איזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?
-
@אוהבת-מוזיקה-0 אמר באיזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?:
אני וחשבת שצריכים לחזק את המוזיקה של האומנים, אלא ששרים את מה שהם כתבו, הציבור צורך ורצה את זה בכמות גבוהה וב"ה עכשיו זה כבר ממש התפתח אבל צריך לתת לשזה פוש אחרון, אני מתכוונת לזמרים שכותבים ושרים אאת השירים שהם כתבו גם כמו: קמפה, רזאל, בן ארזה, ואילו מתניה.
ממש הוצאת לי תמילים מהפה. הכי יפה שירים כאלו - שיוצאים מן ה ונכנסים אל ה . (שבציבור הכללי זה הולך המווון- וזה מה שגורם לאנשים גם משלנו להתחבר אליהם )
בקיצור שירי רגש עם מילים מקוריות . נכון? בעצם גם קצת שירי מוסר כמו אהרון רזאל וקמפה -הם שירים יפים. -
לא חושבת שהמוזיקה אמורה לעבור שינוי. אוהבים אותה כמו שהיא-אוטנטית, חסידית,ישראלית ומזרחי.
אולי צריך להכניס עוד ישראלי-ישיבתי.... כמו למשל פלד.
צריכים עוד כאלו.
ואולי גם שהזמרים -הצעירים ימשיכו להפציץ בשירים , (כמו משה קליין-חדד)ולא למתוח את המאזינים... -
לדעתי השנוי שהמוזיקה היהודית עוברת
לא מאפשר לקרוא לה יותר מוזיקה יהודית
יש כ"כ הרבה סגנונות וטרנסים ומקצבים אחרים שמגיעים ממש לא מהעולם היהודי,
וזה משפיע מאוד על השומע.
אפילו עשו פעם נסיון על חיטים שמו לקבוצת חיטים מסויימת מוזיקה רגועה ועדינה,
ולקבוצה מסוימת שמו מוזיקה פראית,
והקבוצה עם המוזיקה העדינה צמחה פי כמה וכמה מאשר החיטים עם המוזיקה הפראית!!
וגם בעכברים אותו דבר שמו לקבוצה מסוימת מוזיקה רגועה והם עברו מבוך מסובך מאוד בדקה וחצי,
ושמו לקבוצה אחרת מוזיקה גויית פראית, והם עברו את אותו מבוך לאחר 10 דקות(!!) וחלק לא הצליחו לעבור אותו בכלל, והיו כאלו שאפילו הרגו אחד את השני בדרך...
אם זה ככה על דומם ובע"ח,
אז מה ההשפעה שלה עלינו הבנ"א??? -
@אשת-חיל אמר באיזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?:
לדעתי השנוי שהמוזיקה היהודית עוברת
לא מאפשר לקרוא לה יותר מוזיקה יהודית
יש כ"כ הרבה סגנונות וטרנסים ומקצבים אחרים שמגיעים ממש לא מהעולם היהודי,
וזה משפיע מאוד על השומע.
אפילו עשו פעם נסיון על חיטים שמו לקבוצת חיטים מסויימת מוזיקה רגועה ועדינה,
ולקבוצה מסוימת שמו מוזיקה פראית,
והקבוצה עם המוזיקה העדינה צמחה פי כמה וכמה מאשר החיטים עם המוזיקה הפראית!!
וגם בעכברים אותו דבר שמו לקבוצה מסוימת מוזיקה רגועה והם עברו מבוך מסובך מאוד בדקה וחצי,
ושמו לקבוצה אחרת מוזיקה גויית פראית, והם עברו את אותו מבוך לאחר 10 דקות(!!) וחלק לא הצליחו לעבור אותו בכלל, והיו כאלו שאפילו הרגו אחד את השני בדרך...
אם זה ככה על דומם ובע"ח,
אז מה ההשפעה שלה עלינו הבנ"א???אני מסכימה איתך אבל אי אפשר להשוות אותנו להנ"ל כי כל אחד יכול לקחת את מה שהוא שומע לאיזה מקום שירצה לנו יש בחירה חופשית ולא דומה בכלל לחיות או צמחים להם אין בחירה רק מה שאנחנו משמיעים להם זה מה שהם מכירים.
-
אני אישית לא חושב שיש משו לשנות כי יש את כל הסגנונות היום ואם כבר אז להוסיף אם יש סגנון שהתחברתם ואין אותו לדוגמא כמו שמישו אמר 'ומניח' בלי ריקודים כאלה אז במקום לשנות להוסיף כי יש כאלה שאהבו ויש כאלה שלא ולא סתם אמרו חזל כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות
-
@מוכשרת-על אמר באיזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?:
היי נזכרתי שדחווווף צריך עוד שירים טובים באנגלית!! חוץ מברוך לוין, יוצא פה ושם אבל חסר ממש למי שאוהב לשיר באנגלית- ואני מתכוונת שירים אמיתיים ולא שדוחפים לי קטע באנגלית בשביל הסטייל.
לא הבנתי מה מתלהבים משירים באנגלית לא מבינים שום מילה
-
@בונקר ברוררר. א"א לשיר שיר בלי להבין! זה יכול להישמע - לחכיעחידגכיגדיעכנגדיחכעט
אני אוהבת לשמוע שירים גם בשפות שאני לא מבינה... (אם המנגינה יפה...)
