מה אתם אומרים על אמריקאים ששרים בעברית?
-
@yaakov בערי שר הרבה יותר טוב בעיברית מאשר הרבה אמריקאים כמו ליינר ושפירא וטישלר
אפילו שהוא אמריקאי ועוד חסידי יש לו משהו ברסלבי ספרדי[שאני לא יודע מאיפה] בשירה העיברית שלו כמו המחרוזות הישראליות שלו ועוד קאברים בעיברית ושירים שלו כמו גשר צר. יחד. חג שמח. איפה כולם. ואיפה.[עם חיים ישראל] הוא נשמע לא פחות טוב מחיים בעיברית שמה זה פשוט מדהים שהוא חסיד אמריקאי וחיים מזרחי ישראלי ואין הבדל בעיברית[אולי קצת]
ליפא שר די טוב בעיברית. -
@שלומי-0 זה לא באמת קשור לכמה אמריקאי או כמה חסידי.
אמנם יש חסידיים יש להם מבטא חסידי כבד (גם בישראל), אבל זה לא כולם, ויש גם הפוך, שלא חולמים עליהם,
אני גם סבורה שבערי הוא טוב בעברית.
אבל אל תשכחו שהוא למד כמה שנים טובות בישראל, בישיבה.. -
זה חמוד מאד לשמוע אמריקאי שר בעברית...
-
חמוד והכל...המבטא האמריקאי הוא מבטא עם צליל חמוד וכייפי.
אבל לא ראיתי שאלה על זמרים אמריקאים שגם כותבים את הטקסטים שלהם כי אז זה כן קצת לוקה בחסר.
בלי לפרט עכשיו שמות של שירים ובטח לא של אמנים אבל אם תשימו לב לשירים של זמרים מאד מוצלחים אמריקאיים שהשירים שלהם בעברית הם להיטים אחד אחד....הטקסטים עילגים ולא מעובדים מספיק. -
@נעמי16 לא מסכימה איתך
הרי את רוב הטקסטים הם לא כותבים בעצמם הם של מירי ישראלי או ארי גולדוואג שאומנם גם הם אמריקאים אבל דוברי עברית מאוד טובה וחיים בארץ מספיק שנים
אני חושבת שמי שיוצר את חוסר בשפה ושזה נשמע עיגל זה הזמרים שלא מבינים מה הם שרים -
@נעמי16 אני לא חושבת שהטקסטים עילגים, אולי התכוונת לומר שהם יחסית ברמה רדודה ובשפה דבורה?
אם כן, אז יש בזה משהו, אבל שמעתי ראיון לדוגמא עם מרדכי שפירא שהוא אמר שהוא יודע שהישראלים חושבים שהשירים שלו הם ברמה נמוכה, אבל הוא עושה את זה בגלל הציבור האמריקאי ששומע אותו...
בגלל שהוא עושה שירים בעברית אז אם הוא יעשה עברית ברמה גבוהה ופחות רדודה אז האמריקאים יתקשו לשיר את זה ויסתבכו
הוא נתן בתור דוגמא את השיר " תמיד יש סיבה" , שזה מילים יחסית פשוטות בעברית ושהישראלים אולי בזים לזה, וחושבים שזה עילג אבל זה מילים קלות וככה גם האמריקאים מתחברים לשיר ושרים אותו, אז ככה הוא יכול לפסוח על שני הסעיפים -
@אחות-קטנה תקשיבי.
אמרתי שאני לא נכנסת לשמות אז אני לא אכנס.
אבל אחד הזמרים האמריקאים שהוא כוכב ענק וכל שיר שהוא מוציא בעברית "מתפוצץ" במדיה וברדיו,תכלס שהסתכלתי על הטקסטים של השירים נדהמתי מהעילגות של הניסוח
את צודקת שהמבטא שלו הוסיף לזה המון אבל השפה הדלה והשימוש במילים שהם לחלוטין במשלב הדיבור היומיומי פשוט זעקו מכל שורה...... -
@אין-על-מוזיקה עלית עליי
וכן....את צודקת...
זה תירוץ שלחלוטין מתקבל על הדעת...
אבל חבל...לדעתי הוא קצת מפספס עם שתי הסעיפים שלו....... -
@נעמי16 לא דווקא האמריקאים נהנים מהשפה הפשוטה גם אני בתור ישראלית לגמרי (בלי שום צד או כיוון חוצניקי) נהנית יותר משיר שאני מבינה מיד מה המשמעות שלו מאשר משיר שאני צריכה לקרוא את הטקסט או להאזין יותר מפעמיים שלוש ע"מ להבין ובגלל שהבאתם את הדוגמא של שפירא אני יביא דוג לאמן ישראלי עם טקסטים עמוקים בטרוף (ישי) שאני נהנית לקרוא את הטקסטים שלו ולהבין אותם אבל לא סובלת לשמוע אותם (לא לצאת עלי לא ישי ולא שפירא הם הנושא)
שיר לדעתי אמור להיות משהו נחמד וכיפי לא מבחינת פופ או להעביר זמן אלא לאוזן ולי קשה לשמוע שירים עם טקסטים מורכבים ומילים פחות מובנות ודבורות שאני צריכה לחפש במילון את המשמעות שלהן -
@אחות-קטנה אוקיי...על זה אין מה להתווכח.
