מעריצים זמרים או לא
-
בכלל לא מבין את השאלה, יש ענין של לאהוב את היצירות והשירים שעושה אדם, אבל מה הקשר לאדם בעצמו, הוא קיבל מתנה מהשם, יכולת להלחין או קול נעים, ומשתמש בה לשמח אותנו, וכי אם אדם יעשה לי עבודת גבס מטורפת בבית אני אעריץ אותו?
-
@נגינתי אמר במעריצים זמרים או לא:
בכלל לא מבין את השאלה, יש ענין של לאהוב את היצירות והשירים שעושה אדם, אבל מה הקשר לאדם בעצמו, הוא קיבל מתנה מהשם, יכולת להלחין או קול נעים, ומשתמש בה לשמח אותנו, וכי אם אדם יעשה לי עבודת גבס מטורפת בבית אני אעריץ אותו?
בדרך כלל שאדם מעריץ מישו הוא לא מעריץ אותו בגלל שיש לו יכולת לשיר או כל יכולת אחרת,
הערצה היא רגש ואנחנו כבני אדם יש לנו רגשות, והזמרים מתוקף תפקידם נחשפים לציבור ולכן יותר טבעי שיהיו כאלה שיעריצו אותם יותר מאדם שעושה עבודות בגבס.
בדרך כלל הערצה באה אחרי שצפו בבן אדם וראו אותו ואת ההתנהגות שלו, זה לא מחייב דווקא אנשי במה, אבל יותר קל להגיע להעריץ אנשי במה מכאלה שראו רק פעם אחת. -
@נגינתי אמר במעריצים זמרים או לא:
השוואה בכלל לא נכונה!!!!
נכון שיש ענין לאהוב יצירות אבל יש ענין של להעריץ את מי שעשה אותם (כי גם שקבל מתנה מ ה' לא היה חייב להשתמש בה)
חוץ מזה כשאדם שר ויוצר הוא בדכ מביא את מה שהוא........ -
לעניות דעתי , יש הבדל בין לאהוב זמר , לבין להעריץ אותו .
אהבה זה בסדר . אין בעיה בלאהוב סגנון של זמר ואת שיריו .
הבעיה מתחילה כאשר מעריצים אותו - אוהבים אותו ברמה האישית , מעבר לקול היפה ולהתחברות לסגנונו .
מלבד זאת , אנחנו כשומרי תורה ומצוות מחונכים לכך שלהעריץ - צריך רק את גדולי ישראל ובכללי , כל מי שנותן מעצמו למען התורה . -
@yael
הי אני אמנם חדשה כאן אך קוראת את שרשור,
יעל לדעתי זו לא אצטלה של צדיקות,
לכולנו יש רגשות כאלו ואחרים,
אך בהחלט ניתן לומר שהם מושפעים מחינוך וסביבה,
והחינוך שגדלנו עליו מלמד להעריץ אדם שיש בו ממש, אם זה תורה, עבודת ה' וכדומה.
ולא לסגוד לשום "עבודה זרה" - שהיא זרה לרוח התורה.
כפי שכתבו כאן לפני
אז כן, אני משוגעת על היצירות של אהרון רזאל, בעיני הוא יהודי מיוחד עם עבודת ה' כנה ופנימית, והוא מגיש את זה ביצירות שלו באופן אותנטי, חי ומוזיקלי, כמובן:)
אבל ממש לא מעריצה, אלא מעריכה, אוהבת להאזין למוזיקה וכדו'
ולא, זה לא ענין של סמנטיקה בלבד, יש משמעות רבה למילים שאנו בוחרים להשתמש בהם (הערצה, או הערכה - כפי שחידדו כאן לפני)
ומשמעות רבה יותר, למה אני שמה בפרונט של החיים שלי. -
@martinez כל מלה בסלע!!
לגמרי מסכימה איתך- אבל אני לא חושבת שזה קשור רק למה שגדלו עליו...
כי זה לא פונקציה בהמון דברים בחיים ממליון ואחת סיבות.
כי זה שאולי חונכנו על מה שכתבת-@martinez אמר במעריצים זמרים או לא:
והחינוך שגדלנו עליו מלמד להעריץ אדם שיש בו ממש, אם זה תורה, עבודת ה' וכדומה.
ולא לסגוד לשום "עבודה זרה" - שהיא זרה לרוח התורה.לא אומר כלום לגבי בחירות של אנשים לעתיד...
-
@martinez את צודקת שהחינוך שגדלנו עליו מלמד אותנו להעריץ אדם שיש בו ממש, ולא לסגוד לשום דבר אחר.
