שיר | שבוייה🔒💔
-
אח. זה מתוק כל כך, אפילו מדיי,
הרגש אופף, סובבת כמו שיכורה.
רק שלא יגיע ויגיד 'מספיק ודיי',
מתחשק לי כעת להישאר שתוייה.ביין חזק, השייך למאות נשים,
כזה ששוכחים את סופו מהר.
בתוצאות אין אף-אחד להאשים,
המיתוס מהרה את עצמו שובר.כיוון שלא כל מה שנראה וורוד,
נשאר בצבעו, והטעם אינו שונה.
לעיתים השפתיים משחרות לעוד,
והסוף דומה, צוחק ולא משתנה.מבטיחה לעצמיך, להיזהר להבא,
כי נסיכה ברה כמוך אינה משחק.
מתפללת בדמעות כל יום לאבא,
שיציל אותך, כי כבר כוחך נשחק.ולא הצלחתי לברוח ממלתעותיו,
הכפר חונק, וידיי כבולות בברזל.
הבטיחו לי, לפחות קחו את שבוייו,
ילדיי המפוחדים הנתונים ביידי אל.אני מתחרטת,
על הרגש ההוא.
כ"כ משתוקקת,
לקדוש-ברוך-הוא.
||מאמינה שזה ברור באיזו השראה נכתב החיבור.
התופעה העצובה מרחיבה תאוצה וכמה שזה מכאיב זה לא מספיק.
והלוואי ויגאלו על ידיי האלוקים מהרה|| -
@מוכשרת-על אני יכולה להבין בהחלט מאפה נובעת התגובה שלך. יש אנשים שפחות מתחברים לתוכן חזק ומציאות כואבת הנפרשים על השולחן. וזה בסדר גמור.
החיבור עצמו כתוב ללא מילים בוטות [שמאד יכולות להשתלב בנושא], כיוון שמלכתחילה זה לא היה מתאים להעלאה. אולם, אם יכולה למצוא שירים הכתובים על נוער ממש עם תיאורים דומים.
מה שמשנה כאן, זה הנושא המרטיט, המפחיד. וזה - לא מתאים לכולם. אני אגיד מעבר לכך - כשהעלתי את החיבור ניחשתי שתבוא תגובה כמו שלך ואפילו ציפיתי ליותר ממנה;)
@מוכשרת-על אמר בשבוייה:חוץ מזה קצת קשה לי לקרא כאלו תיאורים אממ מרטיטים ואמיתיים - אולי זה גם עניין של טעם וסגנון.
בדיוק לזה התכוונתי.
@מוכשרת-על אמר בשבוייה:
מבינה?....
בטח️
בכל אופן, בזכותך הורדתי הרבה ממה שכתבתי בספויילר למטה, וכתבתי מעורפל. המבין יבין... -
@אייצ-ית אמר בשיר | שבוייה:
אני לא אוהבת הכללות בכלל...
לא הכללתי כלל וכלל. כשאני כותבת השייך למאות נשים - זו לא הכללה. אם הייתי כותבת השייך לכל אלה הנשים - זו הייתה הכללה.
@אייצ-ית אמר בשיר | שבוייה:
מה גם שזה לא מחייב יין---
כל תיאור היין בשיר אינו אלא רק מטאפורה. דימויי, כפשוטו.
המשלת היין בהקבלה לרגש. הקבלתי את הרגש ליין, כיוון שחשבתי שכך הוא יועבר בצורה הכי טובה. הכוונה לא הייתה לשתייה אמיתית.
כאשר אדם שותה יין, וחזק, הוא נתון בערפול ושיכרון. וזה הרגש העמוק אותו רציתי לתאר. [אני רואה שזה עבד;)]@אייצ-ית אמר בשיר | שבוייה:
אבל,
בגלל הפלטפורמה החלקתי את זה בשיר,בגלל הפלטפורמה, הקבלתי את זה ליין, ולא לשום דבר אחר היכול להתאים לתיאור. אני לא אתן אף דוגמאות, כיוון שאין זה המקום, אבל המבין יבין...