• Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Unsolved
    • Users
    • חיפוש גוגל בפורום
    • שליחת פנייה לניהול
    • תנאים ומדיניות

מילים מקוריות או מהמקורות? דעה אישית!

במת הדיונים
    38
    101
    2159
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • סקופר
      סקופר כתב מקצב last edited by

בשבוע שעבר ערכנו סקר (בקו המכלול) על הנושא הבא:
      "האם זמר צריך להוציא שירים עם מילים מקוריות או מהמקורות?"
      והתוצאות היו מעניינות!
      רובם בחרו באופציה "לשלב בין שניהם ולהוציא בכל הסגנונות".
      במקום השני - מילים מהמקורות בלבד.
      ומקום אחרון - מילים מקוריות בלבד.
      זה הביא אותי למסקנה מאוד ברורה, בשורות הבאות אשתף אתכם בדעתי האישית ואשמח לתגובות! (זה בסדר גם לחלוק עלי...)

ישנם זמרים שצריכים ללכת על קו מסוים וברור כשמש ולא לשחק בשני המגרשים, לדוגמא: אלי הרצליך! לדעתי (האישית כמובן) הוא צריך להוציא שירים אך ורק בלשון הקודש (כמו "כל תפילותיי" וכו') ולא להוציא שירים בעברית כמו "רק לתת". המקום שלו בגזרת העבריס! ושם הוא ממצה את הפוטנציאל האדיר שלו! למה לנסות לשיר בעברית? והוא לדוגמא זמר שצריך ללכת רק על שירים אותנטיים, ובמקרה הכי רחוק להוציא שירים כמו "המלאך" אבל שזה יהיה הגבול.

ועכשיו, ניקח זמר אחר: נפתלי קמפה שמו! הוא זמר שיכול לשלב בין שניהם באופן מדהים! מצד אחד "חושב על ירושלים" ו"מנגינה של בית מדרש" ומצד שני "בעבור אבותינו" ו"בצאת ישראל"...
      אמרנו "מנגינה של בית מדרש"? זה שיר מדהים שמשלב! הבית עם מילים מקוריות והפזמון מהמקורות!
      והוא, זמר שיש לו את זה בשני הסגנונות! (למרות שגם פה ח-י-י-ב-י-ם להסתייג ולומר שאם קמפה היה מבצע את "אבא של מרדכי שפירא" זה לא היה נשמע משהו...)

מצד שלישי, זמר כמו (האמת שאין לי דוגמא ברורה למשבצת הזו) נניח "איציק דדיה" הוא מצויין בגזרת "כוכבים" ו"נכספתי" שם הוא מפיק את מירב הכשרון שבירך אותו היושב במרומים! אם כי לא יצא לי כך כך לשמוע אותו בגזרה החסידית (חוץ מ"כי בשמחה עם עוזיה צדוק), אבל אפילו חיים ישראל וכו' לא צריכים לשיר באידיש, גימיק נחמד, לא יותר!

ולכן, זה מאוד קשה להצביע על אחת מהאופציות המובאות לעיל, כי תלוי על איזה זמר שואלים...

ואם כבר דיברנו על המגרש המתאים ביותר לכל זמר שהוא, יש גם את האמריקאים ששרים בעברית, הספרדים ששרים חסידי, וכמובן, חסידים ששרים מזרחית, חוץ מגימיק נחמד זה פשוט נורא! תתעסקו במה שאתם טובים בו! (וכמובן בכל כלל יש יוצא מן הכלל! כי לדעתי זמר אחד שר מאוד נחמד בעברית והוא מורדי שפירא שיוצא דופן בעניין הזה.. אבל על כך אכתוב בלי נדר פוסט אחר...)
      נ.ב. אציין שתוכן הפוסט לא מכוון חלילה לפגוע באף אדם...

אייצ'ית ידידיה מ 100 תהילוש 11 Replies Last reply Reply Quote 11
      • אייצ'ית
        אייצ'ית צוות פיקוח @סקופר last edited by

@סקופר אמר במילים מקוריות או מהמקורות? דעה אישית!:

ואם כבר דיברנו על המגרש המתאים ביותר לכל זמר שהוא, יש גם את האמריקאים ששרים בעברית, הספרדים ששרים חסידי, וכמובן, חסידים ששרים מזרחית, חוץ מגימיק נחמד זה פשוט נורא! תתעסקו במה שאתם טובים בו!

קצת ערבבת פה כמה נושאים. מומלץ שתתמקד בכותרת. בנושא.

ו...
        לענייננו-
        אני חושבת שפשוט תלוי את מי אתה שואל.
        אני אישית ברור מילים מקוריות. יש כאלה יותר מקורות. ויש את האלה בדרך האמצע.. שמסתדרים עם הכל...
        תלוי על מה גדלת/הורגלת/למה אתה מתחבר וכו'..

