אמריקאים ששרים בעברית, חסידים ששרים מזרחית וכן להיפך
-
כשזמר יוצא למקום מחוץ לאזור הנוחות שלו:
בשנים אלו שכולנו כבר שבעים ממוזיקה בכל הסגנונות ישנם זמרים שחיפשו (ובצדק רב) איך להפתיע במשהו חדש!
הגענו למצב שאמריקאים שירים בעברית, חסידים שירים מזרחית, וספרדים שרים חסידי, ואני מדבר אפילו על זמרים שלא הולכים כל כך רחוק אלא מקומם הטבעי בשירי עבריס ומנסים לשיר ישראלית פשוטה.
ומי נותר בסגנונו??? ישי ריבו, החבר'ה האלטרנטיבים וגם אהרלה וזאנוויל...
נכון, אין ספק שהגימיק נחמד, אבל אני לפחות לא מסוגל לשמוע זמר שלא יודע לדבר בעברית מעקם לי מילים בעברית, לא יודע עברית? תשיר באנגלית!
יש זמר אחד שלדעתי כן מצליח לו בעניין, ולא מצליח לו סתם, אלא זה באמת יפה לו לשיר כך, והוא מרדכי שפירא! אבל הוא היחיד! כל האחרים (ולא ניתן שמות) אנא, עשו טובה! תתעסקו במה שאתם טובים! אתם מביכים את עצמכם!נכון שלדוגמא חיים ישראל יודע טוב אידיש, אבל יותר יפה לו לשיר מזרחית, מה לעשות? שם נולדת! בדיחה שחוזרים עליה שוב ושוב לשיר באידיש כבר לא מצחיקה...
-
@סקופר נדמה לי שכבר יש נושא כזה
הנה הקישור https://miktzav.com/topic/238/מה-אתם-אומרים-על-אמריקאים-ששרים-בעברית?_=1638446577702 -
לגביי זה שחיים ישראל יודע טוב אידיש אני חולקת כיון שבאבא איתי הוא לקח בחור שיעזור לו באידיש
-
@חסיד-אוטנטי אמר באמריקאים ששרים בעברית, חסידים ששרים מזרחית וכן להיפך:
לגביי זה שחיים ישראל יודע טוב אידיש אני חולקת כיון שבאבא איתי הוא לקח בחור שיעזור לו באידיש
הוא התכוון שהוא שר נכון בידייש.
-
פוסט זה נמחק!
-