מה הסיפור שזמרים עושים את ההופעה מוקלטת???
-
@הדס-ט סוד קטן...
אבל אפילו זמרים כמו אייזיק האניג ומוטי שטיינמץ (לאחרונה השתפר קצת) מתקשים לשיר מדוייק את המלודיה
ולגבי הפלייבק רוב הזמרים שמים פלייבק לפחות על חלק מהסאונדים
(אני לא חושב בכלל שזה קשור לזמר אלא להרכב המוזיקלי..)
איזה זמרים יש להם שלשה הופעות ביום?? -
-
@הדס-ט
כן אולי תהיי בהלם אבל רוב הזמרים (ישי ריבו דווקא לא) שרים עם המון חלקים מוקלטים כי מה לעשות אדם לא מלאך והוא יכול להצטרד, וחוצמיזה יש הרבה שלא מספיק מוזיקלים כדי לשיר מדוייק, למשל שוואקי שנחשב היום למלך ההופעות, עשור שלם לא הסכים לשיר בלייב כיון שהוא לא מספיק מוזקלי והוא היה עושה הופעות מוקלטות במאה אחוז,
קיצ.. רוב הזמרים מביאים הקלטות וחצי מוקלט בעיקר ביצועים קשים.
(ואני מדבר מידע הייתי הרבה מאחורה בהפקה והסאונדמן הראה לי שעכשיו המחשב שולט בהכול והזמר לא עושה כלום, וכן גם הגדולים!!! -
@תמי אמר במה הסיפור שזמרים עושים את ההופעה מוקלטת???:
זה לא תופעה חריגה
הייתי במלא הופעות של כל מני זמרים שהיה מוקלטלתומי חשבתי שהמקרה הנ"ל @N-A-1 --זה משהו חריג
לפי מה שמדברים זה מאוד מצוי - ממש בעיה
כי מי שבא להופעה רוצה לשמוע את הביצועים המקוריים בלייב
וברור לו שזה יהיה קצת שונה מהמקור האולפני -
-ואם הזמר שם הקלטה כבר עדיף לשמוע בנגן -- בסלון הביתי עם כוס קפה -
@אילן-פ אמר במה הסיפור שזמרים עושים את ההופעה מוקלטת???:
-ואם הזמר שם הקלטה כבר עדיף לשמוע בנגן -- בסלון הביתי עם כוס קפה
זה לא ממש נכון כי חלק מההנאה זה לשבת בתוך הקהל עם כל האנשים ולראות את הזמר במציאות ולא מבעד למסך ולשמוע את השיר בטונים גבוהים
אני חושבת שזה חויה שונה לגמרי מלשבת על הספא ולראות קליפ שלו... -
זה נראה לי עוד תחום מלוכלך בתחום המוזיקה כמו הרבה דברים מלוכלים שיש לנו היום
יש גם למשל את הנושא שכתבתי עליו פה-
https://miktzav.com/topic/10360/בעיות-בקליפים-שקרים-שמוטמנים-בקליפים?_=1691748674295על דברים כאלה אני מכוון בשירים שלי כמו "דרכו של שקר" ו"שיר שנאה לעולם"
-
@ארי-גולד אמר במה הסיפור שזמרים עושים את ההופעה מוקלטת???:
@אילן-פ
לא כל ההופעה מוקלטת וחוצמיזה מוקלטים שם ביצועים שונים מהשיר המקורי וכל הזמן הזמר יכול להצטרף ולשנות (ברגע שהוא מצטרף ההקלטה נכבית) זה בערך בין רבע לחצי מוקלט, אבל גם זה לא אצל כולם ולא תמיד,אשריי --שכיוונת לדבריי
ראה 2 פוסטים אחורה -- מה שכתבתי -
-
באמת הזוי, הייתי אומרת אפילו רמאות מי שעושה אתזה.. זה פשוט לעבוד על הקהל שלך בעיניים.
כל מי שבא להופעה מבין שזה לא יהיה מאה אחוז מדויק כמו בשיר, אבל באים יותר להנות, אז הקטע הזה לא צריך להפריע.
אבל אם כבר מדברים על מוקלט... אז יש את הקטע הזה בהרבה חופות היום, זמרים עושים אתזה בלי למצמץ.
שאני ראיתי אתזה כאב לי הלב,
כי אני הייתי בחופה שהחתן שילם אשכרה 19 אלף ל2 שירי חופה. זה היה מוקלט ולזמר היה הרבה פאשלות. עדיף שיפשל בלייב מאשר מוקלט..... ממש סחיטה ועוגמת נפש!!