מה לדעתכם הטיימינג הנכון להוציא שיר או אלבום?!....
-
אני חושבת שכשזמר הולך להוציא שיר הוא צריך לבדוק:
- כמה להיטים יצאו ממש לאחרונה או הולכים לצאת... כי אני בטוחה שבחודש האחרון פספסנו המון שירים יפים בגלל שיצאו יחד איתם כמה להיטים של זמרים מוכרים...
- כמה אנשים מחפשים לשמוע עכשיו שירים. נגיד השירים של אסון מירון, זה היה אחרי ל"ג בעומר וכולם כבר רצו לשמוע מוזיקה טובה ולהתנחם בה, אז למרות שיצאו הרבה שירים טובים, הצלחנו לשמוע את כולם (או את רובם לפחות) מרוב שהיינו להוטים למוזיקה....
- מתי הוא הוציא את השיר הקודם וכמה הוא נתפס. יש כאלו שמוציאים שירים כל שבועיים בערך, סתם בתור חוויה, לא בשביל שיהיו להיטים, וזה נחמד, למה לא? רק בשביל לשמוע את הקול שלהם... אבל לדעתי אם אחד מהשירים יוצא 'בטעות' להיט, כדאי לחכות קצת ולא לרוץ לשיר הבא...
-
-
-
תלוי למה הזמר מחכה.
אם הוא רוצה להוציא שיר שיזכה במצעדים השנתיים - שיוציא באזור בין הזמנים אב,
אז יוצאים שירים בד"כ קיציים וקלילים כאלה (שבינינו, רוב הציבור הכי אוהב....)
וגם זוכרים אותם למצעדים שמתקיימים בסוכות.
ויש אפשרות גם להוציא שיר שמתאים לתקופה: פיגועים, אסונות או שמחות - שיר עצוב, מעורר או מקפיץ.
וכן, אפשר להפסיד להיטי ענק, כי הם יצאו בתקופה רוויה בשירים מוצלחים - הכי יתפוס שיר טוב שיצא בתקופת בצורת משירים....
אז לסיכום - אין טיימינג שאפשר להצביע עליו ככזה המושלם - ביום פלוני בשעה ושניה פלונית
אלא יש כל מיני שיקולים שעליהם הזמר צריך לחשוב לפני שהוא מוציא שיר.
זו דעתי, ותודה למי שקרא עד הסוף...מתנצלת ממש על האריכות||מקווה שלא חזרתי על משהו שכבר נכתב, לא ממש קראתי את כל התגובות הקודמות - רק רפרפתי...||
-
@margalit אנחנו ממש לא מדברים על להוציא כל שבועיים שיר
אבל עם כל הכבוד (ויש לי המוןןן כבוד) מאיר גרין לדוגמא לא הוציא שנה שיר
(וזה גם לא היה שיר שלו אלא שיר של האסון מירון עם שרולי....)
והוא כל הזמן שולח הסרטות מהאולפן הצצות הבטחות
וכבר נמאס כמה אפשר לחכותת???!!!!
אני חושב שזמר צריך כל כמה חודשים להוציא שיר
לא כל כמה שבועות שאז כבר פחות מתלהבים כי הוא מוציא הרבה
וגם לא לחכות שנה כי לאנשים כבר נמאס!!! לחכותת