שאלות, תשובות, טיפים והצעות ייעול בכתיבה.
-
@יוסף-קורקוס על איזו מסגרת אתה מדבר?
-
@מישי אמר בשאלות, תשובות, טיפים והצעות ייעול בכתיבה.:
אם אני אשבר ואתרסק מכל חוסר יחס ואולי אפסיק ליצור בגלל זה - אני חושבת שהראשון שיפסיד מזה זה אני ואז, לא חבל?
ברור שחבל. הכי חבל.
אל תחשבו שמכל 'יפה' ולא 'נדיר-מושלם-הזוי-מהמםםםםם' אני מתרסקת . ויש גם המוןןן שירים שאני משאירה לעצמי.
רק באתי לעורר מודעות. -
@אינספריישן אני חושב שלפעמים אנשים לא ממש מבינים את מה שאנחנו כתבנו באותה הצורה שאנחנו מרגישים את הכאב שבמילים ואת יכולה לבדוק שכל שיר שיש מישו שיודע מה עומד מאחוריו אז המבט שלו משתנה ומעורר תגובה נצרכת ולכן לא צריך להשבר מזה ואני מאמין שאת תעדיפי לכתוב דברים שיתפרשו כמו שאת רוצה אבל שאחרים לא לגמרי יבינו כי זה נותן לך תחושת פרטיות ברמה מסויימת ככה זה אצלי בכל אופן ויותר מזה כשמישו מגיב לי על שיר זה אומר שהמילים פגיעות גם אצלו באותו מקרה ככה שלא תמיד אנשים אוהבים לחשוף את התגובות שלהם
למרות כל זה חברה להחמיא לא עולה כסף וזה מצווה גדולה לדעתי כי זה מרים את המצב רוח למי שכתב שבדרך כלל הוא לא במצב רוח טוב ועל זה נכתבים פה רוב השירים וכבר אמר שלמה המלך "טוב מלבין שיניים ממשקהו חלב" כלומר עדיף לשמח בנאדם מלתת לו משו אז יאללה תשתחררו מהישראלי שבכם שיודע רק להתלונן ולתקן כשצריך ותראו לנו מה זה רגש של יהודי ~תחמיאו!!!
-
@טיטו אמר בשאלות, תשובות, טיפים והצעות ייעול בכתיבה.:
תחמיאו!!!
הכי מצדיקה שבעולם!!!!!
יש גם את האמרה שאומרת 'אם אין אני לי מי יחמיא לי'---
אז שכאן זה לא יהיה תקף
אני חושב שלפעמים אנשים לא ממש מבינים את מה שאנחנו כתבנו באותה הצורה שאנחנו מרגישים את הכאב שבמילים
הייתי אומרת ש'לרוב'. לא לפעמים. כי אם היו מרגישים ומבינים ממש - היו בוכים כשקוראים את החיבורים.
רוב מה שאני כותבת סוחט ממני מלא מלא רגש ודמעות.
יש גם ממש אישיים שאני לא מעלה. אבל משורר אמיתי הוא כזה שמתחבר למילים שלו כל כך - ברמה שאם ימחקו לו את זה הוא ירגיש קריעה בבשר החי.גם בסצנות ספר שאני כותבת - כאשר גיבור הסיפור פוחד - אני פוחדת יחד איתו. כאשר הוא בוכה - יורדות לי דמעות. אני מרגישה שהוא ממש ממש כאן. בתוך הלב שלי.
זה אוטומטי. ואני חושבת שכך צריך להיות אצל כולם.
-
@רבקה אמר בשאלות, תשובות, טיפים והצעות ייעול בכתיבה.:
יכול להיות שכן ויכול להיות שלא... כל יוצר מתחבר ליצירתו באופן אחר,
וזה גם תלוי עד כמה הנושא שעליו אכתוב הוא נוגע לליבי, אם כן אז זה בהחלט קריעה, אבל אם לא אז זה סתם לא נחמד.... -
@אילנית אמר בשאלות, תשובות, טיפים והצעות ייעול בכתיבה.:
וזה גם תלוי עד כמה הנושא שעליו אכתוב הוא נוגע לליבי, אם כן אז זה בהחלט קריעה, אבל אם לא אז זה סתם לא נחמד....
ברור.
בשירי 'הבלחות' בד"כ פחות מצפים גם לפידבק. -
-
@AVI123 השירים שלך ממש יפים ויש הרבה עוד מה להרחיב אבל זה לא הפוסט של השירים אלא של אתגר כתיבה על מדרגות בלבד
-
@AVI123 השירים שלך ממש יפים ויש הרבה עוד מה להרחיב אבל זה לא הפוסט של השירים אלא של אתגר כתיבה על מדרגות בלבד
וואלה לא שמתי לב
חשבתי רק אתגר כתיבה סתמא!
אני חדש פה!
אני יעביר את זה!
תודה! -
-
@רבקה אמר בשאלות, תשובות, טיפים והצעות ייעול בכתיבה.:
לא אצל כולם, רק אצל מי שהוא אומן בנשמתו. מי שסתם יש בו כישרון אבל החלק האומנותי הוא לא בנשמתו לא מרגיש ככה.
ולגבי הקורא - וודאי שמי שמכיר את הרקע ומבין מאיפה נחצב השיר מתחבר הרבה יותר ומבין הרבה יותר לעומק. וקרדיט ל @אינספריישן על השיר תספר לה ששיתפה אותנו ברקע של השיר (מאמינה שלא באמת שתפה אבל רקע כן קיבלנו) ולקרוא את השיר לפני ואחרי זה היה כמעט כמו 2 דברים שונים....
שיר מיוחד וכואב ומלא תפילה שמתאר סיפור עצוב ואמיתי כ"כ של נשמות רבות - והיד שלי רוטטת עכשיו.... (הנה מצב שבו השיר מתחבר עמוק לקורא ואז זה רגיש מדיי גם בשביל להגיב במיוחד כשזה בפומבי.)@AVI123 שלושת השירים שלך מקסימים!!!
מדברים בגדול על אותו נושא ונהנתי שכל אחד ממקום אחר ובסגנון שונה!
השיר גלו את האמת הפנימית הוא שיר שבא להעביר מסר נוקב לעולם "לחנך" ולכן הוא בנוי במקצב קצר של 2 שורות בכל בית, מה שדורש מהקורא להתרכז ולהפנים את המסר בצורה חדה וברורה. מדהים!
הן צדיק הוא כמה עצוב ככה נכון.
הם רק הקליפה שיר עמוק שמדבר על עומק האדם והחיים שיר שזורם ולא נתקע ומאפשר לקורא פשוט - להעמיק פנימה. אמן שנצליח!