השירים והקליפים שיצאו בעקבות אסון מירון
-
ארבעים וחמישה: האח השכול והפייטנים שרים על אסון מירון • צפו
העולם היהודי הזדעזע עד עמקי נשמתו מהאסון הנורא שפקד אותנו בל"ג בעומר, ערב הילולת רבי שמעון בר יוחאי במירון. למרות שעברו שלושים יום הכאב עדיין בליבנו והמסרים המחזקים שיצאו מבתי האבלים עדיין מהדהדים בראשנו.
יממה לאחר האסון, יעקב אוחיון – פעיל חברתי מוכר מבאר שבע, חווה שבת כואבת מאוד, כשהוזמן לעלות חזן לבית הכנסת פרץ מתוכו הלחן הטורקי הידוע ודמעות זלגו על לחייו יחד עם שאר המתפללים. במהלך אותה שבת פתאום החלו להיכתב במוחו מילים ומיד במוצ"ש לקח נייר שהזדמן לידו וכתב עם עט את 'ארבעים וחמשה'.
לפרויקט הצטרפו בשמחה ובהתנדבות הזמר והפייטן חיים אלון יחד עם בנו – ילד הפלא יצחק אלון, שהצליחו בשירתם המרגשת להעביר את המסר שהשיר טומן בחובו.
כשהרב אביגדור חיות שליט"א, אביו של ידידה ז"ל קיבל אליו את המילים הוא מיד הסכים לרעיון שבנו יבדלחט"א שמואל ישיר בקליפ ויחד הם יסעו למירון, למקום התופת – כדי לצלם קליפ מרגש וזאת למרות הרגשות והגבס שעדיין נותר ברגלו של האב.
את ההקלטות הם קיימו כשהמבצע 'שומרי החומות' החל. מעל האולפן בבאר שבע עפו גראדים ואזעקות נשמעו בזו אחר זו, אך במסירות נפש רבה הפרויקט יצא לדרך ועכשיו הוא שלכם, מלא במסרים ובאמונה.
https://www.jdn.co.il/music/1535490/ -
חבר'ה עולה לי רעיון מגניב!!!!
אולי נעשה סקר מה השיר הכי יפה/מרגש שיצא בעקבות האסון במירון.....
או שאולי זה לא מתאים -
-
יש את השיר של ירון בר. לא ממש יצא בעקבות האסון במירון אלא על כל המצב באופן כללי...
ואם מדברים על סקר אז אני אצביע לשיר של ירון (אם ייכנס...), אני מוצאת את עצמי כל היום שומעת אותו!!! שיר שכ"כ מבטא את התחושות של כולנו...
ושוב בפעם המי יודע כמה, אלי קליין מוכיח לנו שעם הכתיבה הפשוטה שלו הוא מצליח לגעת בלבבות של כולנו!!!!!!!!! -
@מוזיקה אמר בהשירים והקליפים שיצאו בעקבות אסון מירון:
כרחם אב - שמחה ליינר
השיר שמזוהה יותר מכל עם אסון מירון הוא 'כרחם אב' שירו של הזמר האהוב שרגי גשטטנר ז"ל שנספה באסון הכבד | הזמר שמחה ליינר החליט לבצע את השיר יחד עם מקהלת זמירות, כשהם מקדישים את השיר (לחנו של יוסי גרין) לזכרו של שרגי | צפו בביצוע המרגש
איך התחברתי לביצוע של שמחה איזה רגש יש לזמר הזה ...
את הקליפ פחות אהבתי זה לא כל כך מבטא רגש למרות שאני מאמינה שהיה לו כוונה טובה אבל את הסינגל הזה מאווווד התחברתי ...
סתומרת זה הביצוע הראשון היפה לחמוייל של גשטטנר -
@ריינבואו אמר בהשירים והקליפים שיצאו בעקבות אסון מירון:
@מיאה-ב של אוזן גם היה יפה
נכון נכון צודקת ...
אבל לפני שהוא הפך להיות בתואר של זמר אני אהבתי את של שמחה ליינר