האסונות בשמחות
-
אני אישית הייתי בהרבה חתונות של בחורים שהרימו אותם על שולחן
והמטרה די ברורה הרי באים לשמח חתן וכלה ,אבל אין ספק שזה לא שווה ,ועוד לפני
שיגיעו למצבי אי נעימות בכיבוי השירים צריך לומר זאת ולהזהיר את המשמחים
לא דוקא מהרמת שולחן אלא אפי' עוד שטויות שעושים [כמו סלטות וגלגלונים באויר וכדו']
שהיו מקרים ל'ע,
שח''ו לא נגיע לעוד מצבים כאלה. -
@תמר-מהמרכז אמר בהאסונות בשמחות:
אני חושבת שזה חוסר אחריות מצד זמרים גדולים שמזמינים אותם בעשרות אלפי שקלים שיחליטו פתאום שעוצרים חתונה באמצע בגלל כל מיני סיבות.
בטוחה?
כל בעל שמחה יעדיף מס' דקות של שקט מהתזמורת אם זה ימנע אסון (שלא חייב דווקא שיסתיים במונשמים, אלא אפילו פציעות קלות)הטענה שעד היום זה לא קרה מופרכת לחלוטין! וגם בדוגמאות שהבאת ממירון וקרלין כולם מבינים שאם המצב הלא בטיחותי ימשך כמו שהיה באירועים אלו אזי רבים יבחרו מרצונם שלא להישתתף!
אגב את המסקנות אנו לא מסיקים מהחרדה אלא מהתוצאה...
אף אחד לא מוכן להיות מהאחוז הבודד שאצלו יקרה האסון רק בגלל של 99 אחוזים זה לא קורה...
-
@מוזיקה אמר בהאסונות בשמחות:
אף אחד לא מוכן להיות מהאחוז הבודד שאצלו יקרה האסון רק בגלל של 99 אחוזים זה לא קורה...
@hhkkkk אמר בהאסונות בשמחות:
זה שלא קורה כל יום אסון נס!
אבל על כל דבר אפשר להגיד את זה, גם שאני יורדת במדרגות ולא שוברת את המפרקת ומתה זה נס, וגם שאני חוצה את הכביש ועולה על אוטובוס ולא מתה בתאונה זה גם נס!
אז אני לא אעשה את זה יותר כדי לא לא להיות מהאחוז הבודד? -
@שרת-הרוק אמר בהאסונות בשמחות:
@מוזיקה אמר בהאסונות בשמחות:
זה שלא קורה כל יום אסון נס!
אבל על כל דבר אפשר להגיד את זה, גם שאני יורדת במדרגות ולא שוברת את המפרקת ומתה זה נס, וגם שאני חוצה את הכביש ועולה על אוטובוס ולא מתה בתאונה זה גם נס!
אז אני לא אעשה את זה יותר כדי לא לא להיות מהאחוז הבודד?לחצות את הכביש אני חייבת. ובאמת עושה את זה בזהירות יתרה.
לרדת במדרגות- כנ"ל.
לעומת זאת, אף אחד אינו חייב להרים חתנים בזהירות ובחוסר זהירות על שולחנות בחתונה.
ו... רגע,
את באמת השווית בין לחצות את הכביש לבין להרים חתנים על שולחנות?!
את באמת לא מבינה את ההבדל? -
כל הדיון כאן צריך להיות במקרו של הענין לא במיקרו
הרעיון הוא שצריך להפעיל את שיקול הדעת על כל דבר שעושים,
לא לקחת הימור, בוודאי אם זה הימור על חשבון השני והשמחה שלו.רק שבעיתות של שמחה - לא תמיד שיקול הדעת מופעל נכון, האקשן הריקודים הרעש וכו' וכו'
כל מה שנוגע לבטיחות, אסור לעגל פינות, זה מצליח 99 מקרים, אבל אחד מתפשל, והאחד הזה עולה ביוקר.אני יביא אולי עוד דוגמא אחת קטנה דווקא במיקרו -
הייתי בחתונה לפני זמן מה, שאחד מהחברים של החתן עשה פעלולי אש
אני מתאר לעצמי שהוא חיקה מישהו שהוא ראה, אבל המישהו הזה ככל הנראה היה מקצועי,
ויתכן שאפילו מתפרנס מתחום זה.
אבל הוא חובבן, ואני מתאר לעצמי שהוא עשה את זה אין ספור פעמים
אבל הפעם הפעלול הזה כמעט הסתיים באסון, לאחר שבגדיו עלו באש!!!!! כן כן!!!!
הפעלול לא הצליח.
