מה אתם אומרים על אמריקאים ששרים בעברית?
-
@hakol-mishamaim אמר במה אתם אומרים על אמריקאים ששרים בעברית?:
@אני-תהילוש
סליחה אבל אין אפילו משופשף אחד(!)
אפילו לפריד יש טעויות לפעמים
אבל זה בסדר כשזה קטן עד שזה מגיע לטעות זוועתית...פריד לא ישראלי במקורו??
-
@ריינבואו אה התבלבלתי עם שוואקי נראה לי---
-
@ב-ב אמר במה אתם אומרים על אמריקאים ששרים בעברית?:
אבל לבני פרידמן אין אף פעם טעויות (ככה נראה לי..)
בימים האחרונים בדקתי את הדבר ועברתי על עשרות שירים שלו (שכולם פגזים אחד אחד!)
וזה ממש נכון פעם ראשונה שאני שומעת זמר אמריקאי שאין לו אפילו פספוס אחד קטן
בטוח הוא שולח כל שיר למשהוא ישראלי שיתקן אותו (סוג לשמחה בן דוד שלו)
הדבר המוזר זה שלאברהם פריד יש פשלות דווקא הוא שעובד עם סטופל
(שהוא בערך בבחינת "אבי השפה העברית" ). נופל אולי בעצם הנפילות שלו זה בעיקר ב"או" ו"אה" ואז מה לעשות אבל סטופל לא חרדי מלידה.... -
@hakol-mishamaim השקעה של זמר לשיר בעברית רהוטה ללא מבטא וטעויות ראויה לכל הערכה.
מישהו יודע אם בני פרידמן יודע עברית באופן שוטף? -
@מעט-אור אמר במה אתם אומרים על אמריקאים ששרים בעברית?:
מישהו יודע אם בני פרידמן יודע עברית באופן שוטף?
לפי ראיונות ששמעתי ולפי מה שאני יודעת הוא יודע עברית ברמה די נחמדת...
מבחינת זה יכול להיות שמרדכי שפירא יודע יותר ממנו...
(וההפסד כולו שלך לא נראה לי שמעניין אותו עוד מאזין או פחות) -
פוסט זה נמחק!
-
@מעט-אור אמר במה אתם אומרים על אמריקאים ששרים בעברית?:
@hakol-mishamaim השקעה של זמר לשיר בעברית רהוטה ללא מבטא וטעויות ראויה לכל הערכה.
מישהו יודע אם בני פרידמן יודע עברית באופן שוטף?בני פרידמן מדבר יפה עברית (יחסית לאמריקאים..) אבל יש לו מבטא.. הר' המתגלגלת של כל הפרידמן לא פסח עליו..
מה שבטוח הוא משקיע רבות בשירים שלו שהוא יישמע כמו איזה ישראלי שגר בבת ים (כלשון קמיסר...) -
@צינג-צינג נכון
למשל על השיר שמחה שלמה שמרדכי שפירא שם באלבום החדש שלו, שמתי לב הרבה לא אהבו ב-כ-ל-ל את ההיגוי שלו בשיר הזה, אני דווקא ממש אהבתי זה בעצם הצורה שבה הוא מגיש את השירים שלו, זה סוג של "סטייל" שמיוחד לו (לא בטוח סטייל, פשוט נאבדה לי המילה):) -
לא אוהב את זה לא בגלל המבטא אלא בגלל הכתיבה שמאוד קשה לזמר כזה, איך הוא יודע שזה נכון בעברית כך לכתוב הרי הוא לא מבין את השפה והסלנגים...
אלא הוא מתיעעץ עם משהוא שמבין ואז הוא שר כמו תוכי.......
מה שודאי משפיע על החיבור שלו עם הטקסט..... וזה בעיקר מה שמפריע......
פריד למשל זה טוב כי הוא דובר עברית חלק אפילו שואקי מצד העברית.... גם מוכנים של דוידי יוצא מהכלל....לטובה...
[לא מצד רמת הכתיבה [שוה נושא בפני עצמו] שהיא ממש מזעזעת אצל שואקי ואצל בני פרידמן ועוד.... תמיד אותו נושא שמחה, אמונה, תודה, נשמה, אהבה וכמובן אבא שבשמים......... אין שום רעיון וחידוש בכתיבה אתה יכול באותה מידה לשיר עיתון או רשימה קניות במכולת.......
קחו לעומת זאת שר כמו של שולי רנד החדש או אותו היום של פלד זה כתיבה שאתה פשוט מופתע מהתוכן וההגשה מה שגורם לך להקשיב ולהפנים לפעמים.........] -
@בנימין-לוריא
מרדכי שפירא כמעט ולא יודע עיברית .. אם תשימו לב בראיונות שלו ובהופעות הוא לא מדבר עברית בכלל
זמרים אמריקאים צריכים לעבוד חזק על עצמם ולתרגל המון בשביל לשיר בצורה תקינה ונכונה ורובם לא עושים את זה והתוצאה היא מזעזעתתת ...
יש זמרים שמשתפרים אבל יש כאלו ששרים בעברית מזעזעע