-
דוד שפירו (שפירא) הוא אח של מרדכי שפירא וגם לו יש שירים יפים, אשמח שתעלו שירים שלו.
- הבית שלי
יש לו בסך בכל 4 שירים נשאר רק את לך על זה להעלות...
- לך על זה
- עידן חדש
- אמא שלי
לתועלת המשתמשים אם אפשר להורדה. -
דוד שפירא - אמא שלי
שירים על אמא תמיד מרגשים, תופסים אותנו מוכנים ומציפים כאילו נכתבו בדיוק בשבילנו. אבל נראה שהאומן הזה, שומר מצוות מתכוון להיות החלוץ שמקדיש שיר ל..."שוויגער". דוד שפירא, זמר ויוצר משובח, מקדיש לחותנתו את "אמא שלי" לעילוי נשמתה, לרגל יום הזיכרון הראשון שלה.
"איך אפשר להכניס את אמא לשיר אחד? מודה שבהתחלה פחדתי. ראשית כי אדם הוא עולם ומלואו וכי אמא זו מילה עם משמעות עצומה!, אני רוצה שהשיר יגע בכל אחד, בקשר שלו עם אמו ובהערכתו אליה. הלוואי ואגרום לכל מי ששומע את אמא שלי להתחבר למילים ולהוקיר לאמא שלו בתודה אמתית, כאילו אני מדבר מתוכו",
החתן מציין כי זו לא עוד בלדה שקטה ועצובה, מעבר לאובדן הוא מציין בקצב את מי שאמא הייתה, שיר שמנסה לסכם אישה נפלאה אחת בטקסט מרגש ומוזיקה נוגעת. "אני כואב על האובדן של אמא שלי אך במקביל - מכיר טובה על כל רגע שהייתה בעולם הזה, שתרמה לנו ולכל מי שהיה סביבה. היא היוותה מודל לחיקוי עבורי ולא רק כאישה, אלא כאם יהודית". באשא עלקא בת משה הכהן הדמות הנערצת בשירו של דוד עלתה לישראל מקנזס סיטי, ללא רקע יהודי מקדים. היא חזרה בתשובה, ילדה 9 ילדים, שלחה את בעלה ללמוד תורה, ולא רק - היא גם 'חייכה את זה'.דוד מספר שחמותו שימשה כהשראה לכל המשפחה, לדעתו זהו צו השעה להוקיר לא רק לאמו תודה, אלא לכלל האימהות המסורות שאתגרו את עצמן מעבר לשגרה בתקופה האחרונה מעבר לשעות בימים רגילים, לפני פרוץ המגיפה, על כך מגיעה להן תודה נוספת ואפילו שיר שנכתב בשבילן. "הכול בזכותך הולך עם דמותך" זהו מוטיב המחץ בשיר החדש והוא פונה לכל אם בישראל, לכל בן ובת בפניה אישית ולהכרת הטוב למי שהביאה להם עולם ומלואו.
זוהי אמא.מילים: מרים ישראלי.
לחן: איצי ברי.
עיבוד והפקה מוזיקלית: אלי קליין & איצי ברי.דוד שפירא - אמא שלי.mp3
דוד שפירא - זה הבית שליhttps://drive.google.com/file/d/1C6zVqJKYT_kbK5R4ev7C_vtRRNwD5JEi/view
הזמר דוד שפירא שפרץ בסערה לתודעת המוזיקה היהודית עם סינגל הבכורה לך על זה - הפך ללהיט ויראלי עם למעלה מחצי מיליון צפיות ביו טיוב. הזמיר הצעיר, בוגר מקהלת הילדים פרחי מיאמי ואח של מרדכי שפירא, החליט מאז לממש את כישרונו המוזיקלי ומפיץ כעת להיט נוסף בדרך לאלבום בכורה אי"ה, בקרוב.
הסינגל השני של שפירא הצעיר, עוסק בהגשמת חלומו כאמריקאי שעלה ומתגורר בארץ ישראל "זה הבית שלי". "הדיבור על עליה לארץ ישראל תמיד היה בבית" מספר דווי, "למעשה הוריי שאפו לשם, ושלושה האחים עשו עליה לפניי, וכבר גרים בירושלים".
גם בשיר זה מתמקד דוד (או DUVIE באנגלית) שפירא, במסר אישי שהולחן והופק בסגנון פופ עדכני. הוא מתאר התחושות שממלאות אותו כ'חוצניק' שכבר לא חי בגלות, אלא עושה את מה שמתבקש מכל יהודי: לעלות לארץ הקודש, להשתקע בה ולגדל בשמחה את הדור הראשון במשפחתו הגרעינית על אדמת ארץ ישראל הקדושה.
"זה חלום שאני מגשים בכל יום מחדש" מסכם שפירא, שמנסה להעביר בשיר את תחושת הגאווה שהוא חש בלהיות חלק מארץ ישראל ולגדל כאן את ילדיו.
⁀
אני נושם טועם, אני שומע ורואה, כאן במקום הזה.
את כל מה שהיה, ואת כל מה שעוד יהיה, רק במקום הזה.
אני שייך, הלב נמשך לארץ, אני בוחר, להישאר בארץ, הכל כדאי, כי אני חי בארץ ישראל.
This is my home, this is the place to be
מרגיש את אלוקי כאן בקרבי, אז תעלה, אחי, ושב איתי, This is my home - זה המקום שלי.
‿האלבום שבדרך מתאר את מסע חייו של דווי מנקודת מבטו האישית. את המסרים שהוא אוסף במסע הזה, הוא משתף במוזיקה ודרך קליפים נלווים. לשיר החדש הופק קליפ מרהיב שסוקר את אתריי התיירות והמורשת היהודיים בארץ ישראל.
מילים: מרים ישראלי.
