מי עדיף מלחין, זמר או מעבד?
-
@דיזיין אמר במי עדיף מלחין, זמר או מעבד?:
@דיזיין אמר במי עדיף מלחין, זמר או מעבד?:
אני חושבת שמה שהכי משמעותי במשלוש הזה, זה הדוקא הזמר,
גם לא נכון.
ההוכחות שהבאת נכונות, אבל כנ"ל גם אפשר לראות שירים שלא הצליחו בעיבוד מסויים וכעבדו מחדש הם עפו! (רמיקסים וכד')
אבל מה שבטוח, שלחן אי אפשר לשנות. מה שהלחנת - זה השיר.
זאת אומרת שהלחן הכי משמעותי. כי אם אין לחן טוב, אין לך לאן להתקדם. שום שינוי לא יעזור, תצטרך לשנות את הלחן.
הרי גם כשפריד עשה כל מיני דואטים מוזרים בשנים האחרונות, זה לא גרם לשיר להיות להיט, וריבו ששר בכל מיני פרוייקטים לא הפך את השירים ללהיטים. והם הזמרים הגדולים... -
@מוכשרת-על אויי וייי,
איך הגעת לזה....
יש משהו בדברים שלך,
אבל אני התיחסתי לזה דוקא ממששששש לא מהנקודה זאת!
חוץ מזה, שבדרך כלל אלו שמעריצים זמרים, הם מעריצים אחד, מקסימום שתיים,
כך שהם לא יכולים לומר כלל שעדיף הזמר,
אלא הזמר שהם מעריצים אותו, אז ספציפית את השירים שלו הם ישמעו, לא משנה מה הוא ישיר,
אבל זה לא יהפוך לכלל אצלם... -
@מוכשרת-על אני מרגישה, (אולי כי כך הרגיש לי בכל מיני שירים ששמעתי במהלך חיי....)
שתכלס, אם הזמר לא טוב, או לאו דוקא לא טוב, אולי אפילו שהצבע קול שלו לא מתאים לשיר הספציפי הזה,
אז השיר פשוט נהרססס,
לא משנה עד כמה טוב הלחן ועד כמה מצוין העיבוד...
מסקנה: הכי חשוב הזמר
הבנת מה אני מתכוונת? -
לדעתי זה ממש שווה בשווה בגלל שאם הלחן והעיבוד טובים והזמר לא אז השיר לא טוב וכנל אם הזמר טוב אך העיבוד לא או הלחן לא מה שאומר שבסופו של דבר העיקר זה שלושתם.
וכל זה בהנחה שמדברים על סתם שיר ולא מכלילים את היח"צ שעושים הרבה מכלום ואז הלחן והזמר יכולים להיות זוועה והעיקר יהיה העיבוד והיח"צ -
@קוקה-קולה אמר במי עדיף מלחין, זמר או מעבד?:
אז שום יח''צ לא יעזור
יח"צ טוב זה מה שיגרום לשיר להיות פופולרי
היח"צ הטוב ישכנע את (כמעט) כולם שהשיר הוא בעצם טוב ואולי אפילו מושלםלא רק במוזיקה, בכל דבר היחצ משפיע יותר מהאיכות
°fa-info°(יצא לי לסתור אותך ברצף בשני פוסטים שונים, זה לא אישי פשוט ככה יצא..)
-
@margalit היח''צ יכול לעזור לשיר להגיע ליותר קהלים, יותר ליתפוס ברדיו, וכ'ו...
אבל אם השיר לא טוב אז מיד אנשים יבינו את זה ולא חושבת שיעזור לזה שום יח''צ!
היום יש לאנשים אפס סבלנות, אז אם השיר לא יהיה באמת מוצלח ועשוי טב מכל הבחינות, הם ישמעו כמה פעמים ויעבירו הלאה (וזה אם היח''צ ממש טוב..)
בשונה משיר שהלחן טוב, העיבוד טוב , הזמר האהוב ומתאים ובכלל ההפקה טובה אז יח''צ טוב יכול להרים תשיר.
אבל קורה מיקרים בודדים שהלחן לא מספיק טוב, הזמר לא כ''כ מתאים והעיבוד לא כ''כ יושב והשיר בכל זאת יצליח ביגלל יח''צ.....
ולגבי לא רק במיזיקה שכתבת אז לדעתי במוזיקה הכי פחות
כי היום אנשים מבינים מוזיקה ברמה בסיסית אפילו כדי לזהות שהשיר לא מספיק טוב....
ודווקא בדברים אחרים, פרסומות וכזה.... יח''צ טוב יכול להשפיע ולשכנע גם אם המוצר לא מספיק טוב....