סקר | השפעה במוזיקה
-
@hhkkkk אמר בסקר | השפעה במוזיקה:
@רולנד לא חושב מ.ב.ד הוא חסיד וזה לא ממש משאיר מסר לשיר פסוקים-ואלייצור יש לו שירים עם מסר חזק מאד מאד[לא לחרדים]
אני ממש ממש עצובה לבשר לך, ששנים רבות כל החרדים ללא יוצא מן הכלל שמעו בעיקר שלא לומר אך ורק- מוזיקה עם פסוקים בלבד!!
מפתיע, נכון?!
נכסי צאן ברזל או שירים כמו, אשת חיל או משיח של מ.ב.ד ופריד חצו גבולות ומגזרים ופרצו לתודעת רבים.
אכן, בשנים האחרונות המוזיקה הישראלית כבשה את רוב המצעדים והלבבות.
ומה בכך???
כל משתמש שחצה את גיל העשרים וגם פחות יודע בדיוק מה ההשפעה האדירה שהייתה למוזיקה החסידית ולזמריה הותיקים עלינו.ו... עוד משהו.
לשיר עם פסוקים אולי אין את אותה השפעה אדירה של שירים עם מילים-
אבל הריני כאן להזכיר לכל מי ששכח-
גם למוזיקת פסוקים יש כח. וכח גדול מן המשוער. -
@אילנית ו @כולם
ולכן כתבתי לעיל שאני לא באמת מבין את השאלה של הסקר
מה הם בדיוק התנאים והסעיפים למדוד השפעה?
יש השפעה של פסוקים, ויש השפעה של מילים חיצוניים, והאם זה משהו שניתן למדוד אחד מול השני?
לי זה פשוט שלא!!
אזרוק דוגמה - אני מגיע הרבה פעמים בהתנדבות מלאה לנגן לחולים במחלקות הכי עצובות שיש,
בד"כ אני מביא איתי מספר בחורי ישיבות, עושים גם הרקדה, גם זיץ וכדומה
ואנחנו נותנים לחולים לבקש את השירים. בד"כ מבקשים שירי נשמה, פסוקים, דברים מחזקים, וכו' וכו', מיעוטם יבקשו שיר של אלייצור וכדומה.
עוד לא ראיתי קבוצת בחורי ישיבה שישבו לאיזה זיץ טוב ויתלהבו משירים חיצוניים, בסוף הנשמה מבקשת את שלה. אולי פה ושם יזרקו איזה שיר בשביל הצבע.מצד שני - מקומות וזמנים אחרים יתפוס יותר שירים חיצוניים.
כך שלהביא למדידה זה מול זה, קצת קשה לי להבין את זה.
ותוצאות הסקר? מה זה אומר? זה אומר על הסגנון שכל אחד אוהב לא בהכרח על ההשפעה.
-
@רולנד אמר בסקר | השפעה במוזיקה:
ואנחנו נותנים לחולים לבקש את השירים. בד"כ מבקשים שירי נשמה, פסוקים, דברים מחזקים, וכו' וכו', מיעוטם יבקשו שיר של אלייצור וכדומה.
השירים תואמים לזמן!!
מין הסתם שזה מה שיבקשו בזמנים כאלה לא?! -
הייתם צרכים להוסיף גם את ר' חיים בנט מבחינתי הוא האחד ויחיד
הצבעתי לזאנוויל כי אני חושבת שחייבים לשמר את סגנון המוזיקה הזה לאור השינויים של המוזיקה בשנים האחרונות חייבים לחזק את האנשים האלו שפשוט תורמים לנו המון בזה שהם נכנסו לעום המוזיקה שהוא עולם מורכב ולא פשוט לציבור החסידי השורשי
ואני אגב בעבר אהבתי סגנון אחר מזה אבל אני רואה לאן המוזיקה גולשת ופשוט עשיתי לעצמי סטופ בעניין המוזיקה ושיניתי כיוון -
@רולנד אמר בסקר | השפעה במוזיקה:
פשוט בדיחה
אלייצור מקבל פי 2 מ מ.ב.ד.@ענק-הענקים-בדורינו אמר בסקר | השפעה במוזיקה:
יש לי שאלה: מה משותף בין הזמרים שכתובים בסקר ליאיר אליצור? למען השם - למה עורכי הסקרים התלהבו על השם הזה יותר מידי שהם משווים אותו לשאר הזמרים הגדולים. ולאלה שדירגו לאלייצור אני שואל מה יאיר אליצור השאיר לכם? אבטיח עם משיח? זה מה שיש לכם לקבל ממוזיקה שמה שחשוב כשהמשיח יבוא זה לאכול אבטיח?
@רולנד לא הבנתי עדין ממה את בהלם. אז נכון שמ.ב.ד השאיר נכסי צאן- לא בהכרח זה השפיע על כל משתמשי הפורום שצופים בזה. אף אחד לא חושב שהוא לא השאיר חותם. כל אחד פה מצביע למה שמשפיע עליו בלבד. תפסיקו לחיות בבועה הזאת שרק מילים מהמקורות משפיעים על אנשים. לא כולם באים מהסקאלה הזאת.
@ענק-הענקים-בדורינו אל תזלזל אף פעם בשום אדם שיש לו השפעה!!! זה שלך המוזיקה של אלייצור לא מדברת- לא אומר שאת אחרים זה יכול להחזיר בתשובה. זלזול מעיד על כמה הראיה שלך שטוחה בעניין הזה.
אתה נתפס למילה בשיר- שגם את ההקשר שלה מסתבר לא הבנת נכון...ואני יכולה להבין למה- עם הרקע שאתה מדבר, ובגלל זה אתה פוסל מישו שיש לו השפעה ע-נ-ק-י-ת.וואלה,
אני לא מבינה מה כואב לכם לראות הצלחה של בן אדם אחר?!!!!! -
@אייצ-ית אמר בסקר | השפעה במוזיקה:
וואלה,
אני לא מבינה מה כואב לכם לראות הצלחה של בן אדם אחר?!!!!!מאיפה המסקנה התמוהה הזאת??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
@רולנד מהסגנון כתיבה.
וזה לא המקום להיכנס עכשיו להתכתבות על זה. סתם זו הייתה הערת ביניים..או יותר נקודה למחשבה.אגב,
שלא ישמע מדבריי שאני מזלזלת במ.ב.ד ההפך- בעיניי הוא ענק במוזיקה, ואני גם לא מבינה איך כל אלה ששומעים את הז'אנר הזה לא הצביעו לו....