האם אנחנו שופטים זמרים לפי חיצוניות?
-
יש משו בזה שאנחנו שופטים קצת לפי הלבוש
אם אני רואה שירים של זמרים חדשים עם תמונה של הזמר, ברור שהמראה שלהם ישפיע עליי איזה לבחור לשמוע
אבל אחרי שאני שומעת זמר, אם אהבתי, אז ממש לא איכפת לי איך הוא נראה... -
@מ-ב אמר בהאם אנחנו שופטים זמרים לפי חיצוניות?:
הרבה זמן שאני שואלת את עצמי האם אני לא אשמע זמר מסוים בגלל מראה חיצוני או סגנון. ורציתי לשמוע את חוות דעתכם על כך,האם חיצוניות של זמר באמת משפיעה על השירים והמוזיקה שהוא מוציא?
בוודאי!
אם אני יראה זמר זנוחי פזנוחי...-אני פשוט לא אשמע ואדלג עליו, גם אם הוא הלהיט הכי גדול!
וכנל לגבי זמר ששם דגש יותר מידי על הנראות החיצונית-ונראה כמו....שייצגו את מי שהם באמת! ולא ינסו לייחצן מה שהם לא
-
כל אחד ששופט זמר בד"כ הוא שופט אותו לפי עצמו כלומר הוא שם את עצמו במדד והוא מסתכל על הזמר איך הוא ביחס אליו,
דוגמא יש אנשים שיגידו שנתנאל ישראל ושרולי ברוכנר הם צמד משוגעים ויש שיגידו שאין על השירים שלהם בעולם.
גם לגבי סגנון שירים כל בית בישראל שומע את סגנון השירים שלו ואת הזמרים שהוא אוחז שהם בסדר בשבילו.
לכן בד"כ כל זמר יודע לאיזה קהל הוא משייך את עצמו וממילא הוא משדר את החיצוניות שלו לפי הקהל אליו הוא משתייך -
@ברוריה נכון, אבל גם לא בטוח..
חכי הוא הרגע התחיל דרך עצמאית,
אולי עוד יהיו הפתעות..
ושמעתי שנהוראי ונתנאל ישראל הולכים להוציא שיר
מקווה שזה נכון - זה יכול להיות ממש טוב
הם כבר שרו בעבר ביחד בהמוןןן הזדמנויות-
הקולות שלהם ממש דומים- אז אולי לא יהיה כ''כ רעיון בשיר כזה -
@תהילוש אמר בהאם אנחנו שופטים זמרים לפי חיצוניות?:
אם אני יראה זמר זנוחי פזנוחי...-אני פשוט לא אשמע ואדלג עליו, גם אם הוא הלהיט הכי גדול!
ולכן בעבר היו שירים מצוינים כי לא הסתכלו על רמת החתיכות של הזמר (ע"ע קרליבך ושטרייכר לדוגמא) אבל היום מסתכלים רק על החיצוניות של הזמר והתוצאות לצערנו בהתאם
-
אני אישית כשאני שומע מוזיקה, אני שומע נטו מוזיקה ואם השיר טוב ואיכותי הן בפן המקצועי והן בפן הרוחני אמשיך לשמוע אותו ולא מעניין אותי כלל מה מצבו הרוחני של הזמר או איך נראה, וההיסטוריה מוכיחה שלפעמים השירים עם הכי הרבה רגש רוחני מגיעים לזמרים דווקא כשהם ברגעי משבר...
(ואם כבר, כל מי שקצת מתעניין בחזנות יודע שחלק מקטעי החזנות המוכרים ביותר הולחנו ע"י מחללי שבת וכו'... ) -
@ברוריה אמר בהאם אנחנו שופטים זמרים לפי חיצוניות?:
@לעבדיג לגבי נתנאל ישראל מאז שהוא התחיל דרך משלו יש שירים יותר יפים ורגועים פחות קופצני ואלקטרוני זה סימן שזה יותר הוא מאשר קודם כנראה שרוב השירים שהוא עשה יחד עם שרולי ברונכר הוא לא היה עושה אותם ככה מעצמו.