לחן: ארי גולדוואג.
הפקה מוזיקלית: דניאל קפלר ואיאן פרייטור. דוד שפירא - זה הבית שלי (Duvie Shapiro - This Is My Home).mp3 https://drive.google.com/file/d/12qV9aav6tvTuXagv-Fmkox0pPGEFhoTZ/view -
דוד שפירא - עידן חדש
ימים מטורפים של נגיף שמשתולל מביאים גם טוב: לימוד, הפנמה וזמן עם המשפחה.
דוד שפירא - "עידן חדש"
דוד שפירא (Duvie) משחרר שיר חדש, היישר לתוך הסגר והחיסונים. "השיר הזה מייצג את מה שחוויתי באופן אישי בתקופת קורונה", הוא מגלה. "אני מאמין שכולנו חווינו רגשות דומים כמו פחד, חוסר וודאות, ספק, כל אחד בדרכו. הקורונה אילצה אותנו לעצור, לחשוב ולהתבונן פנימה. לכל אחד מאיתנו היה את הרגע ההוא, אולי יותר מרגע, בו פשוט עצרנו וחשבנו מה קורה כאן? לאן זה הולך? מה השם מבקש מאיתנו ולמה הוא עצר את חיינו לגמרי?"
שפירא אומר כי הוא יודע על אחרים, אבל גם על עצמו שהזמנים המיוחדים האלה דווקא קירוב אותו לבורא וסייעו לו לקבל פרספקטיבה אחרת על החיים הקצרים של האדם. "העידן החדש עליו אני שר, הוא מקום שבו, אני מקווה, נוכל לחיות עם השינויים המוזרים שעוברים עלינו, לזכור את מה שעברנו ולא להתעלם מהם כשהעולם יחזור לקדמותו".
העידן הקודם היה דווקא נחמד לדוד, עד שהגיע הנגיף הארור. "הפרנסה היתה טובה, ב"ה, הקריירה המוזיקלית שלי התחילה להמריא, לוח השנה התמלא באירועים, הרגשתי ממש אופטימי עם כל מה שהתבשל ואז... הכל פשוט התרסק". וכך, בבת אחת הוא עבר לעיסוק בתצורה אחרת: התבוננות פנימית, לימוד תורה מעמיק, עבד על עצמו יותר. הוא מגלה עניין בתחביב חדש: לימוד נגינה על פסנתר, ומבלה זמן רב יותר עם המשפחה.
"עידן חדש" נכתב והופק על ידי איצי וולדנר. "שמעתי עליו הרבה וידעתי שאני רוצה לחבור אליו לסינגל הבא שלי. הייתי סקרן איך ייראה תהליך העבודה לעומת שני הסינגלים הקודמים שלי. נפגשנו כמה פעמים לשיחה מרחוק בסקייפ וחשבנו יחד על מספר רעיונות, עבדנו עליו עוד ועוד עד שהוא כבר לא דמה בכלל לרעיון המקורי, וברוך השם - אני מרוצה מאוד מהתוצאה. נהניתי מאוד לראות איך הוא מחבר שירים, רעיונות ומילים. להגיע להקליט איתו הייתה חוויה מדהימה".
כעולה חדש, האתגר לשיר שיר בעברית "כמו שצריך" היה גדול. "מתוך שלושת הסינגלים שלי, זה הכי היה קשה לבטא את העברית כמו שצריך. כשדיברתי עם מרים ישראלי על המילים, ביקשתי שתכתוב עברית מתוחכמת יותר ממה שכולנו רגילים". לכן, כמה מפתיע נדרשו למעלה מעשר שעות כדי לשיר אותו נכון באולפן, "איצי עבד איתי על כל הברה ומבטא, היה ממש קשה באולפן, עד שקיבלנו את התוצאה שרצינו".
מילים: מרים ישראלי.
לחן, הפקה ועיבוד: איצי וולדנר.
קליפ מילים: יוסי צווייג. מצטער שלא יכולתי להעלות להורדה ישירה אז הנה בדרייב: https://drive.google.com/file/d/10ap5OByJfJuem3f5OOI3O9_xNILV7O6L/view -
הוא חייב להמשיך להוציא שירים . השירים שלו מושלמים !!
חבל שלא שומעים מימנו לאחרונה.. -
@פונץ-בננה אמר בדוד שפירא:
הוא חייב להמשיך להוציא שירים
את זה צריך להגיד לו...
לא לי...@פונץ-בננה אמר בדוד שפירא:
השירים שלו מושלמים
מה שנכון, נכון.
-
@פונץ-בננה הוא גם מלמד בחיידר כך שהוא לא רק זמר ....
-
@NAAMA-0 דווקא יש לו גוון קול שונה מאחיו, יש דברים דומים אבל בגדול הוא שונה ממנו...
לדעתי אם הוא היה משקיע הוא היה מצליח ממש..||אי אפשר לדעת למה אנשים פורשים.. לא תמיד זה מחוסר הצלחה לפעמים זה מסיבות אחרות לא לכולם הבמה עושה טוב... ||
-
@בינינו-לא-משנה אולי הוא החליט שהוא מיצה את עצמו והלך ללמוד או לעבוד במשהו שיותר מעניין אותו...
-
@בינינו-לא-משנה אמר בדוד שפירא:
אם היו משמיעים לי את השיר בלי לדעת מי זה --הייתי אומר שזה מרדכי שפירא
ממש העתק הדבק -- אולי אחת הסיבות שהפסיק בעשיה המוזיקלית כי לא רצה להיות בצל של אחיו
אותו סגנון --אותו קול -- מסתמא גם דומים במראה
זה -ענק זמר וזה --מחפש את דרכו
הקול שלו גם הזכיר לי את "שמואל " משום מה