מי לדעתך יש/היה את הטונים הגבוהים ביותר
-
@אלי-פקרביץ לא מוכיח כלום....
קודם כל עד לטונים רה דיאז - מי הוא באמת לא צריך פלסטו, רק למה שמעל, ומי ערב לך שבשבת הוא ביצע את הטונים הגבוהים האלה? יש לך נתונים? בדקת?וחוץ מזה, אם קראת כבר את מה שכתבתי למעלה הרי שהיית יודע שיש טכניקה בפיתוח קול שבו משלבים פלסטו לתוך הקול הרגיל (ובעיקר של טנור לירי) וזה נשמע רגיל, חדי אוזן שלמדו פיתוח קול עם הטכניקה הזו עדיין יוכלו לזהות את זה.
עשית פיתוח קול?
מכיר את הטכניקה הזו? -
@מקצועיות שוחחתי עם אחד מכותבי התווים במקהלה של אלי יפה והוא היה בשבת הזו ולפי טענתו הוא לא השתמש בפלסטו בכלל.
אותו אדם שמבין לא מעט במוזיקה וחזנות אמר לי שהוא לא שמע הרבה חזנים בסדר גודל כמו ניסים סאל בכל המובנים.
דרך אגב סוג הקולשל ניסים סאל אינו טנור לירי.
הוא עשה בשבת את כל הקטעים המפוסמים שהוא ביצע: כמו אמר רבי אלעזר של יוסלה, ולדור ודור של קוסוביצסקי, הוא ביצע אותם בדיוק כפי שהוא ביצע אותם בביצוע הרשמי שלו אחד לאחד. -
פוסט זה נמחק!
-
@אלי-פקרביץ אמר במי לדעתך יש לו את הטונים הגבוהים ביותר:
השבת שמעתי את ניסים סאל בבית שמש עם מקהלת הללו, ואני יכול לומר בוודאות שהוא כמעט לא משתמש בפלסטו
אגב הוא גר בבית שמש
-
@מקצועיות שוחחתי עם אחד מכותבי התווים במקהלה של אלי יפה והוא היה בשבת הזו ולפי טענתו הוא לא השתמש בפלסטו בכלל.
אותו אדם שמבין לא מעט במוזיקה וחזנות אמר לי שהוא לא שמע הרבה חזנים בסדר גודל כמו ניסים סאל בכל המובנים.סתם מעניין אותי עם מי שוחחת, עם רימונד גולדשטיין? עם אלון הלל?
אני עצמי למדתי קצת אצל אלי יפה, והמידע שלי מגיע ממנו....על כל פנים לא ענית על טענתי, העובדה שבשבת הזו הוא לא ביצע טונים עם פסלטו לא מוכיחה כלום,
מה שנטען לעיל זה שבטונים גבוהים במיוחד יש תערובת של פלסטו.דרך אגב סוג הקול של ניסים סאל אינו טנור לירי.
????????
הוא טנור לירי על מלא!! -
ניסים סאל מתגורר בניו יורק ולא בבית שמש.
רק השבת הוא הגיע לבית שמשהא סבבה אני פשוט לא שמעתי אליו
למרות שאני מתענין מאוד בטונים וכד'ו -
@אלי-פקרביץ יפה
תגיד זה נכון שהוא לוקח את הלפגוט בטונים?
לי לא נראה -
-
@אבא-תודה אמר במי לדעתך יש לו את הטונים הגבוהים ביותר:
על אף שאני לא חובב בכלל.... את.... זאנוויל ווינברגער,
הגזמתה הוא שר פצצה אין הוא מוכשר בטרוףף
והכי חשוב הוא אברך כולל עד הערב אברך רציני לא שחקן||טוב אבל כל אחד וטעמו!||
-
@יונתן-פ לדעתי הוא מגיע להלפגוט בטונים, אני מסכים שלהלפגוט הטונים באו עם פחות מאמץ.
אבל בכל מקרה הלפגוט היום הוא לא מה שהיה בכלל.. שמעתי אותו לאחורנה והוא התאמץ על טונים לא כל כך גבוהים.
המעלה של ניסים סאל אינה רק הטונים שלו, המעלות הם בדיוק ובעוצמת הקול שלו (גם ללא רמקול...), בצבע הקול שמזכיר את יוסלה רוזנבלט, באומנות בחלק של האופרה שיש בחזנות - למשל ביצוע המילה 'שלווה' באמר רבי אלעזר, ועוד ועוד. מה שבטוח שכיום הוא אחד הגדולים ולכל הדעות לכל הפחות הוא הכי טוב לאחר הלפגוט.