מי עדיף מלחין, זמר או מעבד?
-
@ריינבואו בקיצור-
כמו שאת כותבת -
אני הייתי נותנת
60% ללחן
25% לזמר
15% לעיבודהלחן זה לב השיר, זה הרגש, זה השיר...
הזמר מכניס את הרגש שלו לתוך הלחן ונותן הרבה עוצמה
העיבוד גם מאוד חשוב, אבל בשביל ששיר יגע בי אני לא צריכה את העיבוד
גם זמר ששר אקפלה יצליח לגעת בי
העיבוד זה בשביל הכיף... -
לדעתי ברור שמבחינת העבודה מה שהמלחין והזמר עושים לא מתקרב לכמות העבודה שיש למעבד {במיוחד בעיבוד עם כלים חיים} שצריך לכתוב תווים לחשוב על העיבוד ולתזמר את הכל באולפן...
-
@אייצ-ית אמר במי עדיף מלחין, זמר או מעבד?:
@margalit העיבוד מפריע מאווד לאנשים שיש להם שמיעה מוזיקלית גבוהה.
אנשים עם שמיעה חדה מאווד לא יוכלו לשמוע שיר שהוא לא מעובד טוב....- כמיטב ידיעתי...צודק לגמרי
אבל אני התכוונתי למשהו אחר
שכשהלחן טוב והזמר טוב
לא צריך את המעבד
השיר יכול לרגש ולרסק גם כאקפלהואהבתי את מה ש @פייביש אמר...
-
לא קראתי את כול מה שנאמר כאן, אבל לדעתי זה מכלול שלם! כול אחד נותן הגשה ונוצר משהו שלם!, לפעמים הלחן טוב, אבל העיבוד גרוע, ומעבד אחר יעשה את זה טוב עוד יותר.(קרה לי כבר עם לחן שלי, ששלחתי לכמה שיעשו לי פליבק, ופשוט לא התחברתי-כי זה לא היה זה....)
ואם לא תסכימו איתי,- אז להגשה של הזמר יש חלק משמעותי ביותר!!, רואה את זה על עצמי, לפעמים אומרים לי על שיר שהוא יפה, ולא התחברתי אליו, בגלל הגשת הזמר.
דוגמא לשיר- כול העולם-של חיים ישראל ועוד אחד. ראיתי שהוא הוציא שיר, ריפרפתי עליו, לא התחברתי כול כך, ועברתי לשיר הבא. אבל כששמעתי את הביצוע של איציק דדיה והילד ששר איתו(לקס?), נמכרתי לשיר מאוד!!! השיר פשוט מושלם, אבל-לא יכולה לשמוע את המקור, (ושירים אחרים של חיים ישראל אני שומעת, ועוד איך!, פסיעותי וכו.......)מקווה שהובנתי.
-
@ר-כהן אמר במי עדיף מלחין, זמר או מעבד?:
@פייביש אמר במי עדיף מלחין, זמר או מעבד?:
@יהונתן 1990:לחן 25 עיבוד 25 וזמר 50
2021:לחן 30 מבצע 20 עיבוד 50נכון מאוד!!!
לצערנו הרב......במה שאתם מתארים כאן- זה אולי מציאות כואבת-
אבל אתם לא עונים על השאלה של "מה עדיף מלחין, זמר או מעבד"......
אישית הייתי מוסיפה גם מילים... -
לצערנו הרב......למה לצערנו? עובדה שהמוזיקה של היום פועלת ונשמעת. כדאי להרחיב במילים, כמו ש @אייצ'ית אומרת
-
נמשיל את זה לעוגה,
בעוגה יש כמה מרכיבים, 1. הבסיס (=שוקולוד/וניל וכדו'). 2. העוגה עצמה (=אפייתה והתוספות לבסיס) 3. העיצוב.
כנגד זה במוזיקה יש את, 1. הלחן שהוא בעצם הבסיס. 2. הזמר שהוא בעצם אופה את השיר
(=הבסיס) וגורם לתוצאה הטובה או הלא טובה עם הוספת קולו ורגשותיו לשיר..... 3. העיצוב שהוא בעצם העיבוד שמקשט את השיר.
לדעתי, העיקר והקובע ביופי של של השיר זה הבסיס ואח"כ מה שמוסיף או הורס זה הזמר ולכן הוא גם חשוב מאוד (לא כמו הבסיס...) ואח"כ בצורה דיי שווה לזמר יש את העיבוד שגם הוא יכול להרוס או להוסיף הרבה אבל הוא עדיף פחות מהזמר רכי הוא תופס פחות נפח בשיר (לדעתי!!!) [לסיכום, מלחין, זמר ומעבד לפי סדר כתביתבתם כך סדר עדיפותם]מסכימים?
-
@תהילוש אמר במי עדיף מלחין, זמר או מעבד?:
לצערנו הרב......למה לצערנו?
עיין מה שכתבתי למעלה שהעצוב של השיר פחות אמרו לקבוע מה שלצערנו היום תופס יותר מידי ואם אין איזה פתיחה מטורפת וכדו' אז הלחן כמה שהוא יהיה איכותי וכמה שהזמר ירגש או ישמח השיר לא יתפוס
-
נמשיל את זה לעוגה,
בעוגה יש כמה מרכיבים, 1. הבסיס (=שוקולוד/וניל וכדו'). 2. העוגה עצמה (=אפייתה והתוספות לבסיס) 3. העיצוב.
כנגד זה במוזיקה יש את, 1. הלחן שהוא בעצם הבסיס. 2. הזמר שהוא בעצם אופה את השיר
(=הבסיס) וגורם לתוצאה הטובה או הלא טובה עם הוספת קולו ורגשותיו לשיר..... 3. העיצוב שהוא בעצם העיבוד שמקשט את השיר.
לדעתי, העיקר והקובע ביופי של של השיר זה הבסיס ואח"כ מה שמוסיף או הורס זה הזמר ולכן הוא גם חשוב מאוד (לא כמו הבסיס...) ואח"כ בצורה דיי שווה לזמר יש את העיבוד שגם הוא יכול להרוס או להוסיף הרבה אבל הוא עדיף פחות מהזמר רכי הוא תופס פחות נפח בשיר (לדעתי!!!) [לסיכום, מלחין, זמר ומעבד לפי סדר כתביתבתם כך סדר עדיפותם]מסכימים?
מסכימה בהחלט!!!
הדוגמא שהקבלת אליה עם העוגה יפה וקולעת. -
@יעל-0 אמר במי עדיף מלחין, זמר או מעבד?:
איזו שאלה...חח
אין כזה דבר מי עדיף זמר, מלחין או מעבד- חייב את כולם מה השאלה??
אין פה גם סידרי עדיפויות או מי חשוב יותר ומי פחות- כולם במידה שווה ולולא זה אין שיר טוב.לא כולם שווים באותה מידה!
אם הזמר לא ישיר בדיוק, או שהלחן לא יתאים לזמר-זה לא יהיה זה