אז הוא ניסה את כוחו לשמח את חברו, אבל בפועל כמעט והפך את החתונה והשמחה ליום אבל ועצוב.כביש / מדרגות / מטוס - לא רלוונטי, אנחנו צריכים להמשיך לחיות, אבל לא לחיות בהימור
לא כל דבר שיש בו סכנה זה הימור, אם הטייס וותיק ומטיס מטוסים שנים רבות, אז אם אני טס איתו זה לא הימור.||ידוע הסיפור של ר' יענקלה גלינסקי בענין ההבדל בין רופא לטייס....||
-
@אילנית וודאי שיש הבדל, אבל זה העניין בהשוואה, שתיהן הן פעולות שכרוכות בסיכון וצריך לעשות אותן בזהירות.
אני חושבת שאפשר להרים על שולחנות, אבל לעשות את זה בזהירות, בלי ריקודים ליד והתחרפנויות, ולראות שהאנשים שם לא שיכורים...
אם אי אפשר להקפיד על זהירות אז זה מיותר, אבל אם נזהרים, אין סיבה להימנע ממשהו שמשמח את החתן והכלה רק בשביל פחדים לא ריאליים.
(וסטטיסטית, יש הרבה יותר נפגעים מתאונות דרכים, מחתנים שנפלו משולחן - זה המקרה היחיד ששמעתי עליו) -
@בונקר אמר בהאסונות בשמחות:
אז פעם אחת קרה
אז נכון שהפעם זה קרה בצורה הקשה שכולם שמעו על המקרה
אבל,
זה שלא שמעת על חתנים שרק נזקקו לחבישה קטנה או שנפלו ובנס לא נחבלו או נפגעו כתוצאה מאי זהירות בריקודים, זה ממש לא אומר שזה לא קרה
כפי שכבר אמרו פה אם זה היה פעולה שמחויבת ובלעדיה החתונה לא תהיה שמחה וכו' כמו שחיבים לעבור את הכביש, ניחא
אבל דבר כזה מיותר למה בכלל צריך אותו???
הדודות הזקנות לא סתם תמיד מסובבות את הראש בשעה שרואות דברים כאלו... -
@רולנד אמר בהאסונות בשמחות:
לאמירת תהילים ביחד כנסו <<<כאן>>>
שימו לב:
נעשה לחתן שינוי השם ל:
איתי חיים בן אהובה
-
אז אני לא אעשה את זה יותר כדי לא לא להיות מהאחוז הבודד?ממש לא!
הסיכוי לשבור מפרק במדרגות הוא 0 וגם הסיכון 0,
משא''כ בהרמת שולחן עם בנ''א שהוא חתן,
הסיכוי יותר גבוה-והסיכון ג''כ-זה הכל,
כבר ראינו במירון שהרי היה שם האחוז הבודד של אסונות
כי כל שנה יש שם אירוע וכמה שנים מתוכם היה אסון- כמעט כלום-1-2
אבל זה שלא קורה כלום לא אומר שאין סכנה![סליחה שהארכתי כי אני ממש לא אוהב לקרוא מגילות.]
-
הסיכוי לשבור מפרק במדרגות הוא 0 וגם הסיכון 0,
חסרים מקרים של אנשים שמחליקים במדרגות?
אבל זה שלא קורה כלום לא אומר שאין סכנה!
לא טענתי שאין סכנה, רק אמרתי שמה שקרה שם יש סיכוי אפסי שזה יקרה (חתן אחד מתוך מיליונים), ובגלל שיש סכנה צריך לעשות את בזהירות.
[סליחה שהארכתי כי אני ממש לא אוהב לקרוא מגילות.]
הכל טוב
-
חסרים מקרים של אנשים שמחליקים במדרגות?
כן אבל התוצאה קצת אחרת ,ועודשהוא חתן הזהירות פי 100 שמא יקרה משהו הכי קטן
לא טענתי שאין סכנה, רק אמרתי שמה שקרה שם יש סיכוי אפסי שזה יקרה (חתן אחד מתוך מיליונים), ובגלל שיש סכנה צריך לעשות את בזהירות.
ואחרי שיש מקרים אפשר גם לותר כי בכל זאת זה לא החלק הכי חשוב בחתונה ועל הסיכוי הקטן.....
-
ממש לא, יש מוזיקה חזקה ברקע, כולם רוקדים וקופצים כמו משוגעים, ומרימים את החתן על השוולחן בלי טיפה של זהירות (וההוכחה הכי טובה היא שזה אף פעם לא קרה לכלה)
אמרתי שצריך שיהיה זהירות פי מאה לא שיש!
וגבי כלה -לא יודע אף פעם לא הייתי באזור.
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!