דיון | שאלות ותשובות מאת המשתמשים-כתיבה בלבד!
-
לדעתי אין בזה כללים
-
@7-באניאגרם-0 בתים של 4 לדעתי הרבה יותר טוב.
זה נותן לך לבטא את המסר בצורה ברורה וכן לגלוש בין חרוזים יותר בקלות כי זה בית חדש וכו'
סתם כך השיר נשמע יותר טוב ככה...
ואם כבר כתבת את המילה 'שיר' 4 שורות זה שיר
רצף זה אומנות -
@7-באניאגרם-0 אני חושבת שזה בכלל לא משנה, אני עצמי לפעמים כותבת שירים בנויים עם בתים של כמות שורות מסוימת, ולפעמים שירים בלי בתים בכלל ולפעמים בלי חרוזים, שיר זה לא כללים ומקובעות, שיר זה הלב שמדבר, וכמו שאנחנו לפעמים מדברים בקול, לפעמים בלחש, לפעמים ברוך, לפעמים בתקיפות וכו', ככה גם שירים - אין בזה כללים. אם יש לך השראה ואת יושבת וכותבת, מה שיוצא זה בדיוק הלב שלך, לשנות את זה כדי שזה יתאים לכל מידי תבניות שאת רגילה אליהן- רק יהרוס את השיר.
-
@תמר-מהמרכז צודקת,
אבל האמת זה תלוי בהרבה דברים
רצף לא מעביר את המסר בצורה ברורה...
עדיף לחלק לבתים. -
@7-באניאגרם-0 אמר בדיון | שאלות ותשובות מאת המשתמשים-כתיבה בלבד!:
מה יותר יפה? שיר עם בתים של 4 שורות בלבד שיר עם בתים בכל מיני שורות או שיר שכתוב כולו ברצף ללא בתים?
||עוד לא החלטתי איך לכתוב||
כללית בכתיבה אם הולכים לפי 'מקובעות'- מרגישים את זה בשיר ובמסר שעובר שישבת 'לעבד' את השיר לפי תבנית, מה שגורם לשיר לא לעבור חלק בדרך כלל.
המומלץ ביותר זה לא לכתוב שיר רצוף ללא פיסקאות באמצע, כדי לתת לקורא לעכל את מה שהוא קורא.
אם את שואלת מה עדיף בשורות-
בתור כותבת הייתי אומרת לך תתחילי פעם ככה ופעם משו אחר, עד שתתפסי את מיומנות בכתיבה- ותראי שהשאלה שלך כלל לא רלוונטית... -
@7-באניאגרם-0 אמר בדיון | שאלות ותשובות מאת המשתמשים-כתיבה בלבד!:
מה יותר יפה? שיר עם בתים של 4 שורות בלבד שיר עם בתים בכל מיני שורות או שיר שכתוב כולו ברצף ללא בתים?
||עוד לא החלטתי איך לכתוב||
לדעתי שירים שכתובים לפי תבנית יכולים להיות יפה אבל יש משו בליצור שיר בלי מוסכמות ולעשות משחק עם המילים שלפעמים שורות קטנות לפעמים גדולות אבל יש רק דבר אחד שלדעתי אי אפשר לדלג עליו וזה שהמשקל של המילים בין בית ראשון לשני יהיה זהה (בית שאחרי הפזמון במשקל מילולי של בית שלפני הפזמון)
-
-
פוסט זה נמחק!
-
@סודי-ביותר אמר בדיון | שאלות ותשובות מאת המשתמשים-כתיבה בלבד!:
@ברוריה אמר בשירים לכתיבה וקריאה שימו לב לפני כתיבת פוסט לחוקי הקטגוריה:
שיר שיצא ממני בספונטניות לאור המצב
אוקראינה רוסיה
עם נגד עם
עם אחד
שפה אחת
מה להם להילחם
אויבים אחת לשניה
שותפות לשנאה ולאיבה
רחוק מן העין רחוק מן הלב
מה לנו לקחת ללב
אבל זאת רק מראה
להתמודדות בדרך זרה
יש שפה אחת
אבל אויבים הם
אין הסכם שלוםשיר ממש יפה!!!
רק הפריע לי לגבי השפה אחת
(אני יודעת שזה קטנוני )
אבל רוסית ואוקראינית זאת לא אותה שפה
אומנם היא נשמעת אותו דבר אבל זה לא אותה שפהזה נכון אבל לאוזניים שלנו זה נשמע אותו דבר.
וחוץ מזה התכוונתי בשיר לזה שהשפה זהה
יותר נכון זה ניבים שונים כמו באנגלית במקומות מסוימים יש מבטאים שונים או ניבים שונים -
@סודי-ביותר בערך כמו ההבדל בין ערבית תימנית לערבית סורית.
-
מה עדיף בשיר מילים גבוהות ומרשימות או מילים פשוטים שיוצאים מהלב?