האם אפשר להתחזק ממוזיקה?
-
@davidovsk למה להשוות לעולם הכללי?
ולמה כל פעם צריך להזכיר את זה?
אנחנו פורום חרדי ומסתבר שמה שאנחנו מדברים ומתדיינים עליהם הם תכנים מחזקים ויהודיים!!!! -
@חסידייה-אוטנטית לא חושב שאמרתי משהו לא טוב
אולי תסבירי את עצמך... -
האמת שהשבוע יצאו כמה שירים שאני באמת יכולה להעיד על עצמי שהם חיזקו אותי ברמה שאפילו אני לא חשבתי.....
משהו במוזיקה מכניס אותו לאגף הכי קידמי בלב הוא לא עובר את החסימות שההיגיון והמוח שלנו יוצרים,אלא פשוט נכנס ישר לנשמה.ואין מילים בכלל להסביר כמה זה יכול לחזק ולקרב.
אני בטוחה שכל אחד יכול להעיד על שיר שגרם לו להתחזקות מסויימת אפילו קטנה,להתקרבות,לשאיפות טהורות.
עליי בכל אופן זה משפיע יותר מכל דבר אחר. -
@davidovsk לא כתבת דבר אסור חלילה אלא כתבת משהו שמיותר לכתוב בפורום חרדי
@davidovsk אמר בהאם אפשר להתחזק ממוזיקה?:
לדעתי זה לא יחזק אדם חילוני לדוגמא
אנחנו פורום חרדי וההוספה הזאת מיותרת
לעומת זאת זה מאוד יפה-@davidovsk אמר בהאם אפשר להתחזק ממוזיקה?:
אבל אדם שסר מדרכו יכול לחזור בתשובה על ידי מוזיקה
@נעמי16 אמר בהאם אפשר להתחזק ממוזיקה?:
אני בטוחה שכל אחד יכול להעיד על שיר שגרם לו להתחזקות מסויימת אפילו קטנה,להתקרבות,לשאיפות טהורות.
עליי בכל אופן זה משפיע יותר מכל דבר אחר.נראה לי שרוב משתמשי מקצב יכולים להעיד את זה על עצמם
-
@חסידייה-אוטנטית אמר בהאם אפשר להתחזק ממוזיקה?:
אנחנו פורום חרדי וההוספה הזאת מיותרת
זה חלק מהדיון אם זה יכול לחזק או לא אמרתי שתלוי
-
אני לא חושבת שמי שבוכה ממוזיקה זה באמת אומר שהוא התחזק ממנה,
זה סה"כ נגע לו בנקודה רגישה, זה עדיין לא אומר כלום!!
בעיניי למוזיקה יש אכן כח גדול, אבל עם שירים כמו שיש היום,
עם מילים רדודות שכאלה שחוזרות על עצמן ואין בהם כלום חוץ מכמה מילים נבובות,
לא רואה איך אפשר להתחזק, להתחבר כן,
כי החבר'ה היום לא עמוקים יתר על המידה בלשון המעטה, אז השירים הללו נועדו בשבילם,
אבל להתחזק?? הלוואי!! -
@הלב-שלי אמר בהאם אפשר להתחזק ממוזיקה?:
שמי שבוכה ממוזיקה
לא חייב להיות בכי כדי להתחזק יש דרכים מילים נוגעות ןמנגינה מרגשת מספיקים לפעמים הבכי מחזק ומעמיק את משמעות המילים...
לא? -
@הלב-שלי איך אמרה
@מוכשרת-על אמר בהאם אפשר להתחזק ממוזיקה?:
היי ב- שירים לכתיבה יש הרבה שירים מחזקים!!! המילים עצמן הן אלו שמדברות.
ובקשר לדיון פה, זה נראה לי ברור שאפשר להתחזק שמצחיק אותי להתחיל להביא הוכחות.בשירים לכתיבה אפשר להתחזק וגם בשירים של היום
לכל אחד מה שמדבר אליו יש את דוד בן ארזה יש את החדשים של נהוראי אריהלי לחסידים יש את 'יתומים היינו' של זאנויל ולהכליל ככה זה לא כל כך חכמה כי אני ועוד הרבה חיים בדור הזה ומתחזקים כמו שצריך [ואני לא מדברת על בוא פה או תן לי אור שהם להיטי רדיו נטו אלא על סוגי השירים שהזכרתי לעיל] -
התחזקות לא שווה בכי
התחזקות נקרא נגיד:
בן אדם שעובר ניתוח לא עלינו וכל השעות הוא ישמע מוזיקה עם מילים חזקות על אמונה אז הוא יעבור את הניתוח לגמרי ברוגע
עוד דוגמא:
אדם שנמצא בדיכאון יכול מאוד לעזור לו לשמוע מוזיקה ויקל עליו מאוד!!!
