מוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!
-
@1122 לדעתי את טועה ובגדול!!!
ברור שהמוזיקה הולכת ונהיית רדודה. וזה לא משהו מפחיד או מבהיל שחייבים להתכחש אליו, זו תוצאה של השנים האחרונות. בדיוק כמו שהרמה באופן כללי הרבה יותר נמוכה, יש כל מיני דברים שלא היו בציבור החרדי ונכנסו, כך גם במוזיקה. אין ספק שהרמה ירדה מאוד.@דור-צמא-לאהבה אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
אז כל זב חוטם שאמרו לו בחתונה שהוא שר יפה מוציא שיר ונהיה "אומן הזמר החסידי"
כשהפרמטרים היחידים שהוא מחפש בשיר זה כמה מילים מגניבות, טרקים חזקים, פזמון באידיש, ושיפרסמו את השיר בכל אתרי המוזיקה בתוספת כתבה מלטפת.משפטים חריפים ממש......... אבל נכונים ביותר לדעתי.
ואולי בסוף המוזיקה החסידית תקום לתחיה
אומיין!!! הלוואי!!
-
@1122 אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
@כ-פ
כנראה שלא הבנת אותי
ברור שמבחינת תוכן הרמה ירדה וגם ברמת ה'חרדיות'
אני מדברת על כתיבת הטקסטים, העיבודים והזמריםתוכן זה כתיבת טקסטים, לא? יחי הטקסטים ה'מדהימים' של היום...... ועיבודים - היום הכל אלקטרוני, כמעט אין על כלים אמיתיים וחיים............ אז במה המוזיקה השתבחה?
-
בעבר היו הרבה יותר זמרים איכותיים אבל החליטו לפרוש מהתחום ונוצר חוסר בזמרים ואז נכנסו זמרים ממלאי מקומות כביכול והאיכות בהתאם וחבל מאוד היום אני יכולה לספור כמעט על כף יד אחת את כמות הזמרים האיכותיים באמת
-
@אילן-פ יותר קל- כי הרבה יותר נגיש. ולא רק ברשתות. האמת, גם כל שיר הרבה יותר מתפרסם אודות למדיה, אבל אני מדברת על הענין שפעם- היה סיפור רציני להקליט שיר.
אני לא יודעת איך זה עבד אז, אבל אני מאמינה שהיו מתייחסים לדברים אחרת. כמו שלכל תמונה היה יחס רציני, ולכל ספר, למשל ספרים- היה הרבה יותר מסובך מהיום להוציא ספר. ככה גם בשירים. זה בטח היה סיפור רציני.
זה חוץ מהענין שאנחנו דור השפע.. בכל דבר.
ובטח שיותר זול. מוציאים בהפקות מלא כסף, כי יש לנו יחסית אליהם הרבה יותר כסף. אני חושבת שביחסיות- הם לא הוציאו פחות מאיתנו על שיר. להפך.@אילן-פ אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
ולא נזקק לחסדי הרדיו שיעשו לו טובה-- ויתחסו לשיריו
זאת אולי גם סיבה, אבל עדיין אנשים היום נזקקים לחסדי הרדיו שישמיעו תשירים שלהם.. חלום של כל זמר מתחיל.
@כ-פ אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
יחי הטקסטים ה'מדהימים' של היום......
הטקסטים של היום פשוט מותאמים לאנשים של היום. אין ספק שאנחנו מתחברים (רובינו, לפחות) למילים פשוטות ומובנות שמביעות לפעמים את כל מה שאנחנו רוצים להגיד.
פעם השירים היו כבדים. שיר היה 7 דקות חופשי. היום? למי יש סבלנות לשמוע את זה?@ברוריה אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
אני יכולה לספור כמעט על כף יד אחת את כמות הזמרים האיכותיים באמת
מה זה זמרים איכותיים? מי קובע מי איכולתי ומי לא? יש מצב שמה שאיכותי בשבילי נקרא גרוע מאוד מבחינתך? יש כל כך הרבה סגנונות במוזיקה, וכל כך הרבה גוונים בחברה החרדית.. כל אחד ומה שמתאים לו. מה שכן, אני יכולה להבין שפעם שמרו יותר על מה לשמוע ומה לא, והיום זה קצת הרבה נפרץ.
-
@AVITAL-1 אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
@אילן-פ יותר קל- כי הרבה יותר נגיש. ולא רק ברשתות. האמת, גם כל שיר הרבה יותר מתפרסם אודות למדיה, אבל אני מדברת על הענין שפעם- היה סיפור רציני להקליט שיר.
אני לא יודעת איך זה עבד אז, אבל אני מאמינה שהיו מתייחסים לדברים אחרת. כמו שלכל תמונה היה יחס רציני, ולכל ספר, למשל ספרים- היה הרבה יותר מסובך מהיום להוציא ספר. ככה גם בשירים. זה בטח היה סיפור רציני.האינפלציה בזמרים ושירים זה לא התחיל לפני 50 שנה
זה משהו של ה 5 שנים אחרונות מבחינת הקושי לא השתנה הרבהונכון שכל זמר יש לו שאיפה שיגיע לרדיו ואין ספק שזה הפרסום הכי עוצמתי בשבילו
אבל לא צריך לחכות לחסדי הרדיו -- בנתיים מנסים ברשתות החברתיות -
פעם היה כמה זמרים בודדים אבל כל אחד שווה מיליונים עם הקול שלו
היום יש המון זמרים אבל לא כל כך כמו פעם
-
@איציק-דדיה לא שאני מזלזל בקול של הזמרים הישנים
אבל לדעתי פשוט שהיום לא יעופו עליהם כי היה מחסור בזמרים זאת מציאות
היום אתה יכול למצוא מעל 200 זמרים חסידים אז ברור שלא כולם טובים אבל ודאי
שההצלחה של הישנים תלויה בזה אגב אני חושב את זה על כל הז'אנרים אם זה זוהר ארגוב וכו' -
יכול להיות שיהיה מיליון זמרים אבל רק אחד מהם יש להם קול יפה
-
@איציק-דדיה
אני חושב שגם עוד 20 שנה עדיין הגדולים של פעם ישארו חזקים גם אם הם ימותו חס ושלום -
@אבינועם-0 אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
ישארו חזקים גם אם הם ימותו חס ושלום
קצת אירוני לא?
-
@שמואל-דוד
נתת דוגמאות לזמרים איכותיים ונדירים אבל היום מה לעשות- רב הזמרים הם...