מיהו מוזיקלי?
-
@BINYAMIN-OFFICIAL למה?
@חיה-בקליפ כי אם יש לי נושא שיחה על מירוץ מכוניות
לא נראה לי שאני נהג מירוצים
בשביל להיות נהג מירוצים צריך להיות עם ידע מקיף
לעבור איזשהוא קורס
ולהיות ממש נהג מירוצים
אותו הדבר לעניננו -
אני חושב שהגדרה של @אנונימית יחסית הכי מדוייקת.
בויקיפדיה אין ערך על "חוש מוזיקלי", אבל אולי זה יכול לעזור ---מיומנות שמיעתית היא היכולת לזהות דפוסים מוזיקליים בעזרת האוזן (וע"י כך לכתוב תווים משמיעה בלבד). למרות שמונח זה נשמע קצר ופשוט, על המאזין לפתח מיומנות שמיעתית רבה במגוון רחב של נושאים מוזיקליים על מנת שיוכל להגיע לזיהוי כל הדפוסים הקיימים במוזיקה. שמיעה מפותחת היא מיומנות חשובה בשביל מוזיקאי והיא בדרך כלל נלמדת לצד לימודי התאוריה של המוזיקה.
רוב לימודי (או בעצם "אימוני") פיתוח השמיעה, מתמקדים בפיתוח חוש קצב ושמיעה יחסית אצל התלמיד, (שמיעה יחסית היא היכולת לזהות מרווחים מוזיקליים בצורה אינטואיטיבית). סולפג' (היכולת לשיר מוזיקה לא מוכרת ישירות מהתווים הכתובים וללא סיוע), הוא חלק חשוב ומרכזי בשיעורי פיתוח השמיעה. שמיעה אבסולוטית היא היכולת לזהות צליל בשמו על פי תדר בלבד, דהיינו - על פי גירוי שמיעתי בודד, ולא בהסתמך על היחס בינו לבין צלילים נתונים אחרים (שלא כמו בשמיעה יחסית).
-
@חיה-בקליפ כי אם יש לי נושא שיחה על מירוץ מכוניות
לא נראה לי שאני נהג מירוצים
בשביל להיות נהג מירוצים צריך להיות עם ידע מקיף
לעבור איזשהוא קורס
ולהיות ממש נהג מירוצים
אותו הדבר לעניננו@BINYAMIN-OFFICIAL

מוזיקה זה משו שונה
מוזיקה זה דבר שצריך להבין אותו -
@BINYAMIN-OFFICIAL

מוזיקה זה משו שונה
מוזיקה זה דבר שצריך להבין אותו@חיה-בקליפ אוקיי בהצלחה
-
@מאן-דאמר-0 אמר במיהו מוזיקלי?:
במהלך שנות חיי נתקלתי הרבה בשאלה (-המעצבנת, יש לומר) 'מי אמר שאתה מוזיקלי'? האם יש תשובה לזה ואם כן מהי, או שמא עלי להחריש?
חברה, אשמח לתגובות. תודהלפי דעתי, יש כמה כללים למוזיקלי:
1.צריך להיות לו או שמיעה מוזיקלית טובה, או שהוא למד את כל התיאוריה על בוריה
2. צריך לדעת לנגן על כלי מסוים לפחות את הבסיס או לדעת לבנות מוזיקה/ לערוך
3. בן אדם שמתמצא במוזיקה, מכיר זמרים נגנים ומעבדים, יודע מה תופס עכשיו ומה פחות-כדי שגם יוכל להשתלב בשוק למקרה שרוצה -
מוזיקלי זאת הגדרה רחבה זה כמו שישאלו אותך אם אתה אוכל ברור שאתה אוכל אבל השאלה מה במוזיקה יש הרבה שהם מבינים בתחום מסוים או מוכשרים בתחום מסויים כמו נגינה הלחנה וכו' ואם אתה כזה כנראה אתה כן מוזיקלי לא?
