דיון | שאלות ותשובות מאת המשתמשים-כתיבה בלבד!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@הגיטריסט אמר בדיון | שאלות ותשובות מאת המשתמשים-כתיבה בלבד!:
@מוכשרת-על
טוב גם אני לא הבנתי מה זה ''תחביר ודקדוק תקינים'' אבל הבנתי את הרעיון של החרוזים
ועם נושא שישתלב בחשיבה טובה תודהקודם כל כאן-
https://miktzav.com/topic/3446/טיפים-לכתיבה-בלבד/2
כתבתי המון טיפים לכתיבה.דבר שני בנוגע למה שכתבת על תחביר ודקדוק תקינים-
אתן לך דוגמא פשוטה:
אם התחלת לכתוב את השיר בלשון נוכח הווה כלומר "אתה הולך, אתה שומע, אתה איתי" - כל השיר אמור להיות בלשון נוכח ולא פתאום לעבור בין הזמנים או בין הגופים.
לא תקין לכתוב חצי שיר בלשון נקבה וחצי שיר בלשון זכר... וכד'..
זה קריטי בכתיבה.לפעמים עדיף חרוז לא טוב על פני טעות כתיבה...
-
@אייצ-ית אמר בדיון | שאלות ותשובות מאת המשתמשים-כתיבה בלבד!:
אם התחלת לכתוב את השיר בלשון נוכח הווה כלומר "אתה הולך, אתה שומע, אתה איתי" - כל השיר אמור להיות בלשון נוכח ולא פתאום לעבור בין הזמנים או בין הגופים.
אם יורשה לי, בוודאי שאפשר. אבל זה צריך להיות בטעם. כלומר: חלק מארגז הכלים של המשורר זה דווקא לשחק עם הגופים הראשון השני והשלישי - אבל אני מודה שלא מחליפים גוף סתם.
-
מה יותר יפה? שיר עם בתים של 4 שורות בלבד שיר עם בתים בכל מיני שורות או שיר שכתוב כולו ברצף ללא בתים?
||עוד לא החלטתי איך לכתוב||
-
@7-באניאגרם-0 לדעתי זה תלוי באורך, שיר לא ארוך לדעתי יפה יותר ברצף בלי בתים.
שיר ארוך עם בתים של 4 שורות.
(לפרוטוקול, אני לא כותבת שירים, ולא מאוד מבינה בזה אבל ככה נראה לי) -
-
לדעתי אין בזה כללים
-
@7-באניאגרם-0 בתים של 4 לדעתי הרבה יותר טוב.
זה נותן לך לבטא את המסר בצורה ברורה וכן לגלוש בין חרוזים יותר בקלות כי זה בית חדש וכו'
סתם כך השיר נשמע יותר טוב ככה...
ואם כבר כתבת את המילה 'שיר' 4 שורות זה שיר
רצף זה אומנות -
@7-באניאגרם-0 אני חושבת שזה בכלל לא משנה, אני עצמי לפעמים כותבת שירים בנויים עם בתים של כמות שורות מסוימת, ולפעמים שירים בלי בתים בכלל ולפעמים בלי חרוזים, שיר זה לא כללים ומקובעות, שיר זה הלב שמדבר, וכמו שאנחנו לפעמים מדברים בקול, לפעמים בלחש, לפעמים ברוך, לפעמים בתקיפות וכו', ככה גם שירים - אין בזה כללים. אם יש לך השראה ואת יושבת וכותבת, מה שיוצא זה בדיוק הלב שלך, לשנות את זה כדי שזה יתאים לכל מידי תבניות שאת רגילה אליהן- רק יהרוס את השיר.