על שולחן הניתוחים בפרק ראשון!!!!!!!!
-
https://miktzav.com/topic/2904/פורמט-ביקורת-חדש?_=1639127591597
ביקורת חדשה! איזו התרגשות ועיזוז!!!
אז מה הפעם יזכה לבוא, להעמד ולהינתח בשיא עדינות, זהירות וציניות יהודית שלא פג טעמה על שולחן הניתוחים שלנו????????
טוב, בעצם אתם כבר יודעים..... קראתם את הכותרת......אלי הרצליך, המלאך.
אבל שנייה לפני שנתחיל באופן סופי, קבלו הצצה למאחורי הקלעים....
אילנית: איזו התרגשות! ביקורת קליפים ראשונה שלנו ביחד!! מי היה מאמין?! שהחיינו והגיענו לזמן הזה! אשר עשה ניסים לאבותינו ו- רגע, סודי ביותר את איתי?
סודי ביותר: ברור שאיתך!!! אה... וגם עם המטלה האחרונה באדרכלות שהייתי צריכה להגיש כבר אתמול....
אילנית: על הביקורת הראשונה- את כבר לא מרוכזת לי??!! מה אני אעשה איתך, שה' יעזור לי.....
סודי ביותר: האם ידעת שלא הכי מנומס בעולם לרטון על אדם באוזניו ממש??
אילנית: והאם ידעת שהבטחנו שנביא ביקורת מוצלחת, צינית ומלטפת גם יחד במוצ"ש. ואין לנו קצה של חוט, ואני, אנה אני באה???
סודי ביותר: טוב, טוב, טוב.... אולי תפסיקי לברבר כל כך הרבה ונחליט סוף סוף על קליפ??
אילנית: לא יודעת... כבר התייאשתי סופית ממך.... פורשת להשלים שעות שינה מהריצה הטרופה של הבוקר... תעירי אותי כשתחליטי...
סודי ביותר: איך הסתבכתי ככה???איך היא הסתבכה ככה לא ברור... מה שברור הוא- שאיתי?? היא הסתבכה עמוק..... עמוק משחשבה...
קדימה התחלנו!
אז מה יש לנו פה בכללי?
רב ישיש (או במילים אחרות- אלי הרצליך שהחליט להקדים את זמנו, לצבוע שערותיו בלבן, ולהזדקן מוקדם מן הצפוי)....
שמיניית נגנים ( מספר מדויק! ספרתי! אתם לא מאמינים? לכו לבדוק נראה אתכם...) שמנגנים בניחוחות משגעת...
רחובות (צפת?) שאין מתחרים להם....
המוןןןןןן שלייקסים.........
כמה מלאכים.
וכעת תשאלו כמה יהודים טובים ומתפלפלים, למה כמה?? יש מלאך אחד, לא? זה שזוכה ליגיעת התורה והולך בין אנשים וכולי'....
אז זהו שלא!
יש עוד כמה מלאכים נוספים שמצאנו! ונמנה לפניכם כמה...
אלי שה-ת-ח-פ-ש למלאך (אומנם זה לא הופך אותו באמת למלאך, אבל תפסיקו להיות קטנוניים כל כך! )
*השחקנים בקליפ, שהואילו ללבוש כובעי גרב וקסקטים ביום של חמסין....
*אנחנו המלאכיות! שהלכנו לחפש בשבילכם איזה קליפ שכוח, ישבנו עליו, השתעממנו בו ועוד הגשנו לכם אותו לביקורת!! אצילי מצידנו,לא?
*אתם מלאכים, על שתואילו להפריש מזמנכם המאוד מאוד יקר דקה וחצי בדיוק ולקרוא את הביקורת המעייפת הזו....אז ככה!
הקליפ מתחיל בשקיעה היפהפיה על ההרים.
ממשיך לגינה הטבולת בירוק מרענן ובה נגנים עם שלייקס, כינורות שאבותינו לא שיערום, מקרופון זהוב אחד ו- אלי בתווך! מה צריך קליפ יהודי יותר מזה, אני שואלת אתכם???כעת מצטרף לקליפ יהודי בעל שיבה, קשיש, בעל משקפיים שחורות עגולות שלומד תורה....
ו- מה יש לנו עכשיו?
האמת שהכל די רגיל.... אלי מזמרר, הנגנים מתנגנים באיטיות, רואים כל הזמן גינה ירוקה שכבר הספקנו לקנא בבעלים שלה.... מה עוד?הופה! הפתעה מעניינת הכינו לנו! קלטו-
קלטתם?
קבצן גוסס, שמוט רגליים, בעל מראה פנים מאופרות בשחור,ללא מישהו שמוכן לתת לו נדבה.... בהחלט רגע עצוב ומזעזע!!!
הלאה. סצנה אומללה הבאה.כאן! אנו נראה שילוב מדהים, משגע ומוזר של ישן וחדש!
