עזרה בהכנת מאמר על ההבדלים בין ימאהה לקורג
-
אני כעת בתהליכי שדרוג של האתר שלי "אוקטבה מיוזיק" (האתר סגור זמנית) ובין השאר אני רוצה לעשות בלוג עם מאמרים שימושיים חשבתי לעשות מאמר על הנושא שמעסיק רבים מאלה שקונים קלידים והוא "ימאהה או קורג" כך שכל מי שיחפש בגוגל יהיה לו מדריך מסודר ומפורט ולא שרשורים ארוכים ומסובכים בפורומים ולכן אשמח בעזרת הציבור כאן בכתיבת מאמר מקיף בנושא הזה שכולל מעלות / חסרונות בכל חברה / דגם מול השני/ה פרוט הפונקציות , נחות השימוש ' סאונד וכו' וכו'... ולכן אשמח לכל ידע שיכול לעזור בנושא...
(לא צריך מאמרים מלאים אפשר לכתוב נקודות בקצרה ואני ינסח את זה...)
כמו כן אם יש לכם רעיונות למדריכים / מאמרים שימושים נוספים {שנוגעים לקלידים בלבד...} אשמח לשמוע...
תודה רבה מראש!!! -
@המוזיקאי
קצת קשה להשוות בין חברות האלו "בגדול" - השוואה של "כלי" מסוים מול כלי אחר הרבה יותר פשוטה לדעתי.כמו כן, אני לא ממש מכיר לעומק את קורג, מכיר יותר את ימהה... הייתי נוגע בנקודות הבאות לצורך ההשוואה:
לטובת ימהה:- נוחות מערכת הפעלה: קל ללמוד, מואד אינטואיטיבי
- יציבות של מערכת הפעלה: כמעט אין באגים, לא כמו בקורג במיוחד בהתחלה, אחר כך הם מתקנים הרבה באגים עם גרסאות של מערכת הפעלה שלהם
- פורמט של מקצבים אחיד: לימהה כבר כמעט 20 שנה יש פורמט SFF2 של המקצבים, ולכן הם מנגנים בכל הקלים שלהם, אולי קצת לשנות צלילים לאלה שיש בקלידים אבל לפחות ניתן לטעון אותם בקלות
- המון מקצבים שניתן למצוא באינטרנט בחינם או בתשלום. לדעתי בעולם יה הרבה יותר משתמשים של ימהה מאשר של קורג, למרות שצריך לבדוק את זה
- המשך של הקודם: ימהה מציעים להורדה בחינם הרבה expansion packs שנעשו ברמה מאוד גבוהה.
- פונקצית registration memory - פשוט מאוד נוח, אין משהו דומה שעובד בצורה דומה בקורג למיטב דעתי, יש שם את song book אבל זה לא אותו דבר
- תמיכה ב WAV, קורג מאפשר להקליט בMP3 בלבד
לטובת קורג:
-
פונקציונלית הוא הרבה יותר מתקדם מאשר ימהה, פשוט מערכת הפעלה חזקה יותר:
- סמפלר הנמצא במכשיר עצמו (בימהה ניתן לעשות זאת רק דרך המחשב)
- הרבה יכולות אשר ניתן להפעיל בזמן אמת (כלומר בזמן ההופעה): manual bass למשל, למרות שבימהה יש גם דברים מיוחדים (כמו half bar fill in)
- פורמט יותר עשיר של מקצבים: אין מקבלה של fill in להיות תיבה אחד, Сhord Variations, Guitar Mode וכו' (בימהה ניתן לעשות חלק מהדברים במחשב בלבד) ובאופן כללי Style Creator של קורג לדעתי יותר מתקדם
- midi to style, קאוס פאד וכו' - כל מיני פיצ'רים מתקדמים, בימהה אין שום דבר כזה (יש midi 2 style בתוך תוכנה צד שלישי אולי)
בגדול הייתי אומר שבימהה הכל נשמע כמו הקלטה בסטודיו, בעוד שקורג יותר "חי"
זאת רק דעתי האישית כמובן
מקווה שזה עוזר
-
@yossefi אחדד את הנקודה אולי.
התכוונתי לבן אדם שלא יודע כלום על שניהם,
לדעתי (וכמובן זאת דעה האישית שלי בלבד) יהיה יותר קל לקרוא הוראות הפעלה של ימהה מאשר של קורג (שהוא עצום) וגם בגלל שמערכת הפעלה מתקדמת יותר בקורג - פשוט צריך ללמוד יותר. יחד עם זאת, ראיתי סרטונים של pa5x ודיי הבנתי מה קורה שם כך שלדברים הבסיסיים (הקלטה, נגינה וכו' קורג לא קשה בכלל)... אולי בדגמים הקודמים זה לא היה כך, אבל עכשיו יש לי הרגשה שהוא יותר דומה לימהה מבחינת התיפעול הבסיסי לפחותאבל בגדול זה נושא של טעם וריח שעליהם אין מה להתווכח
-
@המוזיקאי כתבתי על זה בהרחבה כאן
https://miktzav.com/topic/7067/קורג-או-ימאהה/5?_=1686082765690 -
אם תוכלו להדגיש יותר את ההבדלים בנוגע לנגינת מוזיקה חסידית ומקצבים חסידיים...