@חיים-אלחנן-עידן מה עם יצירת מוזיקה אלקטרונית? יכול לעניין אותך? העתקתי מ-https://www.bpm-music.com/free-music-creation-programs/ סקירה קצרה בנושא:
אז קיבלתם את ההחלטה לפתח את התחביב, או אף לרדוף אחרי הקריירה הנחשקת של יצירת מוזיקה אלקטרונית. בדור האינטרנט שבו אנחנו נמצאים, קיים ים של ידע שנמצא שם בחוץ ומחכה שאנשים חדשים בתחום המוזיקה יתנפלו עליו, יישאבו אותו ויתחילו ליצור איתו את הלהיט הבא שכולנו נהנה ממנו. אז איך נעשה את המוזיקה שלנו בעזרת המחשב בלבד? במאמר זה נעבור על כמה מהתוכנות האפשריות לעשות את זה, ואיך אפשר להתחיל לעשות זאת בחינם.
מעוניינים ללמוד ליצור מוזיקה אלקטרונית בצורה מקצועית? לפרטים על מסלול EMP המקיף ליצירה והפקה אלקטרונית במכללת BPM
איך יוצרים מוזיקה עם מחשב?
רוב המוזיקה שאנחנו שומעים כיום, נעשית ע”י מחשב. או ליתר דיוק, נעשית ע”ב תוכנות סאונד והפקה שנקראת DAWs (ראשי תיבות ל-Digital Audio Workstation). אם שמעתם את השמות קיובייס, אייבלטון לייב, פרו טולס, לוג’יק ופרוטי לופס, שמעתם במילים אחרות שמות של תוכנות DAW פופולאריות, עליהן מופק חלק ניכר ורחב מהמוזיקה שאנו שומעים כיום.
למדריך המלא למתחילים להפקה אלקטרונית בסביבה הממוחשבת לחצו כאן.
מבוא להפקה אלקטרונית עם יריב עציון
מה עושים עם תוכנות ה-DAW?
בתוכנות ה-DAW ניתן להקליט, לנגן, ליצור, לערוך, לשנות ולעצב מוזיקה מכל הסוגים. בתוך התוכנה תמצאו כלים ממוחשבים (פלאגינים), דרכם ניתן לבצע את כל התהליך שבעבר היה מבוצע דרך מכשירים חיצוניים באולפנים מקצועיים, עם התוספת של כלי נגינה ממוחשבים אשר במקרים מסוימים יהוו תחליף לכלי נגינה אמיתיים.
אם פעם יצירת מוזיקה הייתה מותנית בכך שיהיו לכם כלי נגינה, מכשירי הקלטה וטכנאים אשר מנוסים בכל הציוד הזה, הרי שהיום אתם יכולים לבצע את כל התהליך הזה באופן עצמאי מהמחשב שלכם. עצם השינוי הזה פתח את היכולת ליצור מוזיקה לקהל רחב של חובבי מוזיקה, אשר היום לעשות את הצעד של להתחיל לייצר ולהפיק מוזיקלית הוא הרבה יותר נגיש להם.
חשוב להדגיש שעדיין בהרבה מקרים מחשב בלבד לא יהווה תחליף לכלי נגינה והפקה חיצוניים, ושימוש בלעדי בכלים ממוחשבים בהרבה מקרים ישפיע אינטגרלית על הצורה בה תישמע המוזיקה שלכם, אך בעולם המוזיקה האלקטרונית המודרנית חלק ניכר מהמוזיקה מתבצע עם כלים ממוחשבים.
במסגרת המאמר נרחיב על 4 מהתוכנות העיקריות והפופולאריות ביותר כיום: קיובייס (Cubase), אבלטון לייב (Ableton Live), פרוטי לופס (FL Studio) ולוג’יק (Logic Pro X).
קיובייס (Cubase)
קיובייס 10.5 - מכללת BPM
קיובייס מבית סטיינברג (Steinberg), היא תוכנת יצירה והפקה וותיקה במיוחד (גרסתה הראשונה יצאה לאור ב-1989!), ונחשבת סטנדרט תעשייתי בהרבה אולפנים מכל קצוות העולם.
קיובייס עובדת בצורה אשר מהווה מחווה לאולפנים המסחריים של פעם, בכך שהיא מהווה מן סימולציה לסביבת האולפן הוותיקה. אך מצד שני, קיובייס מתאימה מאוד ליוצרים מוזיקה אלקטרונית בכך שהיא מאפשרת ממשק עריכה מתקדם במיוחד, דרכו תוכלו להשיג תוצאות מאוד פרטניות של סאונד וטקסטורות להפקה שלכם. אחת החוזקות הברורות של התוכנה בנוסף היא איכות הסאונד: לקיובייס מנוע סאונד מתקדם אשר מאפשר עבודת אודיו ברזולוציות הגבוהות ביותר שקיימות כיום בתעשייה.
את תוכנת קיובייס תוכלו לנסות באופן חינמי לחלוטין לתקופה של כ-30 יום, או בגרסתה המלאה המיועדת בעיקר למנוסים בהפקה ויצירה בתוכנות ה-DAW, או גרסת ה-Elements אשר מיועדת לחדשים לעולם היצירה וההפקה.
