מיהו מוזיקלי?
-
@מאן-דאמר-0 אמר במיהו מוזיקלי?:
במהלך שנות חיי נתקלתי הרבה בשאלה (-המעצבנת, יש לומר) 'מי אמר שאתה מוזיקלי'? האם יש תשובה לזה ואם כן מהי, או שמא עלי להחריש?
חברה, אשמח לתגובות. תודהלפי דעתי, יש כמה כללים למוזיקלי:
1.צריך להיות לו או שמיעה מוזיקלית טובה, או שהוא למד את כל התיאוריה על בוריה
2. צריך לדעת לנגן על כלי מסוים לפחות את הבסיס או לדעת לבנות מוזיקה/ לערוך
3. בן אדם שמתמצא במוזיקה, מכיר זמרים נגנים ומעבדים, יודע מה תופס עכשיו ומה פחות-כדי שגם יוכל להשתלב בשוק למקרה שרוצה -
@ויווש זה נקרא שמיעה מוזיקלית
אני יכולה להגיד לדוגמא על אחותי הקטנה, כשהיא הייתה בת 3 כבר ידענו שיש לה שמיעה מוזיקלית
ואיך?
לדוגמא בשיר מחשבות טובות, שיבוא, ה' ישמור וכאלו, אחרי פעמיים היא ידעה לשיר את הקטע שעושים לדוגמא שיבוא-או-או-אוהוו בלי להתבלבל במוזיקה והיא עשתה איזה מדויק ובקצב, או שהיא מדי פעם הולכת לאורגן שלי (בת 4) ומנסה לנגן מה שהיא שמעה לפני
זה לא משהו שיש לכולם ואני מכירה המון אנשים שגם בפעם ה1000 לא יקלטוגם זה יכול להיות זיכרון טוב של המילים, ואת הלחן קצת 'מקרטעים' פשוט שיתאים למילים...
-
@שמעון-העילוי מי לא??
-
@שמעון-העילוי ומי שאוהב רק פופ??
-
@שמעון-העילוי אתה ממש 'עילוי'..
-
@שמעון-העילוי מסכימה עם כל מילה
-
@מאן-דאמר-0
שאלה מאוד יפה --והייתי צריך קצת לחשוב על זה ונראה לי ...........
שמוזיקלי -זה בקטע של יכולת יצירתית להוציא מוזיקה ממך החוצה לסביבה - או בנגינה - הלחנה וכ"ו
זו אומנות לכל דבר שלא כל אחד זוכה לכישורים האלה --כמו הרבה תחומים להבדיל כגון ---ציור -פיסול -צילום וכ"ו
לא כל אחד שאוהב לשמוע שירים הוא מוזיקלי כמו שלא כל אחד שאוהב ציורים ידע לצייר -
@מאן-דאמר-0 אמר במיהו מוזיקלי?:
@איציק-דדיה תודה על התגובה. אני בכל זאת מחפש נוסחה כלשהי שיכולה להוכיח את זה. לדוגמא: אמרתי לחבר- אני יכול לגשת למעבד מוזיקלי ולשוחח איתו רבע שעה על מוזיקה ואתה לא. יודגש: אין לי ספק בכך שאני מוזיקלי מאוד. רק לשם הצדק
יש אנשים שאוהבים מאוד מוזיקה (היום זה יותר נפוץ, בגלל כל הטררם הזה שסביב הזמרים......) ויכולים לדבר על מוזיקה (וזמרים) רבע שעה ויותר. אבל זה לא מוכיח שהם מוזיקלים אמיתיים. קיצר, לדבר על מוזיקה זה ממש לא המדד.
לפי דעתי, יש כמה כללים למוזיקאי:
1.צריך להיות לו או שמיעה מוזיקלית טובה, או שהוא למד את כל התיאוריה על בוריה
2. צריך לדעת לנגן על כלי מסוים לפחות את הבסיס או לדעת לבנות מוזיקה/ לערוך
3. בן אדם שמתמצא במוזיקה, מכיר זמרים נגנים ומעבדים, יודע מה תופס עכשיו ומה פחות-כדי שגם יוכל להשתלב בשוק למקרה שרוצההוא מדבר על מוזיקלי ולא מוזיקאי.........