מידד טסה
-
קלטו, השיר החדש עומד במקום 27 ברשימת הסרטונים המובילים ביוטיוב!
-
לא יודע פחות האהבתי
את הסיפור מאחורי השיר אבל השיר מושלם||לשון הרע אני יודע מי היה המפיק אם הוא מדבר על המפיק שלו חבל סתם לדבר זה סתם לשון הרע||
-
@דודו-בלוקה אמר במידד טסה:
אולי טיפה מוגזם אבל איזה מסר מחפש מידד טסה להעביר בשירו החדש? | נתנאל לייפער | מיוחד למוזיקה VIP
השבוע יצא אחד הקליפים הכי קשים ונוקבים במוזיקה היהודית בשנים האחרונות - "רציתי לגדול" של הזמר מידד טסה. שיר שכתב והלחין בעצמו יחד עם עידו נמר.
טסה מוכר לכולנו כילד הפלא המצליח, שבגר לנער פלא ומשם לזמר בוגר מוכר ואהוב, שמופיע רבות ומוציא שירים רבים. אלא שהקליפ החדש חושף זווית פחות מוכרת של חיי הזוהר של טסה כילד פלא ולא מדובר בזווית משמחת.
בקליפ ניתן לראות את טסה כילד, באמצעות שחקן, כשהוא בתוך כלוב של זהב עם סוכריה על מקל ענקית, כשכל הילדים סביבו משחקים ונהנים ואילו הוא יושב לו בעצב ורק רוצה לקרוע את הכתבה עליו כילד פלא.
טסה גם בחר להביע את מחאתו על התחושה בה היה כילד, כשהוא בוחר להצטלם עם חוטי מריונטה - בובה על חוטים, אותם מזיז מעליו המנהל שלו שאומר לו מה לעשות ולמעשה מזיז אותו מבלי שיש לו שליטה על הסיטואציה.
"רציתי הכל, נשארתי בלי כלום, ואיך הקול הזה שלך אמר לי לקום", שר טסה.
טסה שבחר להיפרד לפני כשנתיים ממי שניהל אותו במשך שנים ארוכות כילד וכנער, מביע בקליפ החדש את התחושות שאולי הובילו אותו לקרוע את חוטי המריונטה לבסוף בקליפ וגם בחיים. גם בקליפ מביע טסה תחושות מעורבות בנוגע להחלטה, כשהוא בוחר לבסוף לעמוד מול "המנהל", להישיר אליו מבט ולתת לו סוכריה על מקל, שאולי רומזת על התחושות של טסה שזה מה שקיבל ממנו, במין שילוב של חיוך וטפיחת שכם.
את ההפקה המוזיקלית עשו הצמד, מהמובילים במוזיקה הישראלית, גיא ויהל שנתנו לשיר הפקה פופית עם נגיעות אתניות קלות. נראה כי טסה מכוון לקהלים נוספים מאלו אליהם הגיע עד היום, כפי שניתן לראות גם בחולצה השחורה איתה הוא מצטלם והבחירה במפיקים המוזיקליים של השיר.
זהו בהחלט שיר מעניין שהקליפ שלו הופך אותו לנוקב במיוחד וכזה שמעורר מחשבות על חייהם של ילדי פלא.מסר חזק שיר מרגש הוא שר מהלב שומע בלי סוף
-
אז הביקורת שלי היא נראה לי קצת שונה ממה שאחרים הביא כיוון שהיא קצת מעורבת.
מצד אחד - השיר כל כך יפה. כמו שאמר @מומחה-לקליפים , השיר אמיתי להחריד. כל מילה בסלע. המסר נוקב וחד, מצביע באצבע מאשימה אל עבר אלו ששמם לא יוזכר כאן, אבל הם הנוגעים בדבר.
כל זמר ומי שמדובר על ה'מושכים בחוטים' שלו. כילד פלא זה כל כך אחרת להיות זמר, מאשר בחור בן 20 שנכנס לעולם המוזיקה מרצונו החופשי. לפעמים הילד באמת רוצה לגדול. אבל תכלס לא יכול. ולא כי הוא כלוא, אלא כיוון שהוא בכלוב של זהב.
מצד שני - זה כל כך לא הסגנון של מידד טסה, שהייתי בשוק שהוא שיחרר כזה שיר.
אבל הוא ביצע אותו כל כך טוב שאין לי שום טענה או מאנה כגון 'שיחזור לסגנון הרגיל שלו'...
לא כל אחד שנכנס לנעליים אחרות מהמידות שלו - מצליח ללכת עליהן. ומידד עשה את זה ובגדול.לגביי הסגנון לבוש היו כאלה שאמרו כאן שלא רגילים לראות אותו ככה וכו - אז יש דבר כזה שנקרא הלבשה שמותאמת לסיטואצייה שאותה ה'שחקן' חפץ להעביר. תסכימו איתי שתלבושת בנאלית לא הייתה מתאימה לבמה הדרמטית הזו...
מישהו זוכר את הסכסוך שלו עם אביעד גיל?
יופי....
כי אומרים שזה עליו...
בקטע הסופי יותר רואים את זה...הוא מדבר על מנהל ספציפי שלו שהיה לו...
לא בטוחה בכלל בעובדה הנחרצת הזו כל עוד זה לא דובר שחור על גביי לבן. מעדיפה לא לחשוב ככה כיוון שאם זה לא נכון זה סתם הוצאת שם.
בכל אופן זה מדבר גם בכלליות ורואים את זה על כל מילה ומילה בשיר.אם כבר אז כבר - הלחן והמילים... פשוט מטורף. לא כל זמר היה מצליח להעביר את זה בכזו צורה מדהימה.
