לדעתי שווה להבדיל בין תאוריה לבין נגינה עצמה.
תאוריה אפשר ללמוד כמו כל "קורס", אבל זה ייתן הבנה על איזה אקורדים יש, איך הם מסתדרים, מה זה סולם וכו'
מצד שני היכולת לנגן היא מאוד טכנית ודורשת הרבה אימונים. אז אם תלמד\תלמדי תווים אפשר להתחיל לנסות לנגן יצירות פשוטות ולהתיחס לזה כמו שילדים מתחילים לקרוא ספרים פשוטים לאחר שלמדו אותיות. אז אותיות זה כדי לקרוא טקסטים ותווים זה כדי לנגן - ממש כך.
לאחר מספיק אימונים התחומים של תאוריה ונגינה יפגשו אחד את השני.
MarkBr
-
-
@המוזיקאי
קצת קשה להשוות בין חברות האלו "בגדול" - השוואה של "כלי" מסוים מול כלי אחר הרבה יותר פשוטה לדעתי.כמו כן, אני לא ממש מכיר לעומק את קורג, מכיר יותר את ימהה... הייתי נוגע בנקודות הבאות לצורך ההשוואה:
לטובת ימהה:- נוחות מערכת הפעלה: קל ללמוד, מואד אינטואיטיבי
- יציבות של מערכת הפעלה: כמעט אין באגים, לא כמו בקורג במיוחד בהתחלה, אחר כך הם מתקנים הרבה באגים עם גרסאות של מערכת הפעלה שלהם
- פורמט של מקצבים אחיד: לימהה כבר כמעט 20 שנה יש פורמט SFF2 של המקצבים, ולכן הם מנגנים בכל הקלים שלהם, אולי קצת לשנות צלילים לאלה שיש בקלידים אבל לפחות ניתן לטעון אותם בקלות
- המון מקצבים שניתן למצוא באינטרנט בחינם או בתשלום. לדעתי בעולם יה הרבה יותר משתמשים של ימהה מאשר של קורג, למרות שצריך לבדוק את זה
- המשך של הקודם: ימהה מציעים להורדה בחינם הרבה expansion packs שנעשו ברמה מאוד גבוהה.
- פונקצית registration memory - פשוט מאוד נוח, אין משהו דומה שעובד בצורה דומה בקורג למיטב דעתי, יש שם את song book אבל זה לא אותו דבר
- תמיכה ב WAV, קורג מאפשר להקליט בMP3 בלבד
לטובת קורג:
-
פונקציונלית הוא הרבה יותר מתקדם מאשר ימהה, פשוט מערכת הפעלה חזקה יותר:
- סמפלר הנמצא במכשיר עצמו (בימהה ניתן לעשות זאת רק דרך המחשב)
- הרבה יכולות אשר ניתן להפעיל בזמן אמת (כלומר בזמן ההופעה): manual bass למשל, למרות שבימהה יש גם דברים מיוחדים (כמו half bar fill in)
- פורמט יותר עשיר של מקצבים: אין מקבלה של fill in להיות תיבה אחד, Сhord Variations, Guitar Mode וכו' (בימהה ניתן לעשות חלק מהדברים במחשב בלבד) ובאופן כללי Style Creator של קורג לדעתי יותר מתקדם
- midi to style, קאוס פאד וכו' - כל מיני פיצ'רים מתקדמים, בימהה אין שום דבר כזה (יש midi 2 style בתוך תוכנה צד שלישי אולי)
בגדול הייתי אומר שבימהה הכל נשמע כמו הקלטה בסטודיו, בעוד שקורג יותר "חי"
זאת רק דעתי האישית כמובן
מקווה שזה עוזר
-
@טכנאי-קיובייס-12 תודה על הקרדיט, סתם כדי להבהיר, אני לא מוזיקאי ולא עוסק במוקיזה, בשבילי זה סתם תחביב, אבל אני מנגן כבר כמה שנים טובות ולכן למדתי את הכלים של ימהה בגדול לפחות לרמה שיכול לסייע מדיי פעם
@מוזיקו עכשיו לשאלתך
אני מניח שהכוונה היא לPSR F51 של ימהה
אם כך - אין לה חיבור בmidi למחשב בשום צורה, היא דיי צעצוע האמת.
