איך מלחינים שיר?
-
@shoval דבר ראשון נראה לי שלדיון הזה יכולים לעזור לי @משתמש-מקצועי לענות על התשובה
אבל הכלי הכי בסיסי זה קלידים כי לא נראה שאפשר להלחין בלי לדעת לנגן טוב השאלה אם יש מישהו שיכול לענות על זה יותר טוב... -
@shoval אין צורך מיוחד בידע מוזיקלי כלשהו...
אם את יודעת לכתוב טוב ונתקעת אחרי זה בהלחנה
אני יכול לנסות להמליץ לעשות את ההפך קודם לזמזם.
ואם הזימזום מספיק קליט ונחמד לדעתך; מהר מהר להקליט אותו בנגן/טלפון ועל זה לכתוב את המילים...
יותר קל לדעתי לחבר מילים למנגינה מאשר מנגינה למילים. -
@Y-A-M-music הפוך זה יותר קשה לכתוב מילים למנגינה במיוחד עם עושים קאבר מסויים
לכאלה שכותבים (כמוני) פשוט המילים נשפכות בלי מנגינה או משהו
יש שירים שפתאום נכתבים תוך כדי זמזמום מנגינה
אבל לדעתי זה יותר קשה לכתוב מילים למנגינה כי צריך לשים לב לקצב או דברים כאלה... -
@טותיייי השאלה הייתה לאיך להלחין.
אני מסכים ב100 אחוז שיותר קל לכתוב בלי מנגינה...
אבל להלחין הרבה יותר קל הפוך.
אישית כל השירים שלי שאני הוצאתי נכתבו והולחנו
בסדר הזה של מילים ולחן אחרי שיש מנגינה ולא הפוך -
@Y-A-M-music אמר באיך מלחינים שיר:
@shoval אין צורך מיוחד בידע מוזיקלי כלשהו...
אם את יודעת לכתוב טוב ונתקעת אחרי זה בהלחנה
אני יכול לנסות להמליץ לעשות את ההפך קודם לזמזם.
ואם הזימזום מספיק קליט ונחמד לדעתך; מהר מהר להקליט אותו בנגן/טלפון ועל זה לכתוב את המילים...
יותר קל לדעתי לחבר מילים למנגינה מאשר מנגינה למילים.ניסיתי את זה כמה פעמים, לי זה לא עבד או יותר נכון לא יצא הכי משובח...אבל אולי זה רעיון להקליט את "הזימזומים" וכשאדע לנגן אביא את זה לידי ביטוי. תודה על התגובה!
-
@shoval זה השיר שלך... לא צריך להצמד למה שחשבת... תמיד אפשר לשנות ולאלתר תוך כדי...
לא צריך להצמד לדמיון שמדמיין את התוצאה הסופית, תמיד להיות עם ראש פתוח לשנות הכל עם צריך -
@shoval אני חולק על חלק מהדברים שאמרו,
לדעתי לחן לא מחייב לדעת לנגן, את לא מחפשת עכשיו להקליט סקיצה ברמה מקצועית אלא לחן יפה למילים שאם תרצי תוכלי ללכת לאולפן ויעשו לך פלייבק לזה.
הלחן בדרך כלל יכול לבוא תוך כדי כתיבת המילים ולפעמים יכול לבוא גם אחר כך, אם את רוצה להלחין שיר תנסי פשוט לקרוא את המילים פעם אחר פעם וכל פעם לשנות את הקטע שבו את רוצה שיפור עד שבמצב מסוים את ממש תשירי את המילים שכתבת.
אני אישית מלחין ורק בסוף ההלחנה יושב למצוא אקורדים ולנגן רק כדי להוסיף נפח וכיף אבל הלחן מוכן עוד לפני שאני מתיישב עם כלי נגינה.
*כמובן שכשמנגנים על כלי נגינה זה יתרון כי אפשר לפעמים לנסות לנגן משהו תוך כדי שקוראים את המילים וכך ליצור לחן, מעבר לזה שכשמנגנים יש יותר ידע במוזיקה כדי לשלוט במעברים וכו וכו אבל זה לא בהכרח נצרך אלא רק תוסף מתלווה. -
@נווד זה הקטע, אני מרגישה שכל מיני לחנים באים והולכים לי בראש, או שהרבה פעמים אני שרה שיר קיים ומשנה לו את המנגינה, ובסוף אני שוכחת מנגינות שהמצאתי ואהבתי וזה מבאס אותי, לכן אקח את הטיפ שנתנו לי פה- להקליט את עצמי שרה, ובעז"ה בעתיד הקרוב מאמינה שאצליח להביע את זה על כתב.
תודה לכולם על התגובות! -
יש הרבה דרכים להלחין, וכולם נכונות
אז יש את מה שכתבו כאן
ואפשר גם להלחין על מהלך אקורדים מוכן
אפשר לכתוב מהלך ואז לנסות לשיר עליו
ואפשר לנגן אקורד בודד, להתחיל לשיר ואז לחפש אקורד שנשמע טוב להמשך ווככה להמשיך לעוד אקורדים
מקווה שהייתי מובנת (עייפות וכו'..) -
@shoval
הי
אני המון זמן כתבתי שירים והלחנתי להם מנגינות שבזמנו התלהבתי ואמרתי שאני יודעת להלחין ממש טוב וזה...
ואז למדתי גיטרה והתחלתי להחין באמת וסתם המלצה שלי ממש כדאי לך נגיד ללמוד כלי שאת אוהבת סתם גיטרה זה כלי קל שתוך שבועיים את לומדת ויכולה ללמד את עצמך ואז את פשוט מנגנת בגיטרה ושרה את מה שכתבת וזה תמיד יוצא לחן טוב...כמובן שאם יש לך את זה.... -
@Y-A-M-music לזמזם סתם לחן בלי שום טעם אפשר תמיד.
אבל כשמלחינים שיר על מילים כתובים מראש השיר תמיד יהיה יותר נוגע ומרגש
כי יש את הכוונה וזה הכי חשוב בלחן