לימוד נגינה -קלידים טכניקות ועוד ...
-
הכל מסביב לימוד נגינה שיטות - וטכניקות שונות שיטות לימוד אקורדים ותאוריית המסיקה
-
לא ממש הייתי קורא הכל על אפס טיפים אז אני יהיה הראשון
מי שמנגן על אורגן ורוצה שהנגינה שלו תיהיה יותר כמו פסנתר שיפרק אקורדים וינגן אותם בקצב מסויים לדוגמא Am לפרק ל~לה דו מי ולעשות בקצב לדוגמא~ לה מי דו מי לה מי דו מי וכן הלאה באקורדים הבאים מי שמתחיל ומסתבך עם הקצב שישים מטרונום ברקע ויפרק לפי הקצב
מי שרוצה להתחיל לנגן בגיטרה ולומד אקורדים מספר עצה שלי אל תקפצו לפריטות זה יגיע עם הזמן כל אקורד תפרטו בהתחלה רק פעם אחת על המיתרים
מי שלא מנגן בכלל ורוצה להתחיל לנגן אבל אינלו ממש זמן להשקיע בללמוד אז לפי מה שאני מכיר עדיף להתחיל מחלילית אפשר לקנות כזאת בערך במאה שקל למשו איכותי ויש ספרי לימוד בכמויות שמסבירים איך להפיק את הצלילים ולנגן נכון (עולה בערך ארבעים שקל)
-
@טיטו אמר בלימוד נגינה -קלידים טכניקות ועוד ...:
אל תקפצו לפריטות זה יגיע עם הזמן
זה לא בטוח נכון יכול להיות שכן כדאי קצת להתקדם.
-
@מנאששש בהתחלה עדיף בלי עד שמתרגלים לקורדינציה(מעבר מהיר בין האקורדים) כי לפני זה זה מאד מבלבל ומייאש אני אומר מנסיון עם איך שאני למדתי עד שאמרו לי לעבוד קודם על קורדינציה
-
@טיטו אבל אם פורטים משהו מידי פשוט בהתחלה, זה מאוד קשה להתקדם, כי זה לא נשמע כ"כ טוב (ואף אחד לא יפרגן לו) ומתיאשים.
-
@מנאששש בגלל זה אמרתי לפרוט כל פעם פעם אחת על כל אקורד וזה שלא יפרגנו כי זה לא ישמע טוב אז אני יכול להבטיח לך שאם הוא יתאמן על מעברים מהירים זה ישמע הרבה יותר טוב מאשר אם הוא יעבור לאט ויפרוט מקצועי כי זה ישמע דיסק תקוע כשהוא עובר בין אקורדים
-
@מנאששש בגלל זה אמרתי לפרוט כל פעם פעם אחת על כל אקורד וזה שלא יפרגנו כי זה לא ישמע טוב אז אני יכול להבטיח לך שאם הוא יתאמן על מעברים מהירים זה ישמע הרבה יותר טוב מאשר אם הוא יעבור לאט ויפרוט מקצועי כי זה ישמע דיסק תקוע כשהוא עובר בין אקורדים
אפשר פשוט לנגן את הבסיס של המשקל של השיר כגון 3\4 =
[משמאל לימין]
-
@מנאששש אמר בלימוד נגינה -קלידים טכניקות ועוד ...:
אל תקפצו לפריטות זה יגיע עם הזמן
זה לא בטוח נכון יכול להיות שכן כדאי קצת להתקדם.
לא בדיוק..
כי זה כמו עוגה.
אם תרצה שהיא תראה טוב- קודם תעשה את הקצפת..וכל הקישוטים- ואח"כ רק תשקיע בבסיס- שזה המצרכים שמייצרים את העוגה כדי שתהיה טעימה ונורמלית לאכילה. אז אתה עושה טעות- כי כל הקישוטים יהרסו והעוגה תצא זוועה.
אבל אם תכין את הבסיס טוב- ואח"כ את כל הקישוטים והחיצונית- העוגה תהא מושלמת.
ככה בניגון-
קודם להשקיע במעבר של האקורדים. שהמיתרים יהיו לא חסומים כשפורטים עליהם.
ורק אז הפריטות המתקדמות יותר. -
@אייצ-ית לא התכוונתי ללמוד פריטות מסובכות, רק לא מידי פשוטות.
-
בהחלט.
תלוי על איזה שיר עובדים. -
-
@מנאששש כן.
כי יש כמה פריטות פשוטות.
אני אתן דוגמא פשוטה-
למשל יש הבדל בין שיר שהפריטה שלו עם חסימה. לשיר בלי חסימה.
וזה מה אמרתי שזה משנה איה שיר עובדים עליו. -
@אייצ-ית אני יודע. השאלה היא, אחד שמתחיל עכשיו ללמוד, אם יש עניין שיסתבך עם פריטה מסובכת?
-
@מנאששש לא.
קודם האקורדים. המעבר החלק. האחיזה והלחיצות הנכונות. ורק אז פריטות מסובכות.
בכל אופן ככה אני עובדת עם תלמידות שלי וככה אני למדתי בעצמי. -
@אייצ-ית אמר בלימוד נגינה -קלידים טכניקות ועוד ...:
בהחלט.
תלוי על איזה שיר עובדים.זה לא משנה
בכל שיר אפשר לנגן פריטה פשוטה
לא חייב שזה יהיה הפריטה שבשיר המקורי... -
@margalit לא של השיר המקורי דווקא
אבל פריטה שהולכת עם השיר -
@מנאששש
תמיד אפשר למצוא פריטה קלה שהולכת עם השיר -
@margalit השאלה היא אם גם למי שמתחיל זה קל,
או שהוא יבזבז יותר מידי אנרגיה על הפריטה. -
@מנאששש זה בדרך כלל קל ללמוד פריטות וגם מי שמתחיל פריטות בתקווה שזה יהיה עם מעבר מהיר בין אקורדים אז כל פריטה שתהיה בקצב של השיר תהיה מתאימה אך לא נאמנת למקור אבל אם הוא יעבור לאט אז הפריטה לא תשמע טוב ויהיה לו יותר קשה ללמוד פריטה
-
@טיטו אז כמו שאמרו, למתחילים ממש עדיף לא להשקיע,
אא"כ הוא עושה את זה טוב.