יש לה אפשרות לחבר אוזניות ולכן ניתן לחבר גם למחשב אבל בדרך כלל נדרש כרטיס קול וכך תוכל להקליט ב audio. כרטיס קול הכי זול מהסבירים עולה לפחות כמו PSR F51 אבל.
מקווה שעזרתי
-
@iii האם הכוונה היא לpitch bend wheel? אם כך - בעמוד 39 של owner's manual כתוב:
- [MIXER/EQ]
- TAB --> TUNE
- [H] Pitch Band Range
-
@yossefi אחדד את הנקודה אולי.
התכוונתי לבן אדם שלא יודע כלום על שניהם,
לדעתי (וכמובן זאת דעה האישית שלי בלבד) יהיה יותר קל לקרוא הוראות הפעלה של ימהה מאשר של קורג (שהוא עצום) וגם בגלל שמערכת הפעלה מתקדמת יותר בקורג - פשוט צריך ללמוד יותר. יחד עם זאת, ראיתי סרטונים של pa5x ודיי הבנתי מה קורה שם כך שלדברים הבסיסיים (הקלטה, נגינה וכו' קורג לא קשה בכלל)... אולי בדגמים הקודמים זה לא היה כך, אבל עכשיו יש לי הרגשה שהוא יותר דומה לימהה מבחינת התיפעול הבסיסי לפחותאבל בגדול זה נושא של טעם וריח שעליהם אין מה להתווכח
-
@משה-כהן-הלמדן
ישנם הרבה הבדלים:- לSX700 יש מסך מגע, לSX600 לא
- בנוסף המסך בSX600 משמעותית יותר קטן וקשה לראות בו דברים, אפשר להתרגל כמובן, אבל זה הרבה יותר נוח בSX700
- לSX600 אין Step Editor - חיוני אם אתה רוצה לעשות מקצבים במקלדת עצמה (כמובן אפשר לעשות במחשב, אבל זה דיי מתקדם). בגדול step editor מאפשר לערוך כל תו בנפרד, לתקן שגיאות וכו'
- ל SX600 אין יציות מידי in & out רגילות (5 pin din) אפשר לחבר למחשב בעזרת usb to host בלבד.
- יש הבדל מהותי בזכרון פנימי: ל SX600 20 Mb בלבד, ל SX700 יש 1 GB (זה לא זכרון להתקנת הרחבות - expansion packs), זה הזכרון שתרצה לשמור בו מקצבים, קבצי מידי וכו'. זה לא נורא לדעתי, כי תמיד אפשר לעבוד גם עם DOK. גם זכרון להרחבות שונה: SX600 - 100Mb, בעוד שלSX700 יש 400Mb - זהו הזכרון שאתה רוצה כדי להתקין voices משלך (המבוססים על סמפלים שלא קיימים במקלדת)
בגדול הsound של 700 יותר עשיר, המקצבים נשמעים יותר טוב וכו'
יש ב youtube מלא סרטוני הדגמות והשוואות למיניהם, תסתכל - תראה ותראה בעצמך:
-
@קשה-לחשוב
אני מניח שתרצה ללמוד את כל השיטות שהזכרתי בתגובה הקודמת שלי
מציע להתחיל מהשיטה הראשונה.
היא מאפשרת לשמור שינויים בהגרדות של voice מסוים (מדובר על voice 1 ולא על כמה)
תלחץ על הכפתור voice ואז (על המסך) menu --> voice edit
תוכל לשנות שם הרבה דברים, למשל vibrato, EG, לקבוע effect וכו'. תוכל הגם להשוות מול voice המקורי.
כשתסיים לערוך כרצונך, תשמור (save ב menu)
מה התוצאה? ייווצר לך קובץ המכיל הגדרות ששינית והפנייה לsample set המקורי (כלומר אותה אוסף הsample-s שממנה המתכנתים של ימהה יצרו את voice המקורי)
עכשיו כמו שאתה בוחר voice רגיל - תוכל ללכת עכשיו ל user memory ולבחור את הvoice שלך (הערוך) משם. אתה גם יכול להעתיק את הקובץ שנוצר ל DOK ואחר כך לבחור משם.