גם לפני שהוא עבד עם שרולי היו לו שירים מאוד רגועים
ולטעמי ממש ממש יפים! -
@b-d אמר בהאם אנחנו שופטים זמרים לפי חיצוניות?:
אני אישית כשאני שומע מוזיקה, אני שומע נטו מוזיקה ואם השיר טוב ואיכותי הן בפן המקצועי והן בפן הרוחני אמשיך לשמוע אותו ולא מעניין אותי כלל מה מצבו הרוחני של הזמר או איך נראה, וההיסטוריה מוכיחה שלפעמים השירים עם הכי הרבה רגש רוחני מגיעים לזמרים דווקא כשהם ברגעי משבר...
(ואם כבר, כל מי שקצת מתעניין בחזנות יודע שחלק מקטעי החזנות המוכרים ביותר הולחנו ע"י מחללי שבת וכו'... )אתה אומנם צודק בטענה שלך- ואני מסכימה איתה.
רק מה-
שדיברו בנושא כאן על "האם אנחנו שופטים זמרים על פי מראה חיצוני".... -
@חנניה
יש לי שאלה
אם היו כמה שירים חדשים שיצאו
והיו שולחים לך אותםעם תמונה של הזמר
בכולם זה זמר שאתה לא מכיר
אחד מתנחל עם כיפה לבנה גדולה, אחד בחור צעיר מתלהב, אחד חסיד, אחד נראה אברך ועוד כמה שנראים בסגנונות שונים
את מה היית בוחר לשמוע ראשון? לא את מי שנראה לך לפי המראה שלו הסגנון שאתה מתחבר יותר?אחרי ששומעים החיצוניות כבר פחות משפיעה, אבל לפני ששומעים אני בטוחה שזה משפיע
-
@חנניה אמר בהאם אנחנו שופטים זמרים לפי חיצוניות?:
@margalit אמר בהאם אנחנו שופטים זמרים לפי חיצוניות?:
טוב זה משהו אחר ברור שאני יתעניין בזה שיותר קרוב לזאנר שלי אם לזה הכוונה , חשבתי שהתכוון לומר שאם מישהו נראה יותר טוב במראה החיצוני אז בגלל זה הוא יצליח יותר,
לא בהכרח שזה שנראה קרוב לזאנר שלך הוא באמת ככה
אבל אנחנו שופטים לפי המראה בלי לרצות ומקטלגים את הזאנר שלהם לפי החיצוניות -
וכבר אמרו חז"ל: "דר' יוחנן קרי למאניה מכבדותי". ברור שהלבוש החיצוני משפיע על האדם, על המחשבות שלו ועל הרגשות שלו. (תנסו לבחון על עצמכם מהי ההרגשה שאתם חשים עם בגד מסוים...)
כאשר זמר מתלבש בצורה מסויימת ומופיע באופן מסוים התכנים שיצאו ממנו יהיו שונים מאשר זמר אחר שמופיע בסגנון אחר אפילו אם ישירו את אותו שיר.
דעתי היא שיש ויש בהחלט מקום לשפוט זמר לפי מראה חיצוני (ולא מדברים פה על צבועים שלרגל הופעה מסוימת יחליפו את הלבוש). אמנם לא רק מראה חיצוני משפיע, יש עוד הרבה קריטריונים שמגדירים סגנון, אבל לחיצוניות יש השפעה רבה בהחלט! -
@אילנית ברור שהחיצוניות משפיעה מאוד, ואם כבר הזכרתם קודם את הקול הבא, אז למרות ששם קצת התמקדו יותר מידי בנראות, עדיין לקחתי משם מילה חמודה - מכלול... כי יש הרבה שיודעים לשיר, אבל זמר אמיתי צריך שיהיה לו יותר מסתם לדעת לשיר, אין מה לעשות, באמת אף אחד לא מתייחס רק לשירה, אלא גם למישהו שנראה כמו זמר, מופיע כמו זמר וגם בסוגריים בצד- שר כמו זמר....
-
@תמר-מהמרכז נכון לגמרי!!
לפעמים אפילו הנראות החיצונית עולה על יכולות ווקאליות- וזה מה שיגדיר את האישיות 'זמר'... -
@תמר-מהמרכז צודקת כל כך ! אם כבר נתייחס לקול הבא , כמה פעמים נאמר " הוא נראה כמו זמר ... יש לו עמידה ונראות על הבמה ..."
וכמה פעמים פספסנו זמרים עמוקים פנימיים ויפים כל כך , רק בגלל שהחיצוניות שלהם לא קרצה לנו מידי !