למה זמרים ספרדים מעדיפים לשיר בהברה אשכנזית
-
@ציפה-קלאסיק
מסתבר שלא עיינ\י ערך ההבהרה והלימוד בהיכלי הישיבות הספרדיות,
כפי שדובר פה, -
@ארי-רוזנבלט בטח שכן,
ההברה בלימוד - זה מה שהונחל בציבור, הרי ישיבות ספרדיות הוקמו אחרי הישיבות האשכנזיות ששם כבר היתה צורה והברת לימוד שהתקבלה אצל כולם,
בעניין המוזיקה - הרבה יותר נשמע טוב קליין מאשר חדד (זה רק בשביל הדוגמא...) ויהיה לך הרבה יותר רווח אם תהיה קליין ולא חדד,
אין מה לעשות
זה מה שרוב הציבור מבקש... גם הספרדים.... -
@ציפה-קלאסיק
חוץ מנחתיות טהורה אני לא מצליח להבין על מה את מדברת,
לספרדים לא היו ישיבות??? קליין נשמע יותר טוב מחדד??? אולי גם ליפא הצליח בגלל השם המגניב שלו??? -
בציבור הכללי דווקא זה מקובל מאוד ויש המון זמרים מזרחיים חילוניים הרי שם אין הבדל גדול חוץ מהמבטא הכבד לעיתים ושם הציבור כן אוהב את זה ואני לא רוצה לתת דוגמאות כי זה לא המקום אבל בציבור החרדי באופן כללי בודקים מה אתה לפי המבטא או ההברה.
-
זה שיש תופעה כזאת זה נטו בגללשהקו העשיבתי הוא ליטאי וזה לא קשור לספרדי או לא אלא לישיבתי או לא, אף אחד לא יכול להזיז את הכללים הישיבתיים שנקבעו במשך השנים, וכל מי שאומר שזה קשור לשיווק ואי אפשר להצליח בלי זה וכו' כנראה הוא קצת קטן אמנה כי הכל בסוף זה פרנסה משמיים ואם השם ירצה הוא יצליח וכל להפך, סתכלו זמרים כמו יאיר אלייצור, בן ארזה, נהוראי אריאלי, האחים רזאל, אביתר בנאי ועוד רבים וטובים שלא שינו את השם משפחה למרות שזה לא נשמע הכי אשכנזי (גם לאשכנזים מבניהם) ועדיין מצליחים ויצליחו בעזרת השם, ומפה ועד להגיד שהכל שיווקי אז חבר'ה אני אחדש לכם שלא הכל היום זה רק כסף, זמר שכותב שירים בחיים לא ישנה אותו כי זה שיווקי אם זה לא לטעמו, ואם הוא משנה זה אומר שזה הטעם שלו גם אם זה נוסף לשיווקי הזה. אז כשיש זמרים כאלה ששרים ככה אם הם היו רוצים הם היו שרים לא ככה ובכל זאת בחרו לשיר ככה גם באירועים והופעות אז כנראה שזה לא רק שיווקי אלא בחירה אישית לפי מה שהם אהבו.
-
@ארי-רוזנבלט מבחינת הציבור קליין נשמע יותר טוב מחדד, והישיבות הספרדיות הוקמו אחרי הישיבות הספרדיות,
לא שאני מסכימה עם זה - בעיניי זה גם זוועה, אני ספרדיה, ולא אוהבת את ההתחנחנות הזו....
אבל זה דרך העולם,
אין איך לשנות את זה...(ניסיתי..) -
@ציפה-קלאסיק
מבחינת הציבור הגזען אולי.... (ואני לא ספרדיה...)
זמר ששומר על הקו שלו, המוצא, הסגנון והכל
ולא נחיתי זה מעלה את הרמה שלו פי כמה.. -
@ציפה-קלאסיק אמר בלמה זמרים ספרדים מעדיפים לשיר בהברה אשכנזית:
@ארי-רוזנבלט מבחינת הציבור קליין נשמע יותר טוב מחדד, והישיבות הספרדיות הוקמו אחרי הישיבות הספרדיות,?
תתקני...
-
@מולי-גוטמן הישיבות הספרדיות..... האשכנזיות...