כל אחד וההעדפות שלו.
בכל אופן.....אני כן מצפה ששירים יהיו כתובים במשלב שפה יותר גבוה.
נתת את ישי שהא הדוגמא לצד השני של הסקאלה (כמעט...) אבל רב השירים כתובים ברמה אחת יותר מהסגנון הדיבורי ולכן שירים אמריקאים מסוימים צורמים לי בגלל זה.
אבל שוב,אין מה להתווכח על זה כל כך...עניין של טעם -
@אחות-קטנה זה שני סוגי ז'אנרים שונים לגמרי.
מרדכי שפירא- זה פופ עם מילים פשוטות וכיפיות ומצד שני זה לטיימינג מסוים.
ישי ריבו- זה מילים עמוקות ולחן עוד יותר, וזה גם שירים ששומעים אותם בזמן אחר.
שוב- זה שני סוגים של ז'אנרים, ושירים מסוג של שפירא זה בשביל הכייף, ואין צורך להבין אותם יותר מידי.
אצל ישי לעומת זאת זה שירי מחשבה ועומק, ששם מתייחסים יותר למילים ופחות ללחן.
ואגב אני אוהבת את שני הסוגים, אבל זה גם שני סוגי טיימינג...
מקווה שהובנתי... -
@אחות-קטנה אמר במה אתם אומרים על אמריקאים ששרים בעברית?:
@נעמי16 לא דווקא האמריקאים נהנים מהשפה הפשוטה
יכול להיות שהם נהנים כי במילא הם לא מבינים מה הם שרים ועל איזה רמה השיר מדובר...
@אחות-קטנה אמר במה אתם אומרים על אמריקאים ששרים בעברית?:
לאמן ישראלי עם טקסטים עמוקים בטרוף (ישי) שאני נהנית לקרוא את הטקסטים שלו ולהבין אותם אבל לא סובלת לשמוע אותם (לא לצאת עלי לא ישי ולא שפירא הם הנושא)
יש גם את משה פלד ודוד בן ארזה שהטקסטים שלהם מצריכים המון האזנה עד שמבינים את העומק וגם א"א לומר שהם קליטים כמו שיר שהוא מלכתחילה המנון... אבל יש פה איזה סוג של חוויה בשירים מורכבים...
שיר לדעתי אמור להיות משהו נחמד וכיפי לא מבחינת פופ או להעביר זמן אלא לאוזן ולי קשה לשמוע שירים עם טקסטים מורכבים ומילים פחות מובנות ודבורות שאני צריכה לחפש במילון את המשמעות שלהן
ושוב זה תלוי לאן את מכוונת שאת שומעת שיר, אם סתם ככה לאוזן שיתנגן לה משהו אז אוקיי אבל אם את רוצה קצת לנקות את הראש יכול להיות שיתאים משהו אחר קצת יותר עמוק תלוי...
סתם ככה לרוב האמריקאים מתעסקים עם מירי ישראלי שהיא ישראלית והיא מכוונת כבר מראש על שיר קליט קליל כמו רוב השירים של הזמרים שהוזכרו...
-
@נעמי16 @היידה-מיוזיק-0 @מיאה-ב נדמה לי שלא הבנתם אותי נתתי דוג של הצד השני בכוונה כי אתן טענתן על הרדוד אז אני רק אומרת שיש כאלה שמפריע להם העומק יתר וגם ציינתי שזה לא קשור לפופ (בשביל העניין אני גם לא כ"כ אוהבת את שיריו של שפירא אבל בגלל הקצב ולא בגלל המילים)
ובקשר לפלד ובן ארזה השירים שלהם מובנים הרבה יותר משל ישי (לדעתי לפחות)
ועם את אומרת לנקות את הראש אז דווקא אז אני אבחר לשמוע את שירים בסגנון הרבה יותר קליל ממה שאני שומעת בדר"כ כי שירים עמוקים לא מנקים לי את הראש הם רק מרגיזים אותי
אבל כמובן שזה עניין של טעם
אני באופן אישי חושבת שהאמריקאים ששרים בעברית צריכים להבין את מה שהם שרים ולהשתדל להגות את המילים נכון