-
@מאן-דאמר-0
שאלה מאוד יפה --והייתי צריך קצת לחשוב על זה ונראה לי ...........
שמוזיקלי -זה בקטע של יכולת יצירתית להוציא מוזיקה ממך החוצה לסביבה - או בנגינה - הלחנה וכ"ו
זו אומנות לכל דבר שלא כל אחד זוכה לכישורים האלה --כמו הרבה תחומים להבדיל כגון ---ציור -פיסול -צילום וכ"ו
לא כל אחד שאוהב לשמוע שירים הוא מוזיקלי כמו שלא כל אחד שאוהב ציורים ידע לצייר -
@אילן-פ זה לא מדויק
כי גם עם הוא ידע לצייר הוא למד את הציור
ובמוזיקה ההגדרה למי שלמד היא מוסיקלית
לעומת אדם מוזיקלי שהוא נולד עם הכישורים האלה הבנת!!@אבינועם-0 כל מילה אמת
-
@אילן-פ זה לא מדויק
כי גם עם הוא ידע לצייר הוא למד את הציור
ובמוזיקה ההגדרה למי שלמד היא מוסיקלית
לעומת אדם מוזיקלי שהוא נולד עם הכישורים האלה הבנת!!@אבינועם-0 אני מסכים עם כל מה שכתבת! ואני חושב שבשלב מתקדם מוזיקלי גם מגיע להבנה בעיבודים ואקורדים וכדומה.
-
במהלך שנות חיי נתקלתי הרבה בשאלה (-המעצבנת, יש לומר) 'מי אמר שאתה מוזיקלי'? האם יש תשובה לזה ואם כן מהי, או שמא עלי להחריש?
חברה, אשמח לתגובות. תודה@מאן-דאמר-0 לדעתי זה משהו הרבה יותר פשוט,
יש אנשים שמתחברים למוזיקה , וישנם כאלה שלא (או פחות)
רמת החיבור שלך למוזיקה היא זו שמראה אם אתה מוזיקאלי,
וכמו שכתבו פה , מוזיקלי לא מראה על רמה מקצועית כזו או אחרת.
זאת דעתי הקטנה... -
@מאן-דאמר-0 לדעתי זה משהו הרבה יותר פשוט,
זאת דעתי הקטנה... -
@מאן-דאמר-0 לדעתי זה משהו הרבה יותר פשוט,
זאת דעתי הקטנה...@אלומה דווקא אני חושבת שמוזיקלי זה מי שמצליח להתאים את עצמו לקצב כל התחומים.
(לשיר לפי הקצב ולא לזייף, לרקוד לפי הקצב, לזהות בפלייבקים מתי מתחיל השיר ומתי הוא נגמר... דברים כאלה) -
מוזיקליות זה כישרון, שאפשר לפתח אותו ע"י לימודים וכו'.
אה, וזה בדרך כלל אבל לא תמיד קשור לשמיעה. בטהובן היה מלחין ענק, והוא היה חרש! (אם לא טעיתי, יכול להיות שזה היה מלחין אחר.) -
@אליש
מי שיש לו שמיעהה מוסיקלית וקליטה טובה של שירים- הוא מוסיקלי
מי שלמד תאוריה או לנגן על כלי מסוים או לערוך שמע- הוא מוזקאי -
@אלומה דווקא אני חושבת שמוזיקלי זה מי שמצליח להתאים את עצמו לקצב כל התחומים.
(לשיר לפי הקצב ולא לזייף, לרקוד לפי הקצב, לזהות בפלייבקים מתי מתחיל השיר ומתי הוא נגמר... דברים כאלה)@חיה-במקרנצ-יק-0
זה נכון אבל זה לא היסוד של ההגדרה אלא תוצאה שכשאתה מוזיקלי ממלא אתה שומר על קצב טונים וכו' -
זה ברור ש90% מהאלה שחושבים על עצמם שהם מוזיקלים זה כי הם מאוווד אוהבים ומתחברים ומתרגשים ממוזיקה
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות