יש מבחן שבודק את רמת המוסיקאליות שלי?
-
@כשאמצע-שם-ניק-אשנה מועדים לשמחה !
המוזיקליות נמדדת בכמה עקרונות,
הראשונה-החיבור שלך למוזיקה, איפ היא תופסת אותך ביום יום, יש אחד שזה תופס אותו רק ב5 דקות לפני השינה ויש אחד שחי אותה כל יום,
השנייה והברורה..- נגינה, ככל שאתה מנגן יותר מקצועי ומדוייק, ולפי שמיעה וכו'.. מראה את רמת המוזיקליות שלך...
שלישית- לגבי שירה שזה נספח שונה, שירה לא בהכרח קשורה למוזיקליות, אלא לשליטה שלך בקול שלך.. זה קשור בעקיפין כי ככל שהמוח שלך יותר חד לקולות אתה תוציא את מה שתרצה להוציא ממנו, אך הרבה פעמים זה בכלל קשור לקול שלך..
המבחן שלי בשבילך: (לא כולם מצליחים) תנסה להוציא מהפה צלילים לפי הסולמות והתוים המתנגנים.. זה משפר את השמיעה יופי.. תקליט את עצמך ותבדוק את הדיוק... זה אימון לקול ולשמיעה.. שמעתי וראיתי את זה כמה פעמים אצל יואלי דיקמן... אז ממליץ בחום. -
לדעתי תבדוק את עצמך מול המקלדת-האם אתה מצליח לנגן לפי שמיעה שיר שאתה מכיר-כך תבדוק שמיעה מוזיקאלית. מי שיש לו את זה מצליח בקלות כבר משמיעה של פעם אחת לנגן.
בנוסף, תבדוק האם אתה מזהה קצב של שיר ויודע לעשות חלוקה פנימית של תיבות קצב לשיר(מי שמוזיקאי מזהה ללא מטרונום קצב של שיר).
אפשר לבדוק גם את עניין השירה-אם כשאתה שר שיר אתה שר בטון של השיר או שאתה בורח ועולה/יורד טון ... -
-
-
-
@margalit רציתי לדעת, הרבה פעמים אם אני שומע לדוג' את התו דו,
לפי זה אני יכול לדעת איפה שאר התווים וטונים ואקורדים בלי לנגן,
אבל אני לא יודע לפני שאני שומע את התו הראשון
ואומרים לי שזה זה דו - איפה זה נמצא,
כלומר אם ישאלו אותי םתאום איפה זה לה מינור, אני לא יידע מייד -
@א-ה-2 אם הבנתי נכון את מה שהתכוונת -
זה נקרא שמיעה יחסית, אתה שומע את המרווחים בין הצלילים ולפי זה יודע מהו התו הבא.
אתה יכול לקרוא על זה עוד פה: https://www.hamichlol.org.il/שמיעה_יחסית -
@א-ה-2 אם אתה רוצה לדעת אם יש לך שמיעה אבסולוטית תנגן שיר ואחרי זה 5 דקות תפנה לעיסוקים אחרים ועל תחשוב מהשיר כשהחמש דקות עובר תשיר את השיר ותיגש לאורגן או לכל כלי אחר שיש לך ותבדוק אם שרת את זה באותו טון
-
@א-ה-2 מאה אחוז שזה לא תעמוד על דם ריעך. אני מנגן באירועים ולפעמים מביאים זמר שאני לא יודע מי אמר לו שהוא זמר ופשוט בורח מהקצב או מהטון וזה ממש מעצבן
-
@margalit אמר ביש מבחן שבודק את רמת המוסיקאליות שלי?:
מה אתה מתכוון לשאול?
אם זה נקרא שמיעה אבסולוטית?
זה שמיעה מוזיקלית טובה אבל לא אבסולוטיתלא התכוונתי לשאול האם יש לי שמיעה אבסולוטית,
רק האם אפשר לפתח את זה?
(שישמיעו לי צליל לפתע וישאלו אותי איזה סולם זה? -
@א-ה-2
לא יודעת אם זה משהו שאפשר לפתח, יכול להיות שזה אפשרי אבל זה לא כזה נצרך
תכלס, 99% מהאנשים שמתעסקים במוזיקה, אין להם שמיעה אבסולוטית והם מסתדרים מצויין
אז לא חייב את זה..
ברור שזה כיף שזה קיים אבל אני חושבת שאם יש לך זמן להשקיע, אז תיקח את הזמן הזה לדברים יותר חשובים בנגינה -
@א-ה-2
זה בד"כ זמרים בעלי רקע מוזיאלי בנגינה(חשוב לציין שלא כולם כאלו..) והם מודעים לכל סולם של כל שיר שהם מבצעים ויודעים מהו הטון הנכון והמדויק שלהם.