רוצים להוריד קיובייס חינם ולהתנסות בדמו שלה? לחצו כאן לעמוד ההורדה
אייבלטון לייב (Ableton Live)
אייבלטון לייב 10 - מכללת BPM
לייב, תוכנת היצירה וההפקה מבית חברת אייבלטון, היא תוכנת יצירה והפקה אשר בתור התחלה הוקמה ברעיון של יצירת פלטפורמה קלה ליוצרים ומפיקים לביצועים חיים. לאחר שהתוכנה תפסה תאוצה והתפתחה עם השנים, הפכה התוכנה לסטנדרט בקרב יוצרים ומפיקים ונעשתה לשם דבר בתעשיית המוזיקה וכיום מתחרה מול תוכנות ה-DAW הגדולות ביותר במשחק.
לייב מאפשרת ליוצרים 2 פלטפורמות יצירה בו זמנית, כאשר אחת, ה-Arrangement View, עובדת כמו לוח היצירה (Grid) המסורתי שתמצאו בכל תוכנה, וה-Session View, שמספקת לכם פלטפורמה לגיבוש רעיונות מוזיקליים והתנסות של בניית קטעים כמן אבני בניין לשיר.
גם את אבלטון תוכלו לנסות באופן חינמי בגרסתה המלאה לתקופה של כ-30 יום, כאשר בסוף התקופה תוכלו להמשיך ליצור ולהפיק בתוכנה אך ללא האפשרות לשמור את מה שאתם עושים.
רוצים להוריד אבלטון לייב חינם ולהתנסות בדמו שלה? לחצו כאן לעמוד ההורדה
FL סטודיו (FL Studio)
FL סטודיו 20 - מכללת BPM
FL סטודיו מבית אימג’-ליין (Image-Line), שאולי מוכרת לרוב יותר בתור “פרוטי לופס”, היא אולי תוכנת ה-DAW הפופולארית ביותר בקרב מתחילים בעולם ההפקה המוזיקלית! סטטיסטיקה זו יצרה לתוכנה תדמית של תוכנה פחות “מקצועית” מיריבותיה – אך בבחינה מעמיקה יותר אפשר לראות בקלות כי ממשק המשתמש שלה, הכלים המקצועיים המעולים שמגיעים יחד עם התוכנה, והמאמצים המתמידים של אימג’-ליין להוסיף את הפיצ’רים המבוקשים ביותר ע”י הקהל ועוד תכונות רבות, הופכים את FL Studio לתוכנה מקצועית ויצירתית כאחד.
גם לא במקרה, FL Studio נמצאת בשימוש של כמה מהמפיקים והיוצרים המובילים בתעשייה: Martin Garrix, Porter Robinson, 9th Wonder, Mike Oldfield ועוד רבים!
החבר’ה הנדיבים באימג’-ליין מאפשרים התנסות חינמית בתוכנה ללא מגבלת זמן, ואף מאפשרת שמירה של פרויקטים חדשים אשר תיצרו בתוכנה – אך לא תאפשר פתיחתם מחדש לאחר מכן.
רוצים להוריד את פרוטי לופס חינם ולהתנסות בדמו שלה? לחצו כאן לעמוד ההורדה
לוג’יק (Logic Pro X)
לוג'יק 10.5 - מכללת BPM
לוג’יק פרו X, תוכנת הסאונד וההפקה מבית אפל, היא אחת המתחרות החזקות יותר בשוק ה-DAWs בשנים האחרונות. למרות המגבלה שלה, שהופכת אותה לזמינה לשימוש לבעלי מחשב מק בלבד, היא מצליחה לשמור על עצמה כאחת המובילות בשוק – זאת בזכות הממשק הוורסטילי אך פשוט למדי שלה, שבמובן מסוים מהווה אמצע בריא בין שאר התוכנות המצוינות ברשימה שלנו. לוג’יק עוברת עדכונים בתדירות גבוהה וממשיכה להוסיף לשלל הפיצ’רים שלה תכונות חדשניות, לצד כלים יצירתיים וטכניים משובחים לעריכה מתקדמת של אודיו ו-MIDI.
אפל מציעים התנסות חינמית של 90 יום בלוג’יק!
רוצים להוריד לוג’יק חינם ולהתנסות בדמו שלה? לחצו כאן לעמוד ההורדה
איזה תוכנה ליצירת מוזיקה יותר טובה?
השאלה הטבעית שעולה כאשר עולות בפנינו מספר אופציות, היא מי מהן הטובה ביותר. אז צר לנו להודיע לכם כי אין לשאלה תשובה ברורה, שכן כל תוכנה מתאימה לאופי שונה, והאמונה היא כי בכל תוכנה אפשר להשיג בדיוק את אותן תוצאות (אם כי בדרך שונה בכל תוכנה כמובן…).
אז במקרה הזה נמליץ לכם לקרוא את רשימת המאמרים שלנו בסדרה בה אנחנו עוזרים לכם לבחור את התוכנה המתאימה!
10 סיבות לבחור בקיובייס
10 סיבות לבחור באייבלטון לייב
קיובייס או אייבלטון לייב, מה מתאים לכם?
אייבלטון לייב, תוכנה אידיאלית לזמרים יוצרים
מעוניינים ללמוד ליצור מוזיקה אלקטרונית באמצעות אייבלטון לייב וקיובייס? לפרטים על מסלול EMP המקיף ליצירה והפקה אלקטרונית במכללת BPM https://www.bpm-music.com/course/emp/