"מגיל קטן למדתי שהעולם יפה ומלא בצבעים
        וככל שגדלתי והחכמתי הבנתי עד כמה האנשים שחיים בו צבועים..."

1 Reply Last reply Reply Quote 3
        • מיתר
          מיתר last edited by

אני מאמין שהנושא הזה עלה פה בעבר ולא יודע אם זה המקום להביע את דעתי אבל רוב השירים עם מילים מהמקורות אני לא מבין בכלל מה התפקיד שלהם
          לשיר קטע מהחומש [בלי להכנס לנדונים ההלכתיים] שמדבר בכלל על איזה ציווי או מאורע שקרה במנגינה הכי לא קשורה לטקסט.
          ועם זה מהתהילים אחרי הכל זה גם כן מילים מקוריות של דוד המלך, אלא שהוא פשוט ברמה אחרת, ואם על זה הוויכוח אז הנושא אמור להיות איזה אמנים כותבים ברמה ואיזה לא.

זברה 1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • זברה
            זברה @מיתר last edited by זברה

@מיתר כל מילה!
            אני גם יותר אוהבת ומתחברת לשירים עם מילים מקוריות,
            אולי זה בגלל שעל זה גדלתי...
            אבל ברור שיש כאלה שיותר אוהבים שירים עם מילים מהמקורות...
            כל אחד והטעם שלו.

"האם זמר צריך להוציא שירים עם מילים מקוריות או מהמקורות?"

וזה לא שאלה אם צריך להוציא או לא,
            כל זמר והסגנון שלו...

אנשים יכולים לשכוח מה אמרתם,
            אבל לעולם לא ישכחו איך גרמתם להם להרגיש...

מיתר 1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • מיתר
              מיתר @זברה last edited by

@זברה אני חושב שבשביל לאהוב שירים מהמקורות חייבים לגדול על זה, אבל בשביל לאהוב מילים מקוריות כל אחד שמחפש בשיר קצת מעבר לקצב אמור להתחבר לזה, לא משנה על מה הוא גדל.

זברה 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • זברה
                זברה @מיתר last edited by זברה

@מיתר אמר במילים מקוריות או מהמקורות? דעה אישית!:

@זברה אני חושב שבשביל לאהוב שירים מהמקורות חייבים לגדול על זה, אבל בשביל לאהוב מילים מקוריות כל אחד שמחפש בשיר קצת מעבר לקצב אמור להתחבר לזה, לא משנה על מה הוא גדל.

נכון,
                וזה היה כוונתי,
                שאני לא ממש מבינה את הקטע של שירים מהמקורות ולא ממש מצליחה להתחבר אליהם,
                כנראה בגלל שלא גדלתי על זה...
                כי ברור שלמילים מקוריות יש יותר עומק... (לא שמילים מהמקורות הם בלי עומק, יש שירים מדהימים ומרגשים עם מילים מהמקורות, אבל רוב השירים זה מילים שאין קשר לשיר אותם ומנגינה שעוד יותר לא קשורה אליהם...)

אנשים יכולים לשכוח מה אמרתם,
                אבל לעולם לא ישכחו איך גרמתם להם להרגיש...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • מ
                  מוכשרת על last edited by מוכשרת על

אני כתבתי פעם את דעתי - לקחת קטע מהמקורות שמתחברים אליו (לדוגמא מהתהילים) ולשבח את השיר עם מילים שיכולות להוות פירוש, תוספת או כוון חדש מהצד שלך.
                  מניסיון אישי, אני פשוט אוהבת את זה ככה.

ב Proud jew 2 Replies Last reply Reply Quote 3
                  • ידידיה
                    ידידיה @סקופר last edited by

@סקופר אני חושב שצריך לשלב בין שתיהם
                    שהזמר משלב גם מהמקורות וגם מילים שלו זה יוצא הרבה יותר יפה ונוגע

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • מ
                      מנחם רינמן @סקופר last edited by

@סקופר ודאי שמהמקורות זה יותר בנשמה ולכן עדיף וראיה שהשירים של פעם הבה יותר יפים מהיום

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                      • ב
                        בועז @מוכשרת על last edited by בועז

@מוכשרת-על אמר במילים מקוריות או מהמקורות? דעה אישית!:

אני כתבתי פעם את דעתי - לקחת קטע מהמקורות שמתחברים אליו (לדוגמא מהתהילים) ולשבח את השיר עם מילים שיכולות להוות פירוש, תוספת או כוון חדש מהצד שלך.
                        מניסיון אישי, אני פשוט אוהבת את זה ככה.