מצד אחד- יהיה לנו את הכובע שמש ההפוך והסלים שנראים כאילו נקנו בזה הרגע מ"מקס סטוק"...
ומהצד השני- כובעי גרב, קסקטים, חולצה משובצת.........
לא נורא, שרדנו כבר בהסטוריית ביקורות הקליפים שלנו דברים גרועים מזה....עברנו. עוד מצב אחד של תאווה, שנאה וקנאה ואנחנו מאחורי זה!
אז אתם בעצם רואים פה?
שני חברים משכבר הימים שהחליטו ליישם את מה שלמדו בחיידר במסכת מכות...
אחד מהם. מרוב עצבים ומרוב שנטרפה עליו דעתו משלוותו של חברו, נוטל את עניבתו ו---- מושך אותה!!!!! אכן סצנה הגיונית וטבעית למדי... תמיד ראיתם ברחוב אדם שממרוב כעס מושך בעניבת עצמו, נכון?
כאן התגרה הופכת לאלימה יותר ומי שיש לו לב חלש שימנע את עצמו, אוקיי?!
אכן.
תמונות קשות.
אי אי אי.... עכשיו אתם נאנחים וממלמלים משהו בסגנון "אוי וי.... צריכים משיח ......." , נאחנו ניתן לכם את כל הזמן שבעולם להאנח ולהתלונן כי הקליפ לא אטרקטיבי למדי בשניות הבאות.....
המון ירוק, כינורים, אלי והקשיש.....טוב, אז לסיכום ---
רגע!!!!!!!! איך שכחנו?????!!!!!!!!!!!!! כמובן! נכון שאתם רוצים לראות איך כל עמ"י עוזרים ומשלימין זה בזה וזה עם זה?אז-----
העני התשוש מקבל כמה פרוטות מבחור צעיר עם כובע שמש.
"המקוסקט" עם הסלים מקבל עזרה מה"כובע גרב" שעבר לידו לפני זה בהתנשאות חצופה.
ולשני הניצים מגיע אמריקאי חמוד שבכמה תנועות יד מבטלות גורם לשניהם להשלים.
הזקן החביב עוזר לילד לחצות ת'כביש.
אי....... תענוג!!!!
כמה חבל שבחיים זה לא כזה פשוט, מושלם והרמוני כמו שמראים בכל הקליפים.......ו-כ-ע-ת נעבור לפספוסים!!!!!!! פינה חדשה שלא תעזו לפספס אותה!!!! (תודו שיש לנו את זה )
פספוס ראשון :
אם שמתם לב וגם אם לא (וכנראה שלא) הרמקול לאורך חלקים רבים בקליפ כלל לא מחובר!!! ועולה השאלה התמוהה האם אלי שר לעצמו?
פספוס שני: השילוב המרתק של ישן וחדש לא פוסח על הזקן הצדיק שלנו והוא מתגלה---- כותב בנוצה עתיקה בתוך פנקס חדיש??
פספוס שלישי: ובכן. הקליפ צולם בפורים!!! זוהי ידיעה ודאית ומאומתת! אחרת לאין הסבר לבגדים ה.... אהמ... מאוד מתאימים האלה...
פספוס רביעי: המפיקים הצליחו לטמון לכם את מילות השיר כדי שתוכלו לזמזם אותם להנאתכם עד שתוציאו לבני משפחותיהם את הרצון להיות בסביבתכם....איפה אתם שואלים? נו, באמת, זה ברור....איך לא עליתם על זה????
אזזז הגענו לפינת נקודת זכות: !!!
שכאן אנחנו לשם שינוי אומרות דברים טובים על הקליפ
(לתקן את כל הנזק שעשינו...)
לא אמרתי כלום...
דבר ראשון (ואחרון...)
קליפ יחיד בדור!!! שהוא בלי ריקודים אפריקאים, רכבים, יין, ורחפן,
ו... מוזיקה לא אלקטרונית!!!! (אגבב שזה ממש נדיר)
וזמר שלא מחפש שואוו!!!!
ואלי אחד שכבר יודע איך הוא יראה עוד 50 שנה
אין הרבה אנשים שיודעים איך הם יראו עוד 50 שנה זה ממש מיוחד!!!
(עכשיו זה הקטע שאתם אמורים להתלהב)
בקיצור קליפ ממש מלאכי
שירבו כמותו בישראל ובאמריקה!!!וזהווווווווו!!
אנחנו היינו "על שולחן הניתוחים" . אתם הייתם אתם.
וסיימנו!!
כמובן, עד לפעם הבאה....
הערות, הארות וכל הצעה לייעול יתקבלו בשמחה בצא'ט האישי (למי שיכול )!!וחשוב לציין שאת הביקורת הזו הפקנו במהירות שיא !!!!!!!
הביקורות הבאות יהיו:
יותר מושקעות
יותר ססגוניות וכול'!!!בינתיים?
עשינו כמיטב יכולתנו בכלום זמן...! -
-
-
-
-
-
-
-
-