האם אנחנו שופטים זמרים לפי חיצוניות?
-
@מ-ב כן כמובן שהחיצוניות משפיע על הפנימיות וכך באיזה רמה שהזמר נמצא מבחינה חיצונית כך יראו לחניו, שיריו, וכו וכו. לא תראו זמר חסידי אבל חסידי מוציא דברים שלא לרוחינו לעומת זאת גם לא תראו זמר או יוצר שמבחינה חיצונית לא משהו מוציא דברים מצויונים, חסידי וכו כמו שההורים שלנו והסבים שלנו היו רוצים שנשמע או לשמוע
אין מה לעשות זה אין נוח. כלומר אותו דבר.... -
זמרים שהם טובים חיצונית זה מוסיף אמנם. אבל, אם לא יביאו איכות - לא יעזור הרושם!!!
חוצמיזה, אני בכלל לא תמיד רואה את הזמר לפני שאני נהנית מהשיר ואשפוט שיר בפני עצמו ואם אהב את זה אחפש עוד יצירות של הזמר אבל בלי קשר ל... אני חושבת שסוף סוף מעניין אותנו מוזיקה. לא??
אז יש רמות של אנשים חלק ישפטו נטו לפי השמיעה - ואני חושבת רובם. ויש את אלו שכל היחץ משפיע עליהם!@ארגנטינה אמר בהאם אנחנו שופטים זמרים לפי חיצוניות?:
אבל זה לא אומר שצריך לפסול את הזמר בגלל זה..
לגמריי. כל עוד השירים שלו בסדר ויש כבוד והערכה.
-
@מ-ב שתי נושאים יש כאן, האם לשמוע או לא לשמוע זמר לפי לבוש או סגנון [כמובן לא סגנון מוזיקה כי אז זה ענין של טעם], וע"ז באה האמרה אל תסתכל בקנקנן אלא מה שיש בתוכו.
ועוד ענין האם חיצוניות משפיעה על זמר, ובזה התשובה היא, שלא הייתי אומר חיצוניות של לבוש או משהו אחר שבזה צדקו האומרים שכל אחד מתלבש לפי סגנון הקהל שהוא מופיע לפניו, כמו פריד ושוואקי שלפני קהל חרדי מופיעים יותר עדין, אבל כל הסגנון וצורת חיים ברור שמשפיעים על השירים, שלא לדבר על אלו שלא מלחינים אלא לוקחים שירים ממישהו אחר
אבל גם מלחינים בעצמם ברור שזה משפיע והראיה הכי גדולה לזה הוא ליפא שמלצר שמלחין לבד את השירים שהוא מוציא ובזה ברור ואפשר לשמוע על כל דיסק איפה הוא אחז במהלך החיים שלו -
ברור שמראה חיצוני של זמר משפיע על השירים שלו.
וברור שכששומעים זמר צריך לייחס חשיבות למה שהוא מייצג.כי כשנותנים לגיטמציה למישו/משו- זה לתת יד לכל התמונה.
וגם אם זמר ישיר שיר על אלוקים-וכל מראהו שולל את זה...ולא חסרים זמרים כאלו- זה לא הופך את השיר לטוב וראוי...וכל שכן שזה משפיע על השיר.קחו את זה בדיוק ההפך-
הייתם מקבלים מרב שמלמד הלכות אבל נראה כמו שחקן כדורגל?...
אני משערת שלא...ולכולם מובן למה לא...סואו..
ככה זה בעולם המוזיקה- כדי לקבל ממישו- ולתת לו אופציה שהשירים שלו יושמעו אצלי..וישפיעו עלי-הוא חייב להיות תואם לכך חיצונית גם. -
ככל שזמר או כל בן אדם אחר נראה כמונו ויכול כאילו לייצג אותנו ואת דרכנו אז יותר נתחבר אליו באופן כללי אבל זמר שנראה שונה מאיתנו בצורה כלשהי בין עם זה מראה של בן תורה או לו זה משפיע אם אנחנו רוצים לשמוע את המוזיקה שלו ולקבל ממנו כביכול מוסר או דרך חיים הוא צריך לדעת שהחיצוניות משפיעה (אם אני לא מכירה את הזמר אישית אז קל וחומר הוא לא יוכל למכור לי כלום...) אי אפשר לרמות את הציבור בפרט לא הקהל הבוגר שמבין דבר או שניים בחיים.
