יוקלילי
-
שלום רב!
אני מנגן בגיטרה זה שנים רבות, כעת חפצה נפשי בגיוון, הכלי שתפס את עייני זה ה'יוקולילי' הלא היא דמוי גיטרה קטנה.
אשמח אם מישהו יסביר לי מה ההבדל בינו לגיטרה, האם אפשר ללמוד לבד עליו, מה העיקרון, וכ' וכ'.
אודה מאוד. -
העיקרון שלו דיי דומה לגיטרה ככה שיהיה לך ממש קל אם אתה כבר מנגן על גיטרה רק שההבדל יהיה באקורדים שהאיצבוע שלהם שונה וגם בסולו והכיוון שלו אם תרצה יש למצוא אקורדים ליוקילילי בגוגל וכיוון אפשר על ידי אפליקציות וכדו' לגבי הסולו אני לא לגמרי יודע אבל נראלי שמשתמשים דיי הרבה בסולו אמנם לא סולו מהיר אבל זה שמיש ודבר אחרון הפריטות הם בעיקר כליווי ופחות ארפיג'ו ופינגרסטייל
-
תודה!
האם משמשים בו באולפנים להקלטות שירים? -
@היכל-הנגינה סולם AM שלו זה אותו איצבוע של EM בגיטרה [רק בלי שתי המיתרים העליונים בגיטרה].
לכן זה די נחמד בהתחלה למי שיודע גיטרה.
והבארה כמובן יותר קל.
(יש רק 4 מיתרים)האם משמשים בו באולפנים להקלטות שירים?
בשיר שישיבת באר ישראל עשו לבחור שנפטר במירון חבר שלי מנגן ביוקלילי.
-
@מנאששש יש לך מושג איך אני מוצא את עצמי לגבי מחירים וסוגים?
יש סופרן, קונצרט, טנור. -
@היכל-הנגינה יש שירים שבהם משתמשים בהם ומקליטים גם באולפן ולגבי סוגים אתה יכול לבחור לפי האוזן כי זה אותו איצבוע ואותו דרך נגינה וההבדלים הם בגובה הצליל והנפח ככה שזה יותר לפי טעם אישי כשאתה מנגן לעצמך (תחשוב שזה כמו לבחור בין גיטרה חשמלית לאקוסטית או קלאסית. כל אחד והבחירה שלו כל זמן שזה לנגינה אישית.) אם זה יהיה להקלטות אז תצטרך להתאים לסגנון המוזיקה כי יש שירים שבהם לא יתאים הסופרן כי הוא גבוהה מידי וישמע אולי צורם ויש שירים שהקונצרט ישמע עמוק מידי ונפוח ויש שירים שהטנור יהיה דק ונמוך ככה שזה נטו התאמה לסגנון המוזיקה
-
יש למשהו מילון אקורדים ליוקלילי?