אבל יש כאלה שיודעים את זה והם גם גדלו על החינוך הזה אבל בכל זאת הם מוצאים את עצמם מעריצים זמרים או כל אישיות אחרת, כי אנחנו בני אדם עם רגשות וקשה מאוד לשלוט על הרגשות.
ההבדל בין הערכה להערצה דק מאוד.
מי שמצליח להישאר בערכה בלבד אשריו שימשיך ככה.
תכלס הכל נכון אנחנו לא אמורים להעריץ זמרים, אבל אני מאמינה שהרבה מגיעים למצב של הערצה.
(אולי אפשר לפתוח נושא איך אפשר להעריך זמר מאוד ולא להגיע להערצה זה קשה מאוד!!!!) -
@זברה
התגובה שלך נכונה ממש, מסכימה מאד.
ומוסיפה על זה,
שבעיני, גם אם קיימת הערצה כי סוף סוף אנחנו בני אדם אנושיים וקשה לשלוט ברגשות,
ברגע שרמת השיח בסביבה, בחינוך ואפילו ביננו לבין עצמנו, לא חורגת מגבול הטעם הטוב, אז הכל בסדר:)
בעיני, אם אדם לכשעצמו מאד מאד מחבב זאנר מסוים או זמר מסוים, וזה לא גורם לא לאבד תצפון, ולא חורג מגבול הטעם הטוב, אין בכך כל רע.
אך כאן מתחיל ויכוח: מה נקרא לא חורג מגבול הטעם הטוב???סתם. באמת צריך לבחון את הדבירם באופן יחסי, כלפי עצמנו, מה מקרב אותנו למטרות אמיתיות ומה מרחיק.
ו - אם כבר, בואו נדבר על הערצה של זמרים / אמנים, לאו דווקא חרדים:(
שזה הרבה יותר גרוע בעיניצפיתי ביצירות של מרסין, גיטריסט פולני מטורף, ו---- מעריצה. טוב לא אותו, אלא את היכולת והביצוע והרמה המטורפת, יואו!!!
אבל זה לא גורם לי לכלום חוץ מלשלוף תווים ישנים של יצירות שלי ולנסות לחקות אותו (זה בסדר, לא הצלחתי)
כמובן שלא למעקב אובססיבי אחר החיים שלו וגם לא אחר הקריירה המוזיקלית שלו... אז הכל טוב... קצת חלישות הדעת ורמות חדשות לשאוף אליהן מבחינה מוזיקלית... -
@צור באו לא נעבוד על עצמנו אנחנו כן מעריצים אולי לא מוכנים לעודות בזה אבל....
-
@martinez כל מילה נכונה!
רק שההבדל בין גבול הטעם הטוב ל.... הוא מאוד מאוד דק...
וגם הרבה מאוד פעמים אנחנו מביאים על עצמנו מצב של הערצה, שבזמנים של שעמום מתחילים 'לחפור' על מישהו מסוים וכו'@martinez אמר במעריצים זמרים או לא:
ו - אם כבר, בואו נדבר על הערצה של זמרים / אמנים, לאו דווקא חרדים:(
שזה הרבה יותר גרוע בעיניברור!
מה שבטוח שלאף אחד אין תרופה נגד הערצה זה נטו תלוי בנו וכמה ניתן לזה לשלוט עלינו.@martinez אמר במעריצים זמרים או לא:
צפיתי ביצירות של מרסין, גיטריסט פולני מטורף
הוא באמת אחד המטורפים... מהפנט להסתכל על היצירות שלו...
-
אמרתי שלא ? שזה קל לא להעריץ זמר ? שלא צריך לעבוד על זה ? להפך .
אבל כן . כחרדים אנחנו מוחנכים ( וזה אגב לא רק עניין של חינוך ) שאת גדולי ישראל יש להעריץ וכל השאר - זמרים , שחקנים ושלל אומנים יש לאהוב , להעריך . אבל ממש ממש לא להעריץ !
להגיד לך שזה קל - לא נראה לי ...
להגיד שזה הכרחי - בהחלט !
מאחלת לכולנו באמת רק להעריך ! -
@מנחם-רינמן אמר במעריצים זמרים או לא:
@צור באו לא נעבוד על עצמנו אנחנו כן מעריצים אולי לא מוכנים לעודות בזה אבל....
אל תכליל אחרים. אתה יכול נטו להעיד על עצמך!
ואני יכולה להעיד על עצמי שאני לא מעריצה שום זמר בעולם..או סלב. לא המקום שלי...