ולפעמים כיף לשיר גם נכאעועאיעלכמכהגג -
@אפוש-פאר
ברמת הסגנון אין לי מה להוסיף מעבר למה שכבר כתבו, יש הרבה סגנונות וכל אחד יבחר לעצמו מה שבא לו.אני כן רוצה שינוי
%(#e12814)[שיהיה יותר מקצועי!!]
לצערי חלק גדול אם לא רובו של המוזיקה היום - בגירסת האינסטנט / המהירה
יש פחות כבוד למעבדים, פחות כבוד למקצועניים, הכל מהיר ואוטומט, עם הרבה רעש ואלקטרוניקהבודדים אלו שמוכנים להשקיע כסף ואיכות.
אך לצערי זה גם נובע מהיקף הביקוש, ומה לעשות יש ירידת הדורות מבחינת הצרכנים, וממילא ירידה מבחינת אנשי המקצוע.
-
@בונקר אמר באיזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?:
@זברה אולי נוציא בשבילך שיר בעברית
זה ישמע יותר אידיש
-
דעתי בעניין-
זה מתחלק לשניים:
ישנם סוגי מוזיקה שפשוט מדרדרים את המוזיקה היהודית, ולכן הם צריכים לעבור שינוי לטובה- גם אם לא חסידי אותנטי אז לפחות יותר יהודי.
ויש סוגי מוזיקה יהודית שאינם צריכים לעבור שינוי, וגם אם הם עברו שינוי עד היום זה היה שיוני מבורך. ואם יש לה להיכן להשתנות, זה רק לרעה, ולכן עדיף שלא. -
@ענק-הענקים-בדורינו אמר באיזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?:
דעתי בעניין-
זה מתחלק לשניים:
ישנם סוגי מוזיקה שפשוט מדרדרים את המוזיקה היהודית, ולכן הם צריכים לעבור שינוי לטובה- גם אם לא חסידי אותנטי אז לפחות יותר יהודי.השאלה אם זה שירים של זמרים חרדים או דתיים ותו לא או שזה נכלל בהגדרה שירים יהודיים
אגב @מוכשרת-על אני חושב שמוזיקה באנגלית היא פחות בגדר מוזיקה יהודית.
אם אתם מדברים על שירים דתיים זה משו אחד ושירים יהודים זה משו אחר ושירים של זמרים דתיים זה גם משו אחר אז תמקדו על מה אתם דנים פה כי נראלי שהדיון זה דווקא שירים יהודיים או שהבנתי לא נכון... -
@טיטו אמר באיזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?:
@ענק-הענקים-בדורינו אמר באיזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?:
דעתי בעניין-
זה מתחלק לשניים:
ישנם סוגי מוזיקה שפשוט מדרדרים את המוזיקה היהודית, ולכן הם צריכים לעבור שינוי לטובה- גם אם לא חסידי אותנטי אז לפחות יותר יהודי.השאלה אם זה שירים של זמרים חרדים או דתיים ותו לא או שזה נכלל בהגדרה שירים יהודיים
אם אתם מדברים על שירים דתיים זה משו אחד ושירים יהודים זה משו אחר ושירים של זמרים דתיים זה גם משו אחר אז תמקדו על מה אתם דנים פה כי נראלי שהדיון זה דווקא שירים יהודיים או שהבנתי לא נכון...למה שירים באנגלית הם לא מוזיקה יהודית? זתומרת, אולי הם באמת לא, אבל יחד איתם זה גם כל השירים בעברית שהם לא מהמקורות, ואם השירים המקוריים של רזאל ודוד בן ארזה וכו' הם כן שירים יהודיים- אז שירים באנגלית הם גם!
ואני מסכימה עם זה מאוד שיש חסר במוזיקה באנגלית, מי שמכיר את השפה- ההשוואה בין שירים ישנים באנגלית לשירים חדשים באנגלית היא פשוט מפחידה ומבטאת הכי שאפשר את ירידת הדורות. ברוך לוין הוא אחד בדורו שמוציא גם היום מפעם לפעם באנגלית, אבל נהיה סטייל כזה לזמרים אמריקאים לשיר בעברית, וזה חבל כי מפסידים את האיכות שבאנגלית...
אני גם חושבת שחסר שירים מזרחיים, למרות שכן יוצאים מידי פעם, אבל הם יותר ים תיכוניים, נגיד אם מישהו היה מוציא איזה מתחרה לברצלונה - זה ממש היה במקום
והמוזיקה עצמה? אני חושבת שהטרנסים שמוסיפים היום בשירים פוגעים בשיר והופכים את המנגינה לחשובה יותר מהמילים ומהקול של הזמר, וזה חבל. -
@טיטו אמר באיזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?:
אם התוכן הוא יהודי והזמר יהודי אז - כמו שאומרת @תמר-מהמרכז זה אותו דבר כמו מילים מקוריות בעברית.
נכון, לא אמרתי שלא.
רק שאלתי אם זה הגדר של מוזיקה יהודית או שזה נחשב מוזיקה ושירים דתיים או שזה שירים יהודיים כי לדעתי זה לא