לציבור הכללי - הציבור החרדי
לא יקבל את זה בהבנה - יגיד הבן אדם ירד מהפסים
אגב השבוע שמעתי שיר של זמר --נחשב חרדי ומפורסם - שר איזה שיר על "הוא והיא " -מבחינתי הוא שרוף
ישי ריבו נכון שפנה לכתחילה לציבור הכללי --אבל אף פעם לא הוריד ברמה הרוחנית של שיריו --ודוקא בגלל זה קבלו אותו בכל בכל החוגים --וזו חכמה גדולה -
למשהו יש את לכו למים להורדה?
-