מיהו מוזיקלי?
-
@BINYAMIN-OFFICIAL מעלה במוחי את המוזיקאים שאני מכירה, כולם התחילו לנגן מגיל צעיר ו / או שהיה להם את זה במשפוחה, כאילו בגנים.
-
@אבינועם-0 אמר במיהו מוזיקלי?:
@אילן-פ קודם כל השמיעה של אחד מהם שהייתי איתו לאורך כל הדרך הביצוע
אין אחד מהשיעור שלי שלא זוכר כמה הוא היה חופר עם חליל וגיטרה
אבל אחרי חמש שנים פתאום רואים .....בחור מהשיעור -סבבה !!! -- "אין דבר העומד בפני הרצון "
אבל אתה מכיר מישהו שבאמת התפרסם בזכות עצמו בלי כישרון מוזיקלי בסיסי ?? -
ואם שואלים אם אפשר לדעת לנגן גם בלי חוש מולד,
אז אני חושב שכן כי בעוד שלחלק מהאנשים יש נטייה טבעית למוזיקה, כל אחד יכול ללמוד לנגן על כלי או לשיר תוך תרגול ומסירות. למעשה, מוזיקאים מצליחים רבים השיגו את כישוריהם באמצעות שנים של עבודה קשה ואימונים, במקום כישרון מולד בלבד. ייתכן שלאנשים מסוימים ייקח יותר זמן ללמוד מאחרים, אבל עם מאמץ עקבי ומורה טוב, כמעט כל אחד יכול לפתח את הכישורים לנגן בכלי או לשיר. -
@איציק-דדיה אמר במיהו מוזיקלי?:
אם אתה נגיד ביום שישי שם שירי חנוכה אין לך חוש מוסיקלי
אבל אם אתה ביום שישי שם שירי שבת קצביים באויירת השבת אז יש לך חוש מוסיקלי
וזה לא משנה מה יגידו היום כולם מחפשים מה יגידו אם אתה חושב שאתה טוב תמשיך עם המוסיקה
ואם אתה חושב שאתה לא טוב תפסיק
החלק השני נכון וחשוב
אבל לחלק הראשון אין כל קשר לרמה מוזיקאלית כלשהיא -
@מאן-דאמר-0 אמר במיהו מוזיקלי?:
במהלך שנות חיי נתקלתי הרבה בשאלה (-המעצבנת, יש לומר) 'מי אמר שאתה מוזיקלי'? האם יש תשובה לזה ואם כן מהי, או שמא עלי להחריש?
חברה, אשמח לתגובות. תודהלדעתי בגדול זה הרמוניה אחד יותר טוב ואחד פחות
ולא בהכרח מישהו שמתעסק עם שירה יודע הרמונייה -
@כ-פ אמר במיהו מוזיקלי?:
@מאן-דאמר-0 אמר במיהו מוזיקלי?:
@איציק-דדיה תודה על התגובה. אני בכל זאת מחפש נוסחה כלשהי שיכולה להוכיח את זה. לדוגמא: אמרתי לחבר- אני יכול לגשת למעבד מוזיקלי ולשוחח איתו רבע שעה על מוזיקה ואתה לא. יודגש: אין לי ספק בכך שאני מוזיקלי מאוד. רק לשם הצדק
יש אנשים שאוהבים מאוד מוזיקה (היום זה יותר נפוץ, בגלל כל הטררם הזה שסביב הזמרים......) ויכולים לדבר על מוזיקה (וזמרים) רבע שעה ויותר. אבל זה לא מוכיח שהם מוזיקלים אמיתיים. קיצר, לדבר על מוזיקה זה ממש לא המדד.
לפי דעתי, יש כמה כללים למוזיקאי:
1.צריך להיות לו או שמיעה מוזיקלית טובה, או שהוא למד את כל התיאוריה על בוריה
2. צריך לדעת לנגן על כלי מסוים לפחות את הבסיס או לדעת לבנות מוזיקה/ לערוך
3. בן אדם שמתמצא במוזיקה, מכיר זמרים נגנים ומעבדים, יודע מה תופס עכשיו ומה פחות-כדי שגם יוכל להשתלב בשוק למקרה שרוצההוא מדבר על מוזיקלי ולא מוזיקאי.........
אולי תואיל בטובך להסביר את ההבדל (מהותית)