זאת השיטה הכי בסיסית - היא לא קשורה לנגינה עם מקצבים בכלל, ולא לדברים המתקדים יותר כמו registration memory וOTSאם אתה רוצה לשנות voice שהוא חלק מהמקצב, זה כבר סיפור אחר. אם מדובר על voice ש"מגיע" עם המקצב ונמגנים אותו ביד ימין, תנסה לעבוד עם OTS (טכנית ההגדרות של OTS הן חלק מהמקצב) ולא עוברות ממקצב למקצב.
אם אתה רוצה לתכנת את הכל ולשמור סט של הגדרות (זה גם כולל את voice אבל גם הרבה מעבר) - תשתמש ב registration memory.
בקיצור, יש הרבה שיטות להשיג את מה שביקשת, מציע לך ללכת מהשיטה הפשוטה שתיארתי, ללמוד ולהבין אותה, ואז תשאל על שאלות אחרות - אנסה לעזור. בהצלחה
-
לדעתי אין תשובה חד משמעית כאן, אחרת כולם היו קונים את הכלי הטוב ביותר.
ברור שגינוס יותר טוב מטיירוס, כלומר טיירוס הוא כלי מאותו יצרן אבל סדרה יותר ישנה: בגינוס יש מסך מגע, הרבה יותר אפקטית שניתן להפעיל בו זמנית, יותר מקום להתקנת הרחבות וכו'.
אבל בבחירה בין קורג החדש לגינוס - זה ממש לא חד משמעי.
עוד נקודות שלדעתי אף אחד לא דיבר עליהם: מה אתה רוצה לעשות עם הכלי? איזה סוג מוזיקה אתה רוצה לנגן?
האם אתה רוצה לתכנת את הכלי לבד או לקנות סט של מקצבים? האם אתה רוצה להופיע? האם אתה רוצה להקליט אותו בסטודיו? האם יש לך חומרים מכלים יותר ישנים מיצרן מסוים שהיית רוצה לשמר? יש כאן כל כך הרבה שאלות פתוחות ולפי התשובות ככל הנראה תרצה לבחור את הכלי המתאים יותר עבורך...אני יכול לומר כמה דברים כלליים:
גינוס כבר מזמן בשוק (מ2017) שזה דיי הרבה, וצפוי להגיע דגם חדש בזמן הקרוב שיחליף אותו. מה זה בקרוב? אי אפשר לדעת, כי ימהה לא מפרסמים כלום, אבל אני מניח השנה או שנה הבאה נראה את גינוס 2 (או איך שהם יחליטו לקרוא לו)לגבי קורג - הוא כלי חדש ובכמה היבטים תכניים יותר מתקדם מגינוס (יש מעבר חלק בין צלילים - תכנולוגיה חדשה יחסית), HDMI לחיבור מסך חיצוני, USB 3 וכו'. יחד עם זאת, יש הרבה ביקורת עליו מבחינת מערכת הפעלה שהיא לא יציבה - יש באגים והרבה. כמו כן חסרים שם יכולות שהיו בדגם הקודם אפילו, ולכן אם אתה רוצה לתכנת אותו לבד, הייתי מחכה בינתיים. העידכון של מערכת הפעלה אמור לצאת במאי או יוני (לפי הפורסם באתר של קורג) מקווה שהכלי יהיה יותר יציב.
בגדול מבחינת מערכת הפעלה הקורג אמור להיות הרבה יותר מתקדם מימהה, אבל תוכל להפיק ממנו תועלת רק אם תלמד לתכנת אותו טוב. כמו כן, תשים לב, שכדי ליצור מקצבים ממש איכותיים בימהה ככל הנראה תצטרך מחשב (כי חלק מהדברים המתקדמים פשוט לא נגישים בכלי עצמו).