לדעתי זה אפילו לא עניין של שאלה פה זה לדעתי עובדה! -
אוקי אולי הקצנתי קצת, יש שירים טובים, אבל ממש מועטים כמו בן ארזה והזמרים החסידיים הטובים לא הצעירים שבינהם, כי באמת רוב השירים היום המטרה שלהם זה להיות מושמעים כמה שיותר ברדיו, לכן הסחורה לא משהו,
למשל החודש יצאו כמעט קרוב למאה שירים בינהם של זמרים נחשבים מאוד, אבל מה, הם לא משהו שעפתי ממנו,בשורה טובה של פלד? לדעתי ממש להיט שמעיף את הקהל אבל מסר ומילים חזקות אין בו, רק צמד מילים ולחן קליט, גם השיר של נמואל (שאני ממש אוהבת את השירים שלו) קיטשי למדיי עם כל זה שהוא מושמע אצלי הרבה וחורך את הרדיו.
עד כאן לבינתיים...
ובקשר לבכי, זה לא אני אמרתי:@רבקה אמר בהאם אפשר להתחזק ממוזיקה?:
אני יוריד דמעות משירים פשוטים, שדיברו אליי,
-
יש משפט אני לא זוכר אותו בדיוק אבל העיקרון אומר שמתי ששמחים שומעים את המילים ומתי שעצובים מבינים אותם
ככה שהכל תלוי במצב רוח אני לא מאמין שבן אדם ששמח עכשיו יתחזק משיר אבל בן אדם שעצוב כן כי הוא שומע את המילים מבין אותם ויש מלא שירים שאם תסתכלו יש להם כוונות מאוד חזקות -
- שכאת או אתה שומעים את קולו של פיני איינהורן שר: "תאמין בעצמך כי בצלם אלוקים ברא אותך", זה לא נותן לכם עקצוץ של חיזוק?
- כשאתה או את שומעים את קולו של אבי אילסון שר: "חולם שאני רוצה עוד יותר אבל באמת אפשר לראות שכלום לא חסר כי יש לי הכל" זה לא נותן לכם זריקת עידוד?
ואלו שירים שיצאו רק בשבוע האחרון
אז בקיצור כמעט כמעט כל שיר יש לו פונטיציאל לחזק ולרגש ולקרב אנשים כל אחד בדרכו הוא לעבודת השם ולבריאות והרגעת הנפש
-
@davidovsk זה החתימה של @הלב-שלי
-
פוסט זה נמחק!
-
@אין-על-מוזיקה אה סורי על הגניבה @הלב-שלי
-
@יודי-הסופר-1 אתה רציני?
אני ממש לא מרגישה שום חיזוק מזה,
עוד קליפ, עוד אנשים רוקדים ועוד שרולי ברונכר שמקבל עשרות אלפי שקלים.
זה ממש לא מחזק אותי, אולי שיר רגוע, בלדה או משהו בסגנון יכול יותר לרגש ולחזק, אבל שיר קצבי כמו של אילסון ואיינהורן בחיים לא...
כך לפי דעתי בכל אופן....@מוכשרת-על אמר בהאם אפשר להתחזק ממוזיקה?:
@יודי-הסופר-1 אמר בהאם אפשר להתחזק ממוזיקה?:
שכאת או אתה שומעים את קולו של פיני איינהורן שר: "תאמין בעצמך כי בצלם אלוקים ברא אותך", זה לא נותן לכם עקצוץ של חיזוק?
וואו בטח! לי זה קרה עם השיר - "חלק אלוק ממעל" של ארי היל וג'ואי פשוט נמסתי מהמילים ויכולה להעיד שזה חיזק אותי בדיוק בזמן הנכון!! ממליצה..
כי זה קצב איטי יותר, פורט על הנשמה וזה גם פסוק מהתנ"ך, לא טראנס או סתם מוזיקה קצבית כלשהיא....
-
כתוב ש"היכל הנגינה קרוב להיכל התשובה" משמע שיש קשר בין תשובה(התחזקות) לנגינה ואומנם השאלה אם המילים הם תחושות של אדם פרטי אז אם זה בא לו באמת מקדושה אז זה מגיע ממקורות עליונים ויכול לחזק, לא את כולם כל אחד מה שהוא מתחבר עליו