יוסף שטרן | פסנתר
-
@יוסף-9 אמר בנגינה על פסנתר:
אשמח לחוות דעת איך אני מנגן ומה לשפר מצורף קישור
(טקסט מידע)
יפה מאד! נגינה יפה ונעימה לאוזן!
האיצבוע שלך טוב מאד, ניכר שאתה חי את המקלדת כמו שצריך. (בסולם פה מז'ור נראה שאתה מרגיש בבית, ככה גם בסולמות נוספים?) יש לך בהחלט קלילות רבה על המקלדת.ממליץ לך מאד לעבוד על דינמיקה במהלך הנגינה, לתת ביטוי לקטעים מסויימים בדגש יותר מאחרים, זה בתכלס המקום של הפסנתרן להכניס את הפרשנות שלו ליצירה, שכך הוא בוחר איך להנגיש אותה למאזין.
בנוסף, לגבי אופי הנגינה בקצב השיר, אתה צריך להשאיר קצת יותר מרווחים בין פרזה לפרזה. (התחלת לנגן על אורגן ואח"כ עברת גם לפסנתר? זו תופעה מאד אופיינית למי שהורגל להיות מקובע לספירת קצב אלקטרונית של אורגן...), זה בעצם גם נקרא דינמיקה רק שזה בקצב... קצת יותר למתוח אותו פה ושם, ככה אפשר לתת יותר הבעה בנגינה.
(וכמש"כ בפרשתנו שיעקב שם רווח בין עדר לעדר כדי לתת לעשו זמן לעכל את גודל המתנה, ככה גם במוזיקה אי אפשר לדחוס יותר מידי, צריך לתת מרווחים כדי שכל מקטע מוזיקלי יקבל את המקום שלו....)ועוד לגבי הקצב, דילגת פה שם חצאי תיבות והצמדת פיזמון לבית, וגם חזרה של הפיזמון לפיזמון עצמו במקומות שהיה צריך להיות כמה תווי הפסקה, זה נותן תחושה שאתה קצת רודף אחרי הזנב שלך, שים לב שאתה נצמד ללחן גם בזמני ההפסקה.
הערה אחרונה לגבי האקורדים, הבסיס שלך טוב מאד, יש לאיפה להתקדם ולהשתפר עם אקורדים יותר מדוייקים.
טיפ שלי בשבילך (שכתבתי בפורום זה לא פעם..):
אתה הרי פסנתרן שמנגן קאברים למוזיקה חסידית, ממליץ לך להאזין טוב טוב לאלבומים של המורה הגדול שלי - הפסנתרן ירון גרשובסקי, שם תוכל ללמוד הכל על קאברים בפסנתר למוזיקה חסידית...
דינמיקה, הבעה שלך כמוזיקאי, איך לתת פרשנות משלך ליצירה, וכמובן אופי נגינה מלא ומדוייק.הרבה הצלחה, יש לך בסיס מצויין! תמשיך ותפתח אותו!
-
@יוסף-9
תוכל להעלות את הסרטון שוב?? -
@יעקב-מ-פינס למה ?
-
@יוסף-9 אמר בנגינה על פסנתר:
@מקצועיות
לא הבנתי אם השיד הוא בקצב מסויים אז להוסיף עצירות שלא קימות בשיר המקורי ??לא
"מתיחות" אין הכוונה לעצירות, זה קצת יותר למתוח בסוף מקטע, ברמה שזה לא עושה עצירה ממש, אלא רק מדגיש את הקטע הקודם.
כמו הסימון שמופיע בתמונה מעל החמשה:
-
@מקצועיות מודה על האמת שגם לי זה הביא כמה טיפים כנגן (וגם פרשת שבוע )
כאחד שמנגן באורגן משמיעה לא כל כך הבנתי מה התכוונת במשפט "קצת יותר למתוח פה ושם..." ואת המשפט "ממליץ לך מאד לעבוד על דינמיקה במהלך הנגינה, לתת ביטוי לקטעים מסויימים בדגש יותר מאחרים, זה בתכלס המקום של הפסנתרן להכניס את הפרשנות שלו ליצירה, שכך הוא בוחר איך להנגיש אותה למאזין."
אשמח להסבר -
@חכם_בלילה אמר בנגינה על פסנתר:
@מקצועיות מודה על האמת שגם לי זה הביא כמה טיפים כנגן (וגם פרשת שבוע )
כאחד שמנגן באורגן משמיעה לא כל כך הבנתי מה התכוונת במשפט "קצת יותר למתוח פה ושם..."אני הייתי מדגיש גם את זה שאתה מנגן באורגן.. זה חשוב לא פחות..
כי אם היית מנגן בפסנתר היית נתקל בזה יותר.
ארחיב על זה אולי בהזדמנות, אבל נגינה בפסנתר אינה דומה לנגינה באורגן כמו שלהטיס מטוס אינו דומה לנהיגה במשאית... זה ששניהם כלי תחבורה זה לא מספיק דמיון, וכנ"ל קלידים אינם מכנה משותף דיו כדי לקחת דוגמא מפסנתר לאורגן, והפסנתרנים הנוספים שבינינו יעידו....לגופו של עניין - באורגן אתה מקובע למקצב שמכתיב לך את הקצב המדוייק ואין לאיפה לשחק, ואילו בפסנתר אתה זה ששולט על הקצב, ויש בהחלט מקומות ששם צריך קצת יותר למתוח ולנגן קצת יותר לאט, מקומות שצריך לנגן קצת יותר מהר ועוד ועוד כפי פרשנות היצירה.
ואת המשפט "ממליץ לך מאד לעבוד על דינמיקה במהלך הנגינה, לתת ביטוי לקטעים מסויימים בדגש יותר מאחרים, זה בתכלס המקום של הפסנתרן להכניס את הפרשנות שלו ליצירה, שכך הוא בוחר איך להנגיש אותה למאזין."
זה השינוי בעוצמת הנגינה המתחזקת ומתחלשת חליפות בהתאם למהלך היצירה.
בשפה מקצועית זה "פיאנו" ו"פורטה" וכמובן ה"מצו.." "פורטסימו" ועוד, וכן על ידי ה"קרישנדו" - התחזקות בהדרגה, ו"דימניואנדו" - התחלשות בהדרגה. -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@יוסף-9
כתבתי לך כבר תגובה מפורטת בנושא נגינה על פסנתר, מצרף לך כעת ביצוע של היצירה הזו בקונצ'רטו לפסנתר עם רבעיית כלי קשת שעיבד מאסטרו ישראל אדלסון (פחות מוכר בארץ, הוא עובד בעיקר בארה"ב), לטעמי זה העיבוד הכי מטורף שאי פעם שמעתי ליצירה הזו, ויש הרבה מה ללמוד משם....
האזנה עריבה.. -
-
@יוסף-9 כתבתי לך למעלה - זה פסנתר עם רבעיית כלי קשת, לא מדובר בתיזמור מלא.
איך שלא יהיה, מאחר וזה קונצ'רטו, הסולו של הפסנתר ברור מספיק בשביל לעקוב אחריו.ועוד משהו - "קונצ'רטו" פירושו - יצירה שנכתבה לסולו של כלי מסויים, כאשר הכלים האחרים מנגנים ליווי בלבד.