לגבי קורג - תלוי מה יכניסו בעידכונים הבאים.כמו כן מאוד חשוב הsound עצמו - כאן לכל חברה יש יתרונות וחסרונות, אם יש לך אפשרות - תילך לחנויות שמוכרות את הכלים האלה ותנסה להשוות.
מקווה שעזרתי, בהצלחה!
-
@aha בעיקרון אתה צריך להתקין את Yamaha Expansion Manager תוכנה של ימהה, נתנן להורדה בחינם. שם תוכל לייצר קובץ התקנה שכולל כמה סטים (expansion packs) YEM עובד עם כלים של סדרה 70 75 וSX וכמובן tyros5 ו genos...
-
@yossefi אמר במקצב לנפשי ימאהה:
@Anonymous123123 אי אפשר לשנות יש מקצבים מיוחדים לזה יש מקצב 4\3 ויש מקצב שהןוא 4\4
יש אופציה לשנות בPSR A5000 האמת (יש שם בStyle Creator פרמטר שנקרא Section Time Signature), ככל הנראה ניתן לעשות במחשב בתוכנות כמו Mix Master, אך אני לא בטוח איך זה ממומש "מאחורי הקלעים", אם יש למישהו מקצב כזה לדוגמא והוא מוכן לשתף - אוכל לבדוק.
בכל הדגמים האחרים של ימהה אי אפשר לעשות את זה נכון להיום, ואז ניתן לתכנת 2 מקצבים: אחד ב 4/4 ואחד ב3/4 ואז להשתמש ב-registration memory: חלק מהתאים יפנו למקצב הראשון וחלק - לשני וכך יהיה אפשר לפתור את הבעיה.
אני לא ממש מכיר את השיר, אבל למה לא לנסות ליצור מקצב בעצמך? עד כמה שאני מבין, הרבה אנשים רק מחפשים מקצבים מוכנים, ולדעתי האישית חבל, ללמוד את זה ממש כיף ומענין וגם מקדם מאוד (אני מניח שלא מדובר במקצבים למטרות מקצועיות)... רק דעתי האישית.
-
@ועמך-כולם-צדיקים היי
ניתן להיכנס ל Assignable ולהתאים את הפונקציה זאת לאחת מכפתורים A-F למשל
איך עושים זאת?- direct access + A (או לחילופין דרך menu -> assignable)
- עכשיו איפה שכתוב assignable buttons תבחר לאיזה כפתור תרצה לתת את הפונקציה הזאת, למשל תלחץ על F
- במסך שייפתח - מצד שמאל תבחר Voice ואז מצד ימין initial touch on/off
זהו, עכשיו כשתלחץ על F הtouch יעלם או יחזור אם תלחץ עוד פעם
מקווה שזה יעזור
-
hlspoIip0HI
-
@פאראנצ-עס
תנסה להתעלם כרגע מהסט שהתקינו לך ותנסה ליצור כמה סטים כאלו משלך. כמו כן, תקרא את הוראות הפעלה של ימהה על registration memory - זהו נושא מאוד חשוב ושווה להבין אותו לדעתי.
בגדול כל סט (registration memory bank) מסוגל לשמור עד 8 תאים, ובכל תא (cell) אתה יכול לשמור את כל ההדרות שתעשה לכלי, מקצב, קולות, נקודת הפרדה של מקלדת, הגדרות מיקסר וכו'.
בדרך כלל אפשר להתחיל משיר אחד שתרצה לנגן וליצור סט עבורו - תא אחד להתחלה של שיר, תא לפזמון וכו'.
אז אתה "מתכנת את הכלי כדי שיישמע כמו שאתה רוצה לחלק של השיר: בוחר קולות, אולי מכבה חלק מהמבקצב (למשל משאיר רק תופים ובאס), מתכנת אפקטים וכו' - כשאתה מרוצה מהתוצאה - תשומר את כל ההגדרות שיש כרגע בזכרון של הכלי לתוך תא ועובר לתא הבא.... בסוף אתה שומר את כל הbank.אז אם מסתכלים על זה כך, אתה כאילו מתכנת הכל לבד ואז רק בוחר את מה שתכנתת מראש, צריך לשחק עם זה כדי להבין.