תודה... -
@יעל-a נכון שזה מראה על רמה אמיתית אבל בסוף הגזענים לאשומעים כי זה לא שייך להם
והרי הציבור האשכנזי גדול מאד והזמרים רוצים להיכנס אליו אז זה המצב
ולפעמים אפילו זה ממש יפה
כי בואו אצל הספרדים יש את הקולות הכי טובים(ואני אשכנזיה)
כמו משה קליין יעקב שוואקי וכו' והם עושים את זה מדהים גם בהברה אשכנזית -
@תודה-לך-ה
גם שוואקי וגם קליין נשמעים לא טוב בהבהרה אשכנזית,
וכשהם שרים באידיש בכלל הם נשמעים מגוחכים,
וזה כבר בנויאנסים שרק מי שמדבר אידיש יוכל לשים לב, אבל הם פשוט עושים צחוק מעצמם,
אגב, גם זמרים חסידים שמנסים לשיר בהבהרה ליטאית נשמעים הרבה פעמים לא טוב,
כמו למשל פייני איינהורן בשיר ממזרח שמש , מנסה לומר את הברכה בהבהרה ליטאית ומסתבך... -
@ארי-רוזנבלט אמר בלמה זמרים ספרדים מעדיפים לשיר בהברה אשכנזית:
@תודה-לך-ה
וכשהם שרים באידיש בכלל הם נשמעים מגוחכים,
וזה כבר בנויאנסים שרק מי שמדבר אידיש יוכל לשים לב, אבל הם פשוט עושים צחוק מעצמם,שוואקי דובר אידיש, זו פשוט אידיש אמריקאית-ליטאית ולא אידיש חסידית......
||אתה דובר אידיש שאתה יכול להגיד את זה???||
-
ממש אבל ממש לא.
משה קליין נשמע ממש יפה בהבהרה אשכנזית, וכן יעקב שוואקי.
זה נכון שמשה קליין יודע לשיר ספרדית טוב אבל זה לא גורע ממנו את השירה אשכנזית בכלל!!! -
@ארי-רוזנבלט
אני ממש לא מסכימה עם זה
וחוץ מזה כל זמר יכול לבחור איפה הוא רוצה ליצג את עצמו ואם זמר מחליט ללכת על כוון של חתונות וכו... אז תסכימו איתי שהוא צריך לשיר בהברה אשכנזית כי לא ראיתי חתונה בלי שירים כאלו...
וחוץ מזה שאם כבר מדברים על קליין-אז חדד זה נשמע יותר בכיוון של פייטן וזה לא מה שהוא רוצה להגדיר את עצמו אז הוא היה חייב לשנות שם משפחה אם הוא רצה להצליח בגיזרת החתונות ואתם רואים שזה הלך לו........ -
@hiush-its-me
זה נכון שכיום זה המצב הנתון ואני לא מנסה לשנות את העולם,
זמר שרוצה להצליח צריך להציג את עצמו כזמר "חסידי",
תכלס, יותר נכון להגדיר את הסגנונות כמזרחי ו"פופ",
הרי אף אחד לא מנסה להיות אייזיק האניג שהוא זמר חסידי אמיתי או יענקי דסקל וכד',
אנשים מנסים להוציא להיטי "פופ חסידי" כמו ליפא שעם כל הכבוד לחליפה הארוכה שלו הלהיטים שלו לא יכולים להיות מוגדרים כחסידי כי אם "פופ"
בקיצור אנשים מייצרים מוזיקת "פופ" כי זה מה שהולך היום, ואיכשהוא המוזיקה הזאת קיבלה את השם חסידי [שזה גם נושא איך זה קרה]
וזה משפיע על ההבהרה וכו' -
@ארי-רוזנבלט לא נראה לי ש'פופ' זאת ההגדרה...
פשוט המוזיקה הפכה להיות יותר עדכנית, אלקטרונית...
אבל תכלס,
כמו שכבר אמרו פה, זמר שרוצה להצליח יותר בחתונות ובעולם הישיבות צריך לשיר בהברה חסידית - ליטאית... -
@ציפה-קלאסיק
זאת בדיוק הכוונה ב"פופ" שירים מעודכנים ואלקטרוניים
עייני ערך תרבות הפופ בוויקפדיה ותבדקי אם זה לא מתאים למה שהולך בז'אנר ה"חסידי"
וכן דיון בנושא בפורום "פרוג"
אז כן בהחלט אנשים מייצרים מוזיקת פופ וקוראים לזה חסידי -
@כ-פ
אולי אתה מתכוון לאידיש מרוקאית, זה כבר סגנון שאני פחות מכיר,חחחחח נהניתי