וד"א הנה שאלות שמצאתי ברשת מתוך שאלון אינטלגנציות מרובות. הנה החלק של השאלון המוזיקאלי, מוזמן לבחון את עצמך...
שאלון אינטליגנציות – היגדים לאינטליגנציה מוזיקלית
אני יכול/ה להבחין בזיוף מוזיקלי
אני מקשיב/ה הרבה למוזיקה
אני מנגנ/ת בכלי מוזיקלי
אני אוהב/ת לשיר
חיי היו אומללים ללא מוזיקה
אני יכול/ה להתחבר למקצב של יצירה מוזיקלית תוך שימוש בכלי הקשה פשוט
אני מכיר/ה מנגינות רבות ושונות של שירים ויצירות מוזיקליות
אני מסוגל/ת לחזור בצורה מדויקת למדי על קטע מוזיקלי לאחר שמיעה אחת בלבד
אני מזמזמ/ת לעצמי באופן קבוע
בחשיבה, בשיחה, בהרצאה – אני מרבה להשתמש בדימויים מעולם המוזיקה -
שאלון-אינטליגנציות-לשון-נקבה.pdf
העלתי כאן קובץ של שאלון אינטלגנציות מרובות לפי השיטה של גרדנר שבודקת איזו אינטלגנציה הכי חזקה אצל האדם(כמובן שלרובינו יש יותר מאחת...:)
השאלון בל' נקבה כי כך מצאתי אותו ברשת.. -
@א-ה-2 אמר ביש מבחן שבודק את רמת המוסיקאליות שלי?:
@margalit לא'דע, כי ראיתי כל מיני זמרים שאומרים "תן לי לה מינור":)
אבל אולי זה כי הם יודעים בערך מה מתאים להם..יש שירים שהם שרים באופן קבוע ויודעים מה הסולם שבו הכי נח להם לשיר
יכול להיות גם שהם יודעים באיזה סולם התחילו ואז הבקשה שלהם זה עניין יחסי -
כמה נתונים מעניינים על שמיעה אבסולוטית
לכ-10% מהילדים האוטיסטים יש שמיעה אבסולוטית, בניגוד לאוכלוסייה הכללית ששם שכיחות התופעה עומדת על אחד מכל 10,000 אנשים.
מעריכים שלאחד מכל 25 אנשים בקרב סטודנטים למוזיקה יש שמיעה אבסולוטית. עם זאת, תופעה זו נדירה באוכלוסייה הכללית, עם שכיחות המוערכת בין 0.01% ל-0.05%.
נמצא שאצל דוברי שפות טונאליות (כדוגמת סינית ווייטנאמית) קיימת שכיחות גבוהה יותר של בעלי שמיעה אבסולוטית.
הדעות חלוקות בשאלה האם שמיעה אבסולוטית טבעית היא כישרון מולד או יכולת הנרכשת בשלבי ילדות מוקדמים. מחקרים מראים ששתי התשובות הנכונות. יש שנולדו עם יכולת זו ויש שרכשו אותה על ידי אימון.
קרדיט: ויקיפדיה
-
@מוכן-תמיד-לעזור אמר ביש מבחן שבודק את רמת המוסיקאליות שלי?:
@ntz מה זה אומר 'שמיעה אבסולוטית'?
דיברו על זה למעלה.
בעיקרון זה זיהוי התו על ידי שמיעת צליל בודד.
כלומר שאתה שומע צליל (לדוגמה צפירת משאית ברחוב) ואתה יכול להגיד איזה תו זה.נראה לי שגם מי שמזהה סולם של שיר, נקרא שמיעה אבסולוטית.
אבל אני לא בטוח. -
@ntz אמר ביש מבחן שבודק את רמת המוסיקאליות שלי?:
@מוכן-תמיד-לעזור אמר ביש מבחן שבודק את רמת המוסיקאליות שלי?:
@ntz מה זה אומר 'שמיעה אבסולוטית'?
דיברו על זה למעלה.
בעיקרון זה זיהוי התו על ידי שמיעת צליל בודד.
כלומר שאתה שומע צליל (לדוגמה צפירת משאית ברחוב) ואתה יכול להגיד איזה תו זה.נראה לי שגם מי שמזהה סולם של שיר, נקרא שמיעה אבסולוטית.
אבל אני לא בטוח.סתם בשביל הקטע!
הרבה פעמים יש לצפירת המשאית שניים או שלושה צלילים