@חכם_בלילה אמר בקורג או ימאהה:
@מקצועיות אשמח לדעה (ציפור לחשה לי שאתה מבין בקורג )
@חכם_בלילה אותה ציפור שלחשה לך את זה, לחשה לי גם שקראת את שכתבתי כאן..... https://miktzav.com/topic/7045/על-הניסים/13?_=1671315649372
האמת היא שזו שאלה מאד מורכבת... מאחר ו-
א. קיים הבדל מהותי בדגש שכל חברה שמה במוצר שלה.
ב. קיים הבדל באופי שימוש הכלי בשוק המוזיקה החרדית..
ג. זה תלוי אם אתה ברמה של בניית דגימות/מקצבים ותכנות האורגן שלך לבד, או אפילו קניית סט מוכן אבל עריכתו וסידורו לפי הצרכים שלך, או שאתה מאלה שקונים סט מוכן ולא נוגעים או משנים כלום וניגשים לנגינה בלבד.
ד. זה תלוי אם החזון שלך בלהיות קלידן מסתכם בלחקות קלידנים אחרים והעתקתם, או שאתה בעל מעוף שמחפש לפרוץ קדימה ולחדש טאצ' מוזיקלי משלך בביצועים ותכנותיים שאתה מייצר.
וכעת לגופו של עניין:
אין ספק שבאיכות הסאונד המובנה חברת ימאהה הרבה יותר טובה, יש להם דגימות ברמה מאד גבוהה של כלים חיים שהם עצמם מייצרים כגון פסנתרים, תופים כלי נשיפה גיטרות ועוד..
ומעבר לזה, ממשק המשתמש בכלים שלהם מאד ברור וקליט, ודי מהר לומדים איך לתפעל אותו.
הבעיה מתחילה כאשר אתה רוצה לערוך דגימות שלך, להוסיף ולשנות מהדגימות המובנות, שם אתה די עומד בפני שוקת שבורה... אי אפשר יותר מידי לגעת בחומר המובנה, ועריכת דגימות היא רק דרך תוכנה במחשב בחיבור לאורגן... בקטע הזה זה נהיה מאד מסורבל ולא גמיש.
קורג לעומת זאת, לוקח יותר זמן לקלוט את הממשק שלהם, והסאונדים המובנים שלהם לא ברמה של יאמהה, (אלא שתמיד אפשר לטעון דגימות איכותיות יותר שמסתובבות בשוק). אבל בתכלס יכולות הכלי והאופציות שהוא נותן לקלידן על הבמה בזמן אמת הם לאין ערוך מאשר יאמהה, קודם כל דוקא בגלל הממשק השונה שלהם.. וגם בכלל הפיצ'רים המוצלחים שהם בונים באורגנים שלהם, ורק לדוגמא זה מעבד הקול שמובנה באורגן שבחיבור מיקרופון אתה יכול להוציא אפקטים של אולפן מהשירה שלך, וכל זה מתוכנת מראש, ומופעל על ידי לחיצת כפתור אחת..
ומעבר לזה, הסמפלר המובנה של קורג מדמה לך אולפן בתוך האורגן, אתה לא צריך שום דבר מעבר.. הכל אפשר לערוך/להוסיף/לתקן/לשפר על האורגן עצמו, ואחרי שקולטים את הענין, מאד מאד קל לתפעל את זה..
זה נותן אמת מידה לסעיפים א', ג', ד'.
בנוגע לסעיף ב':
בשוק המוזיקה כיום ישנו הבדל (כמעט) חד משמעי:
הקלידנים המנגנים בסטייל חסידי יותר לרוב משתמשים בכלים של יאמהה (וזה כולל גם את הישיבות בסגנון בני ברק כגון פוניבז', גרודנא, תפרח, אורחות תורה, קרית מלך וכדו', שמביאים בדרך כלל קלידנים חסידיים לאירועים שלהם) , והקלידנים המנגנים בסטייל ישיביש ליטאי ירושלמי (כגון חברון, מיר ברכפלד, וולפסון, בית מתתיהו ועוד) משתמשים בכלים של קורג.
הסיבה לכך נעוצה בעובדה שהחסידים מאד משמרים את מורשתו של מאיר אדלר שמקצביו ודגימותיו תוכנתו בעיקר לכלים של יאמהה, וממילא רוב הסטים שיש היום לכלים של ימאהה הם בסיגנון החסידי, ואילו הישיבתיים לא ממשיכים שום מורשת, ועל כן כל אחד בא לחדש מסגרת מוזיקלית משלו, שאת זה הרבה יותר קל לעשות בקורג, (ועיין ערך אבי דרור, מושמוש, ועוד..) ועל כן רוב הסטים הקיימים היום למוזיקה בסגנון הזה הם מיועדים לקורג.
||לדעתי האישית, אני לא מצליח להבין איך יש קלידנים שעדיין נעולים על החומרים של מאיר אדלר....
מדובר בדגימות עתיקות שתוכנתו על ידי ה"מוטיף" ז"ל, סינטיסייזר של ימאהה שיוצר לפני יותר מעשרים שנה.... (2001)
מאז התקדמו כל כך הרבה דברים, ואיכות הסאונד נהייתה כל כך טובה, כך שזה ממש מתמיה למה להתעקש להשתמש עם דגימות כל כך מיושנות...
וממה נפשך, אם אתה מתעקש על ימאהה בגלל איכות הסאונד שלו, את למה להרוס את זה עם דגימות כל כך לא איכותיות???
זה כמו לקנות מרצדס נוצצת ולנסות ליסוע איתה בשלג ולהחליק לכל הכיוונים... אם כבר, עדיף סובארו אברייכים חבוט...||
אם הרגשת שסעיפים א', ג', ד' לא נוגעים אליך כי אתה בכלל לא בעניין של ההבדלים האלה, אז סעיף ב' אמור להכריע לך את הכף לפי סגנון המוזיקה שאתה מחפש לנגן.
אבל אם הרגשת שזה כן נוגע אליך,
אז זה כבר מתחיל להיות שאלה של לא רק איזה סיגנון מוזיקה אתה מחפש לנגן, אלא גם כמה אתה רוצה להפיק מעצמך, האם וכמה אתה מעוניין לטעון דגימות user על האורגן ולעבוד עליהם, כמה אתה הולך לעבוד על תיכנות האורגן על כל המשתמע בכך,
ואז אני ישאיר לך את העבודה לענות לעצמך....
זה הסיכום ברמה הטכנית והפרקטית של הדברים.
בתקוה שלא סיבכתי אותך יותר מבתחילה....
בהצלחה בבחירה..