מעבר לכך... אני לא מדברת על ההפקה. גיא ויהל פשוט אש.ואחרי כל הבלה בלה... שורה תחתונה, השיר נכנס לפלייליסט על בטוח
לא מתפלאת על כמות הצפיות והלייקים... זה ברור לי כשמש. -
אז הביקורת שלי היא נראה לי קצת שונה ממה שאחרים הביא כיוון שהיא קצת מעורבת.
מצד אחד - השיר כל כך יפה. כמו שאמר @מומחה-לקליפים , השיר אמיתי להחריד. כל מילה בסלע. המסר נוקב וחד, מצביע באצבע מאשימה אל עבר אלו ששמם לא יוזכר כאן, אבל הם הנוגעים בדבר.
כל זמר ומי שמדובר על ה'מושכים בחוטים' שלו. כילד פלא זה כל כך אחרת להיות זמר, מאשר בחור בן 20 שנכנס לעולם המוזיקה מרצונו החופשי. לפעמים הילד באמת רוצה לגדול. אבל תכלס לא יכול. ולא כי הוא כלוא, אלא כיוון שהוא בכלוב של זהב.
מצד שני - זה כל כך לא הסגנון של מידד טסה, שהייתי בשוק שהוא שיחרר כזה שיר.
אבל הוא ביצע אותו כל כך טוב שאין לי שום טענה או מאנה כגון 'שיחזור לסגנון הרגיל שלו'...
לא כל אחד שנכנס לנעליים אחרות מהמידות שלו - מצליח ללכת עליהן. ומידד עשה את זה ובגדול.לגביי הסגנון לבוש היו כאלה שאמרו כאן שלא רגילים לראות אותו ככה וכו - אז יש דבר כזה שנקרא הלבשה שמותאמת לסיטואצייה שאותה ה'שחקן' חפץ להעביר. תסכימו איתי שתלבושת בנאלית לא הייתה מתאימה לבמה הדרמטית הזו...
מישהו זוכר את הסכסוך שלו עם אביעד גיל?
יופי....
כי אומרים שזה עליו...
בקטע הסופי יותר רואים את זה...הוא מדבר על מנהל ספציפי שלו שהיה לו...
לא בטוחה בכלל בעובדה הנחרצת הזו כל עוד זה לא דובר שחור על גביי לבן. מעדיפה לא לחשוב ככה כיוון שאם זה לא נכון זה סתם הוצאת שם.
בכל אופן זה מדבר גם בכלליות ורואים את זה על כל מילה ומילה בשיר.אם כבר אז כבר - הלחן והמילים... פשוט מטורף. לא כל זמר היה מצליח להעביר את זה בכזו צורה מדהימה.
מעבר לכך... אני לא מדברת על ההפקה. גיא ויהל פשוט אש.ואחרי כל הבלה בלה... שורה תחתונה, השיר נכנס לפלייליסט על בטוח
לא מתפלאת על כמות הצפיות והלייקים... זה ברור לי כשמש.אני לא בשוק בביטוי רגש כזה כל מותר גם לשנות סגנון והשירה ההלב מדהימה ובגלל שזה מהלב זה כל כך תפס חמש דקות בין תמונה לתמונה
-
לדעתי זה מוגזם 400.000
קונה צפיות זה ודאי -
@דודו-בלוקה ממש לא מסכימה איתך!
בתור אחת ששמה את השיר בלופים ביוטיוב ורואה איך זה עולה בהדרגה...
גם תסתכל על התגובות איך אנשים חיכו לשירים שלו -
@דודו-בלוקה שיא ההגיוני,הוא הפציץ שיר. סגנון שונה שלו שלא הוציא בחיים...
אל תשכח שמסתתר שם מסר מעניין כלשהוא... -
לא מבינה מה הקשר לזה שהוא נפרד מהמפיק שלו
בלי לדעת את כל זה נהינתי מהשיר בצורה לא רגילה
תמיד יש את אלה שיתחילו למצא סיבות וקשרים למה הוא הוציא ולמי הוא מרמז..בלה בלה בלה...
יאללה אם אתם אוהבים תשמעו- אם לא אל תתחילו לקשר שיר שלו לכל מיני תחנות בחיים שעבר. -
@דודו-בלוקה אמר במידד טסה:
@chagit03 יותר מישי ריבו
את אוחזת?????????????איך יותר מריבו?
השירים של ריבו מגיעים למליוני צפיות, לא אלפים... -
@דוד-ירושלמי-בנשמה הבנתי מהשיר שהוא היה ילד פלא וכאילו לא נתנו לא מנוחה כמו כל הילדים בגילו יענו הכתיבו לו מה לעשות...בקיצור מי שרוצה להבין עוד דברים מעבר לזה זכותו...
רק לא כולם מודעים למה שאתם מודעים
וחבל לדבר הרבה כיזה כבר לשוה"ר -
@מי-זאת ומה זה כל סוף הקליפ שהוא כאילו מחליט לנטוש את המפיק שלו ולקרוע את החבלים זה קצת יותר מסתם ילד פלא הוא רצה להעביר מסר תראי את הפרשנות של @מומחה-לקליפים
-
@דודו-בלוקה תשמע השיר הזה באמת הצליח לו
אפי' המשפחה שלי שהם בד''כ לא מעודכנים במוזיקה חדשה
על השיר הזה הם שמעו
אתה יודע איך שיר כזה רץ בתוך שניות ברשתות החברתיות וכו'