האם ספרדים טובים יותר?
-
- למה ? מה זה משנה אם הוא אשכנזי או ספרדי , זמר טוב הוא טוב . ללא קשר לאיזו עדה הוא שייך .
- גם אם זה משנה . אני לא חושבת שיש כאלה ששרים יותר טוב מהשני . עובדתית המוזיקה החסידית יותר תופסת את רוב האנשים . ובאירועים של ספרדים תוכלו לשמוע ניגונים חסידיים , מה שאי אפשר לומר ההפך ...
-
@אילנית אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
מה שאי אפשר לומר ההפך ..
@לעבדיג אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
יש צדק ששירים ספרדים קשים יותר לקליטה לציבור האשכנזי כי זה יותר שירים כבדים,
ובפרט בימינו שגם הציבור הספרדי הצעיר הישיבשער מכיר הרבה פחות שירים ספרדים כמו בקשות וכדו'
אולם דווקא בתקופה האחרונה מקובל יותר ויותר בעולם החתונות (מחסידי ועד ספרדי) להכניס איזה מחרוזת ספרדית.
מצורף פה קישור לתזמורת חסידית אוטנטית שמי שרק ישמע בלי לראות יהיה בטוח שזמר ספרדי שר אותה.
כנראה שאפשר גם אפשר.
-
@מחשב-נייד אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
אבל תעשי רשימה של זמרים חסידים או ישראלים היא תהיה כפול כפול כפול.
שימו לב שבאופן כללי בציבור החרדי יש יותר אשכנזים מאשר מזרחיים
ככה שהיחס הגיוני ואי אפשר להשוות לפי כמות מספרית -
@margalit הבנתי . יכולות ? נראה לי שזה עניין אישי ולא עניין עדתי . או במילים אחרות . זמר מסוים שר יפה כי רבונו של עולם נתן לו את הכשרון הזה ולא בגלל שהוא משתייך לעדה מסוימת .
עדין..
יש עדות שהכישרון אצלם הוא מולד. וזה מוכח!
למשל תימנים, ברובם לא צריכים בכלל להתאמץ בלסלסל..או ללמוד משו.. זה זורם בדם שלהם.
מה שלא קיים אצל אשכנזים למשל..
וזה לא עניין גזעני, זה באמת משו משמיים... -
@אייצ-ית אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
למשל תימנים, ברובם לא צריכים בכלל להתאמץ בלסלסל..או ללמוד משו.. זה זורם בדם שלהם.
לאו דווקא סלסול, כמעט לכל התימנים יש קול יפה וכישרון מוזיקלי
נדיר למצוא תימני זייפן... -
-
@אילנית
לא אמרתי שאין, אמרתי שכמעט אין@אילנית אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
אין לקטלג איכות ורמה לפי עדות או כל נושא אחר
אבל אני מדברת על מציאות בשטח
קחי באחוזים איפה יש יותר? -
@margalit שאלה טובה , מעולם לא בדקתי . כאשכנזית אני יותר מתחברת למוזיקה החסידית , וממילא מכירה יותר אותה מהמוזיקה המזרחית . אבל בכלליות אני חושבת שיש זמרים מעולים ומדהימים בשני הצדדים .
אגב , יש זמרים שהם בכלל ישראלים , זו עוד נישה שלא מדברת אל עדות , אלא על ישראלים בכלליות ספרדחם ואשכנזים כאחד . -
@margalit כן , יש ... אבל התימנים בכלל לא הסיפור פה . העניין הוא שלעניות דעתי אין לקטלג איכות ורמה לפי עדות או כל נושא אחר , אלא בעניין אישי בלבד .
אף אחד לא מקטלג. זה עובדתית.
זה לא גורע משום עדה אחרת, נטו מראה על כישרון למימוש. עובדה שכל תחמני שני שאין לו מה לעשות הולך להיות זמר..@אילנית אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
@אייצ-ית תסלוח לי , אבל אני עדיין חושבת שקול יפה ( וכמובן הצלחה במקצוע הקשה הזה ) זה נטו מתנה משמיים שמחולקת לאנשים ולא לעדות . בדיוק כשם שלא נאמר שיש שחקנים \ ציירים \אומנים שמוצלחים ממגזר , עדה או כל דבר אחר .
הלכת רחוק... מדברים על מוזיקה, וכן.. במוזיקה עדות זה משנה מאוד. מרוקאים טובים בפיוטיום...חסידים בהברה של 'קודש'..ולא יודעת מה... כל עדה יש לה את היחודיות שלה.
במקרה כאן- תימנים בפרונט במוזיקה מסיבות ברורות מאוד.
אל תקחו אישי...@אילנית אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
אגב , יש זמרים שהם בכלל ישראלים , זו עוד נישה שלא מדברת אל עדות , אלא על ישראלים בכלליות ספרדחם ואשכנזים כאחד .
דנו על זה רבות באתר.. תעשי חיפוש גוגל.. רואים שאת חדשה...
-
לדעתי השאלה לא נכונה ספציפית למוזיקה זאת שאלה גזענית משהו חבל
-
@margalit כן , יש ... אבל התימנים בכלל לא הסיפור פה . העניין הוא שלעניות דעתי אין לקטלג איכות ורמה לפי עדות או כל נושא אחר , אלא בעניין אישי בלבד .
זה לא עניין של איכות ורמה
פשוט עניין של גנים
כמו שתגידי שרוב האשכנזים בהירים ורוב המזרחיים כהים, וכמובן שיש הכל מכולם, אבל בכל אופן יש נורמות לפי הגנים של כל עדה
כך בדיוק לתימנים יש גנים של סלסולים טובים וקול נקי וברור
(ולא, גם אני לא תימניה) -
@ברוריה אמר בהאם ספרדים טובים יותר?:
לדעתי השאלה לא נכונה ספציפית למוזיקה זאת שאלה גזענית משהו חבל
חבל שאתם לוקחים את זה ככה.
זה כמו שאני בתור מזרחית יכולה לקחת לא נכון את העובדה שיגידו שמזרחיים או תימנים לא יכולים לשיר בהברה חסידית אותנטית כמו החסידים.
והנה-
כאן זה לא גזעני, זה באמת עניין של דבר שעובר בשורשים....