ההגדרות של כל סט כזה נשמרים בקובץ rgt שהוא מכיל את כל מתוכן של תאים (כלומר את כל ההגדרות).
בשיטה כזאת אתה "בונה" על registration memory banks ובא מוכן לנגן את שיר שאתה אוהב.עכשיו, אם אתה לא רוצה להשתמש בregistration memory - אתה גם יכול סתם לבחור מקצב כלשהו. בכל מקצב יש 4 קולות של OTS. כמו שסיפרתי קודם - OTS לא קשור לregistration memory - אתה יכול לשמור שם הרבה פחות הגדרות אבל מצד שני הם חלק מהמבצב (הם נשמרים פיזית בתוך הקובץ של המקצב). אז לשאלה 2 שלך - או שתשתמש ב OTS או תתכנת סט משלך לשיר...
יש גם כפתור freeze שבחלק מהמקרים יעזור, אבל לדעתי שווה להתחיל ללמוד את ה"קונספט" ואז להשתמש בfreeze אם צריך.
לסיכום, לפני שאתה עובר לסט מוכן, תנסה ללמוד איך אתה תמכנת סט כזה בעצמרך ואיך אתה משתמש ב OTS ואז יהיה לך הרבה יותר קל להבין מה קורה בסט המוכן
מקווה שזה יעזור. -
@חכם_בלילה כן, החל הסדרת 70 - זה עובד כך וגם כמובן לסדרת SX - כמובן לכל דגם יש כמות זכרון מסוימת שצריך להתחשב בה.
@משתמש-מתחיל-בקיובייס
מה היית רוצה לדעת? תתקין את YEM ותנסה להבין איך הוא עובד (יש גם מלא סרטונים בyoutube)
תכין expansion pack בעזרת YEM ותתקין ל S970, -
Mix Master יכול לעזור אולי
https://psrtutorial.com/MB/EV_Files/mixmaster.html
כמו כן יש כמה תוכנות אחרות, Style Magic YA (לא חינמית תבדוק כאן https://www.midisoft.pl/en/) ויש גם כמה אחרות, תלוי מה אתה רוצה לערוך בדיוק במקצב -
@פייביש תראה, אין תשובה חד משמעית לשאלה שלך... כל תוכנה שציינתי עוזרת בתחומה, למשל MixMaster מאפשר עריכה של eventים יחסית נוחה אבל Style Magic יודע לערוך ולשנות את CASM (זה מה שמקביל ללשונית SFF Edit בStyle Creator) אבל בתוכנה אפשר לעשות הרבה יותר.
יחד עם זאת, הכלים הללו הם רק כלי עזר... הייתי ממליץ להכיר את כולם.
אולי תציין מה בדיוק אתה מחפש בתוכנה (כלומר תהיה קצת יותר ספציפי), כך שאנשים שבאמת עושים את זה (אני מכיר את התוכנות, אבל לא עורך מקצבים כל יום) יוכלו לענות לך במה הכי נוח לעשות את משימה כזו או אחרת. בהצלחה! -
@חכם_בלילה
בגדול לדעתי הכי נוח לעשות את זה בעזרת Style Magic שם לא צריך להבנין את מבנה של הקובץ בכלל. כמובן החיסרון שהתוכנה עולה כסף.
אני מניח שתוכל גם להשתמש ב mix master ולמחוק תיבות שמתאימות לeventים הרלוונטיים. ניתן לראות מתי כל חלק מתחיל שם כי יש midi markerים המתאימיםאני חייב לציין שלא יצא לי לעבוד עם PSR 373 ולכן אני לא ממש יודע מה המקבלות מבחינת המקצבים שיש לכלי. אבל אני מנין שהכלי תומך אך ורק בפורמט של SFF1 ולכן לא תוכל לקחת מקצבים מהכלים המודרניים מסדרת S/SX כי הםעובדים עם פורמט SFF2 החל מסדרת S710/910 (או Tyros 3)
כמו שאמרתי, זה דיי מורכב וצריך להבין דיי טוב איך בנוי הקובץ של המקצב. אם יהיו לך שאלות יותר ספציפיות - מוזמן לשאול בהצלחה! -
@חכם_בלילה מצטער אבל אני לא מכיר תוכנה פשוטה לעריכת מקצבים התחום הזה הוא דיי מסובך ודורש ידע טכני מעבר לכשרון מוזיקלי ... הייתי אומר שלמשימה שציינת Style Magic הוא הכלי הפשוט ביותר. אתה יכול להוריד את גרסת הדמו מהאתר (צירפתי לינק קודם), תוכל להתרשם מהממשק אך לא תוכל לשמור את קובץ הערוך (זאת המגבלה של גרסת דמו)
היא בעצם תוכנה היחידה שאני מכיר שלמשימה הספציפית הזאת לא באמת דורשת ידע. יש גם תוכנה בשם Style Works XT שלא ציינתי, אבל לא השתמשתי בה, אז לא יכול להמליץ.