יש לאיציק דדיה שיר נדיר בשם כסא המלך שלוקח חלק מבתי הפיוט לכה דודי ומספר את זה כסיפור ויצא לו משהו מדהיםםם.איציק דדיה - כיסא המלך.mp3

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                        • 100
                          100 @סקופר last edited by

@סקופר דבר ראשון סקופר יש לך אחלה קו מאזין קבוע שלך דרך פורטה לתוכן.
                          דבר שני אני אוהב יותר מילים מקוריות אבל לדעתי עדיף לשמוע מהמקורות זה
                          יוצר חיבור לנשמה ולכן אני יעדיף שישלבו את שניהם ביחד ותפשתי מרובה.

י 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                          • י
                            י.ביטון משתמש מומחה @100 last edited by

@100 אמר במילים מקוריות או מהמקורות? דעה אישית!:

@סקופר דבר ראשון סקופר יש לך אחלה קו מאזין קבוע שלך דרך פורטה לתוכן.
                            דבר שני אני אוהב יותר מילים מקוריות אבל לדעתי עדיף לשמוע מהמקורות זה
                            יוצר חיבור לנשמה ולכן אני יעדיף שישלבו את שניהם ביחד ותפשתי מרובה.

סתם הארה
                            פורטל התוכן😉 :

100 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                            • 100
                              100 @י.ביטון last edited by

@י-ביטון כן התלבטי איך כותבים .
                              סוף סוף אני ידע אחת ולתמיד איך
                              לכתוב(פדיחה שניה שלי)

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                              • תהילוש
                                תהילוש כתב מקצב @סקופר last edited by

מצד שלישי, זמר כמו (האמת שאין לי דוגמא ברורה למשבצת הזו) נניח "איציק דדיה" הוא מצויין בגזרת "כוכבים" ו"נכספתי" שם הוא מפיק את מירב הכשרון שבירך אותו היושב במרומים! אם כי לא יצא לי כך כך לשמוע אותו בגזרה החסידית (חוץ מ"כי בשמחה עם עוזיה צדוק), אבל אפילו חיים ישראל וכו' לא צריכים לשיר באידיש, גימיק נחמד, לא יותר!

יש לו קטע שהוא שר עם בני פרידמן -שמעתי..... את תפילתך.... בעבריס. וממש אהבתי את ההגשה שהוא הביא!.
                                ובהחלט הוא טוב בכוכים ונכספתי.

שאם קמפה היה מבצע את "אבא של מרדכי שפירא" זה לא היה נשמע משהו...)
                                בהחלט. לכן שפירא קנה את השיר....

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • חסידייה אוטנטית
                                  חסידייה אוטנטית last edited by

לדעתי כל אחד שיתמקד בקו אחד אצל אלי ארצליך ששמעתי את כל תפילותי זה היה נשמע לי כמו שספרדי שר ויהי נויעם כי אחריי רק לתת זה לא בא לו טוב ככה שאם אתה רוצה שיאמינו לך תתמקד בקו אחד ואל תלך לשני קצוות

עדיף להיות בודד עם האמת שלך
                                  מאשר להיות מוקף בלהקת צבועים

ב 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                  • תמי
                                    תמי last edited by

ישנם שירים יפים גם מהמקורות וגם שירים עם מילים "מקוריות" וההצלחה של השיר לא תלויה מאיפה לקחו את השיר!
                                    הכל זה סייעתא דישמייא
                                    המנגינה וכו'

מ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • ב
                                      בועז @חסידייה אוטנטית last edited by

@חסיד-אוטנטי אמר במילים מקוריות או מהמקורות? דעה אישית!:

לדעתי כל אחד שיתמקד בקו אחד אצל אלי ארצליך ששמעתי את כל תפילותי זה היה נשמע לי כמו שספרדי שר ויהי נויעם כי אחריי רק לתת זה לא בא לו טוב ככה שאם אתה רוצה שיאמינו לך תתמקד בקו אחד ואל תלך לשני קצוות

דווקא כל תפילותי זה מילים מקוריות. אבל השירה היא בעיבריס.

חסידייה אוטנטית 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                      • חסידייה אוטנטית
                                        חסידייה אוטנטית @בועז last edited by

@בועז נכון אבל בהשוואה לרק לתת זה נשמע מהמקורות

עדיף להיות בודד עם האמת שלך
                                        מאשר להיות מוקף בלהקת צבועים

ב 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                        • ב
                                          בועז @חסידייה אוטנטית last edited by

@חסיד-אוטנטי סתם מעניין, אבל גם השיר האבות הקדושים של מאיר גפני זה מילים מקוריות.

נ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • מני מני
                                            מני מני last edited by

לדעתי גם וגם כמו כמעט כל זמר לא צריך להיות דויס רק מהמקורות
                                            כמו שזאנויל היה אמור לקחת את שכויח של גרינבוים ולא לקח בסוף כי היה שם גם מילים מקוריות
                                            לדעתי זה טיפה שיגעון

חסידייה אוטנטית מ 2 Replies Last reply Reply Quote 0

• First post
                                              Last post