-
פוסט זה נמחק!
-
-
בתקופה האחרונה שמתי לב שהעיבודים של יואלי דיקמן, ירדו רמה, זה מתבטא כמובן בזה שלאחרונה הכל אצלו מדי דומה, למשל, יש דמיון בעיבוד בין השירים "עד מתי" של קובי גרינבוים, ו"סלחתי" של רולי, ועוד כמה, זה לא דומה לעיבודים שהוא עשה בתחילת דרכו, אלבום "גדול ה'" מידד טסה ו"חביבין עלי" יוסף חיים שוואקי, (מומלצים בחום), ששם העיבודים ברמה גבוהה מאוד ללא השוואה בכלל להיום, וגם בהמשך דרכו, למשל באלבום "כח הרצון" של רולי, גם שם הייתה רמה מאוד גבוהה, אבל היום, הכל אותו דבר, נכון, יש משחקים של כינורות, אבל זה כבר חוזר על עצמו, וגם הסגנון בכללי יותר מסונתז, כמה טוענים שזה בגלל שהוא עושה כ"כ הרבה דברים, גם זמר, גם מעבד, גם תזמורת חתונות, גם שדרן, יותר מדי דברים שבאים על חשבון איכות העיבודים שלו, וחבל
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין -
@המאסטרו-הנסתר אני חושב שאתה צודק אבל לא בהכרח בגלל שהוא עושה הרבה דברים אולי גם אבל בעיקר אני חושב בגללנו שהרגילו אותנו כל מיני זמרים לצרוך מוזיקה לא כ"כ איכותית בלשון המעטה וממילא נהיה מיותר לעשות כאלו עיבודים מטורפים כמו פעם וזמרים לא מוכנים להשקיע בזה כ"כ הרבה כסף!!
-
@dudi055677 אתה צודק, אבל מצד שני, מי שלא רוצה להוציא הרבה כסף על עיבוד, אז שילך למישהו אחר, לא צריך להוריד את הרמה
||יש הרבה מה לדון בזה, אבל לא כאן המקום, וד"ל||
-
@המאסטרו-הנסתר
אני חושבת הפוך..
בתור אחת שמכירה בעל פה את גדול ה', חביבין עליי וכל העיבודים שמשקפים את ראשית דרכו של יואלי בעולם העיבוד, אני חושבת שהעיבודים של ה2-3 השנים האחרונות מעידים על מקצועיות, בשלות ובגרות כאומן וכמעבד. הוא נותן מקום לשיר ולא משתלט עליו עם עיבוד גרנדיוזי, הוא יודע את המינונים הנכונים והמדויקים של הכלים והשילוב של ההרמוניות מבלי להעמיס על המאזין ובכלל, הוא מביא עיבודים ברמה אחרת לגמריי..קחו לדוגמא את השירה "נאכמול" של ליפא-עיבוד גאוני ללא ספק, אילתורי פסנתר סגנון גאז, ביט שונה וייחודי...זה כתוצאה מהניסיון שהוא צבר במשך השנים.
תנסו לשמוע שיר מהאלבום: גדול ה' לעומת שיר מעכשיו ותבינו את ההבדל...שומעים את הבוסריות בעיבוד, את הרצון להכניס כמה שיותר כי זו הייתה ההזדמנות הראשונה שהוא קיבל לעבד אלבום...
לעניות דעתי-השתבח עם השנים. -
@אנונימית אמר ביואלי דיקמן:
@המאסטרו-הנסתר
אני חושבת הפוך..
בתור אחת שמכירה בעל פה את גדול ה', חביבין עליי וכל העיבודים שמשקפים את ראשית דרכו של יואלי בעולם העיבוד, אני חושבת שהעיבודים של ה2-3 השנים האחרונות מעידים על מקצועיות, בשלות ובגרות כאומן וכמעבד. הוא נותן מקום לשיר ולא משתלט עליו עם עיבוד גרנדיוזי, הוא יודע את המינונים הנכונים והמדויקים של הכלים והשילוב של ההרמוניות מבלי להעמיס על המאזין ובכלל, הוא מביא עיבודים ברמה אחרת לגמריי..קחו לדוגמא את השירה "נאכמול" של ליפא-עיבוד גאוני ללא ספק, אילתורי פסנתר סגנון גאז, ביט שונה וייחודי...זה כתוצאה מהניסיון שהוא צבר במשך השנים.