אם תעדיף את mix master - תצטרך להכיר את Eventים כדי להבין מה למחוק באמת.
לגבי פשוט שימוש ב DAW (כמו Сubase למשל) - היא תוכנה באמת מצויינת, אבל צריך להבין שמקצב זה לא באמת midi כלומר לא רק מידי, יש לו גם casm, ots וmdb. אני לא ממש חושב שכדאי בשלב הזה להיכנס ליותר מדיי הסברים בנושא הזה, תנסה להוריד את התוכנות שציינתי ותראה האם אתה מצליח להגיע לפתרון. אם תהיה שאלה ספציפית - תשאל כמובן. -
@חכם_בלילה בכיף
לגבי Style Works XT - כמו שאמרתי, לא ממש מכיר, גם לא מכיר את היכולות שלה...
לגבי style magic דיי בטוח שלא, כי היא דורשת disk on key להפעלה שניתן לאתחל בצורה מיוחדת בזמן הקניה.
אני אישית קניתי את Style Magic היא לא ממש יקרה אבל השתמשתי בה דיי הרבה ויכול להמליץ עליה בלב שלם. -
@בס-אקורד CASM הינו חלק של קובץ המקצב שמסייע למקלדת לשנות תוים בstyle track.
דוגמה: תכנתת תוים C E G במקצב אבל כשאתה מנגן ניגנת A C E (Am כלמור)
איך המקלדת אמורה להבין איזה תוו להזיז לאן? בשביל זה ועוד הרבה דברים אחרים נמצאים בהגדרות שימהה עצמה קוראת להם СASM
הם לא ממש מפרסמים מה הפירוש שמילולי של מילת CASM אבל
חלק מההגדרות הללו נמצאות ב Style Creator --> SFF Edit
אבל אפשר לעשות במחשב הרבה יותר כי ימהה לא חוספים את כל האופציות@למדן איזה לינק? לStyle Magic YA? מופיע למלא....
הלינק נפתח לי, אני מניח שאם לא נפתח לך מדובר על החסימה ברמת הרשת אצלך. המחיר לתוכנה הינו 54 דולרים - בדקתי עכשיו
למידה עצמאית של נגינה על פסנתר
עזרה בהכנת מאמר על ההבדלים בין ימאהה לקורג
חיבור אורגנית למחשב | עזרה
דחוף אייך משנים את ההגדרות של הפיצ באורגן
עזרה בהכנת מאמר על ההבדלים בין ימאהה לקורג
משהו יכול להסביר מה ההבדל בין ימהה SX600 לSX700???
ימאהה PSR SX900
איזה אורגן הייתם לוקחים וחושבים שהוא הכי טוב גינוס או קורג 5 או טיירוס 5?
אתר של ימאהה להורדת מקצבים וסאונדים
מקצב לנפשי ימאהה
עזרה!!! ביטול טאצ' בSX 900 ???
אתר של ימאהה להורדת מקצבים וסאונדים
מישהו שמכיר יאמהה sx700???
איך מכניסים דגימות לאורגן ימאה
תוכנה לעריכת מקצבים
תוכנה לעריכת מקצבים
תוכנה לעריכת מקצבים
תוכנה לעריכת מקצבים
תוכנה לעריכת מקצבים
תוכנה לעריכת מקצבים