דבר שני חיצוניות זה כמו כרטיס ביקור של בן אדם זה מייצג את כל המהות שלו ולכן זמר שמשנה את סגנון השירה שלו פתאום ואת המראה שלו בהתאם לדעת קהל או האמרגן ולא לפי אמונתו יכול להכשיל רבים וטובים וחבל. -
כידוע היכל הנגינה קרוב להיכל התשובה ומוזיקה זה דבר רוחני והחיצוניות משפיעה על הפנימיות א''כ ודאי שמשנה החיצוניות של הזמר בדיוק עכשיו שמעתי בתוכנית מסוימת מאחד שאומר שהוא שמע אתמול חופה שעשה אחד מגדולי אמני הרגש החסידיים והחתן ביקש שיר של זמר לא הכי דתי ועם טקסט לא בדיוק מהמקרות אבל כיוון ששר את זה הזמר החסידי עם השטרימל וההגיה החסידית הוא הרגיש שהשיר התקדש וגורם לו לרגש אל אף ששמע את זה מהזמר הדתי לייט לא היה כך א''כ ברור שהחיצוניות עושה הרבה
-
יש משו בזה שאנחנו שופטים קצת לפי הלבוש
אם אני רואה שירים של זמרים חדשים עם תמונה של הזמר, ברור שהמראה שלהם ישפיע עליי איזה לבחור לשמוע
אבל אחרי שאני שומעת זמר, אם אהבתי, אז ממש לא איכפת לי איך הוא נראה... -
@מ-ב אמר בהאם אנחנו שופטים זמרים לפי חיצוניות?:
הרבה זמן שאני שואלת את עצמי האם אני לא אשמע זמר מסוים בגלל מראה חיצוני או סגנון. ורציתי לשמוע את חוות דעתכם על כך,האם חיצוניות של זמר באמת משפיעה על השירים והמוזיקה שהוא מוציא?
בוודאי!
אם אני יראה זמר זנוחי פזנוחי...-אני פשוט לא אשמע ואדלג עליו, גם אם הוא הלהיט הכי גדול!
וכנל לגבי זמר ששם דגש יותר מידי על הנראות החיצונית-ונראה כמו....שייצגו את מי שהם באמת! ולא ינסו לייחצן מה שהם לא
-
כל אחד ששופט זמר בד"כ הוא שופט אותו לפי עצמו כלומר הוא שם את עצמו במדד והוא מסתכל על הזמר איך הוא ביחס אליו,
דוגמא יש אנשים שיגידו שנתנאל ישראל ושרולי ברוכנר הם צמד משוגעים ויש שיגידו שאין על השירים שלהם בעולם.
גם לגבי סגנון שירים כל בית בישראל שומע את סגנון השירים שלו ואת הזמרים שהוא אוחז שהם בסדר בשבילו.
לכן בד"כ כל זמר יודע לאיזה קהל הוא משייך את עצמו וממילא הוא משדר את החיצוניות שלו לפי הקהל אליו הוא משתייך -
@ברוריה נכון, אבל גם לא בטוח..
חכי הוא הרגע התחיל דרך עצמאית,
אולי עוד יהיו הפתעות..
ושמעתי שנהוראי ונתנאל ישראל הולכים להוציא שיר
מקווה שזה נכון - זה יכול להיות ממש טוב
הם כבר שרו בעבר ביחד בהמוןןן הזדמנויות-
הקולות שלהם ממש דומים- אז אולי לא יהיה כ''כ רעיון בשיר כזה