צריכה המלצה על נגן MP3 עם סאונד טוב..!
-
@מנאששש זה לא קשור!
השיר נמצא בנגן כקובץ, וזה תלוי רק באוזניות. זה לא שיש לו אפשרות להשמיע כלים מסוימים או לוותר עליהם, הוא מריץ את הקובץ כמו שהוא ולכן זה תלוי באוזניות, אולי אתה מתכוון לסוג קובץ MP3 או WAV שאז זה משנה.
מה שיש בנגן זה רק התוכנה שמריצה וההבדל בין הנגנים זה ביעילות של התוכנה, בממשק נח או בחומר שממנו עשוי הנגן עצמו-אם הוא חזק מספיק וכו' -
@ציפור-שיר טוב נסחפנו
אבל אני עומד על שלי
אני פשוט שמעתי עם אותם אוזניות את אותם שירים בנגן סאנדיסק, ובנגן פייו, ובנגן של 1000 שקל, ואין מה להשוות בכלל!
אני גם לא חשבתי ככה עד שקניתי נגנים יקרים והבנתי
עיין כאן -
@ציפור-שיר astel & kern אייריבר
משהו כזה.
ואפילו לפייו יש נגנים ב2500 -
@ציפור-שיר זה הענין יש שם רק מוזיקה (לרוב)
לא רדיו, לא קורא ספרים, או מד צעדים, או לוח שנה וכו' וכו' -
@ציפור-שיר תקראי שוב!!
זה שמוסיפים לך כל מיני שטויות שלא אמורים ליהיות בנגן ואת משלמת בעיקר על זה,
זה לא אומר שהאיכות שמע שלו טובה -
אין לי המלצה לנגן, אבל אגיב על מה שדיברו.
הבסיס לאיכות השמיעה זה הקובץ עצמו. ההבדל בין קובץ איכותי לקובץ לא איכותי זה ממש שמים וארץ. (לדעתי הרמה הבסיסית שכל אחד ירגיש מאד בהבדל בפחות מזה, זה בקובץ mp3 320kbsp)
הדבר החשוב השני זה האוזניות. כיוון שהם אלו שיצרים את גלי הקול בפועל. ישנם הבדלים עצומים שכל אחד מרגיש בין אוזניות שונות. (כתוצאה ממספר וסוגי הדרייברים, והסדר שלהם והכיול ועוד.)
הדבר השלישי הוא איכות הנגן. בנגן יש כרטיס קול שהופך את הקובץ הדיגיטלי לאות אנלוגי. ההמרה לאנולגי מאד רגישה לרעש חשמלי, ונגנים באיכות נמוכה יפסידו שם צלילים.
דברו פה על נגנים של פייו וכדו', לדעתי זה די בזבוז כסף למי שלא משתמש בקבצים מאד איכותיים, (שדורשים דגימה הרבה יותר מהירה ועמוקה) או למי שלא משתמש באוזניות ממש איכותיות (שמצליחות להפריד בפועל בין כל הצלילים החלשים) וכמובן גם למי שהשמיעה שלו לא הכי רגישה..
ובאופן כללי, כל עולם האודיופילים מלא בהרבה מאד דמיונות, ועוסק בדקויות ש99% מהאנשים לא מסוגלים להבחין בהבדלים. (פסיכולוגית וודאי שמדמינים\שמים לב לכל מיני צלילים חדשים, אחרי שמשלמים 10,000 שח על נגן)
הממשק והנוחות של הנגן חשוב מאד, אבל לא קשור בכלל לאיכות השמע. (אני הייתי מעדיף איכות לא הכי הכי מושלמת, אבל ממשק שנוח להשתמש בו ולא מעצבן כל פעם עם שמות הפוכים וכדו. ענין של סדר עדיפויות אישי.)
בקשר לחברות אוזניות, לכל חברה ולכל אוזניות יש גוון צליל שלהם, כל אחד אוהב משהו אחר. אני לא עף על jbl, אבל הם פופולריים והרבה אוהבים. אמליץ לנסות חברת סנהייזר.
באופן כללי מומלץ לקנות אחרי שמנסים ושומעים מה מתאים לך, ולא כל כך על סמך המלצות. כי כל אחד שומע אחרת ואוהב דברים אחרים.