סולמות בשירה
-
וואי איזה סלט עשו פה.
דבר ראשון @Proud-jew התמונה זה מעגל הקווינטות לא ממליץ להכנס לזה
דבר שני @סלאש טון וסולם זה לא אותו דבר אלא טון זה מרווח וסולם זה תורה אחת שלמה שהתחלתי כבר לכתוב עליה בפוסטים במילון מוזיקלי ובעזרת השם אמשיך בקרוב. (https://miktzav.com/category/44/מילון-מוזיקלי)
בכל מצב התשובה לשאלה של @מנאששש זה שהרצף של הסולמות הוא על פי האותיות באנגלית כלומר A B C D E F G והרצף תלוי במינור או מז'ור כלומר מסולם מינורי תעבור לסולם מינורי וממז'ורי למז'ורי -
@טיטו הבנתי
השאלה היא אם זה בסדר עולה?
ואם אני ב-AM והחברה עברו סולם לסולם גבוה יותר זה יהיה BM ?
ומה אני עושה אם הם שרים בסולם שהוא נמוך יותר?
(בעצם מה שאני מנסה לדעת זה ככה:
הרי כשעוברים סולם אז שרים גם בטון אחר השאלה היא מה הסדר של הסולמות מהנמוך לגבוה. ואז אני יודע שאם שרים בסולם גבוה יותר לנסות סולמות גבוהים יותר) -
@מנאששש הסדר של הסולמות הוא לפי האותיות באנגלית אז אם עלו טון והיית על סולם Am תעלה לBm ואם ירדו אז תחזור אחורה לG כלומר הרצף הוא כמו גלגל שאחרי G יהיה שוב A וחוזר חלילה אז אם עולים תתקדם קדימה על הרצף ואם יורדים תרד אחורה על הרצף.
אגב זה בהנחה שעלו בטון שלם כי אם לא אז בין כל סולם לסולם יהיה לך סולם משלים של דיאז (בין Am לBm יהיה A#M וכן בשאר הסולמות חוץ מבין B ל C ובין E לF) -
@מנאששש
כל מי שיש לו שמיעה מוזיקאלית יכול לזהות ( אם הוא נמצא ליד מקלדת ) את הסולם של השיר.
מי שברמה יותר גבוהה של שמיעה אבסולוטית יכול גם בלי מקלדת...
כשאני רוצה לכתוב אקורדים לשיר-אני שומעת את השיר ומיד מזהה את הסולם ומהרמנת לפי שמיעה.
כמו שאמרו פה-אפשר לנגן כל שיר בכל סולם, וכדאי למי שאין שמיעה מפותחת לתרגל סולמות..זה תמיד טוב