תנסו לשמוע שיר מהאלבום: גדול ה' לעומת שיר מעכשיו ותבינו את ההבדל...שומעים את הבוסריות בעיבוד, את הרצון להכניס כמה שיותר כי זו הייתה ההזדמנות הראשונה שהוא קיבל לעבד אלבום...
לעניות דעתי-השתבח עם השנים.כן בהחלט הוא די השתבח עם השנים ...
||ואם אפשר לומר מילה לא צריך לטחון אותו עד דק||
-
@המאסטרו-הנסתר מסכים בהחלט. וזה לא בגלל הוא טכנית כבר לא מקצועי (או שאין לו זמן)
אלא לדעתי כי הוא גם יירד מ"ג'וקר" שהוא היה.
אם פעם יואלי זה היה ארה'לה סעמאט, זאנוויל ולא יודע מי...
היום זה כל מיני שמות (לא אביא מפאת כבודם,) פחות מוכרים.
שאומרים לו יואלי קח כסף. זה מה שיש לי. תעשה משהו ששוה את זה. והתוצאות בהתאם.
יואלי וודאי מקצוען ברמות ויכול לעשות דברים הזויים. אין חולק. -
@shin
אני לא חושבת שיואלי יקח מזמר פחות כסף ויתן עיבוד בהתאם, זה לא עובד כך וזה גם לא מקצועי. לכל מעבד יש תעריף מסויים והזמרים יודעים ומי שחשוב לו-מוצא את התקציב לעיבוד.
יואלי היום הרבה יותר קשוב ומחובר לקהל, למה הולך, מה מסחרי ועובר רדיו ומה רק מאורך הפתיח- יגרום לשדרנים לא להשמיע...הוא מודע לעובדה שהיום גם לאנשים אין סבלנות לעיבודים מורכבים(אולי רק לנו, המבינים במוזיקה..) השאר מחפשים שיר בגובה עיניים, בלי סיבוכים...והוא יודע לעשות גם וגם, הכל לפי הצורך... -
@אנונימית העובדא שישנם עיבודים "פחות ברמה" שייצאו מידיו של יואלי.
והוא אומר את זה חצי בצחוק חצי ברצינות "זה איזה ארגון ביקש, עשיתי בדרך על הנייד"....
וג''כ הפתיחים הארוכים. השדרנים לא אוהבים. אבל יואלי מת עליהם וכשבא לו הוא עושה...
לפי המחיר ככה התוצאה.
ודבר אחרון.
לעשות עיבודים לחברים שלו, עם כל הכבוד זו זכותו המלאה והוא לא חייב לעשות עיבוד בדיוק כמו שהוא יעשה למי ששילם 15,000 שקל.... -
די יאללה תפסיקו לרדת על הבנאדם הוא לא עשה לכם כלום וגם פה זה רק לצורך דברים שבאמת קשורים למוזיקה ולא איך שהוא מתנהל וכדאי שזה יגמר לפני ש @צוות-פיקוח ינעלו את הנושא כמו שכבר היה כמה פעמים
-
למה כל דיבור בפורום. אבל כל דיבור.
צץ מישהו שאומר "יאללה תפסיקו" וכו'...
אף אחד לא נכנס כאן לנושא על האיש. הוויכוח ענייני מאוד.
דיברנו בקווים הכי מתאימים שיש.
חבר'ה תתנרמלו !!!! -
לא יודעת למה בנושא הזה ספציפית הרבה פעמים יש הרגשה שאנשים מנסים לחפות ולשבח גם אם הם אינם מבינים בעניין המדובר בצורה מקצועית, רק כי מדובר ב... , רואים מילה שמזכירה ביקורת וכבר קופצים על המקלדת, צריך מעט להרגע...
ולא שחלילה יש לי משהו נגד יואלי, ההפך אני באמת חושבת שהוא מוכשר ברמה ואחד הגדולים במוזיקה.@shin אמר ביואלי דיקמן:
למה כל דיבור בפורום. אבל כל דיבור.
צץ מישהו שאומר "יאללה תפסיקו" וכו'...
אף אחד לא נכנס כאן לנושא על האיש. הוויכוח ענייני מאוד.
דיברנו בקווים הכי מתאימים שיש.
חבר'ה תתנרמלו !!!!זה מכיוון שבדר"כ ויכוחים עניינים בנושאים שחמים להרבה משתמשים (כגון כאן)
נגררים לויכוחים שאינם עניינים
וצריך תשומת לב יתירה.