תוכנה לעריכת מקצבים
-
Mix Master יכול לעזור אולי
https://psrtutorial.com/MB/EV_Files/mixmaster.html
כמו כן יש כמה תוכנות אחרות, Style Magic YA (לא חינמית תבדוק כאן https://www.midisoft.pl/en/) ויש גם כמה אחרות, תלוי מה אתה רוצה לערוך בדיוק במקצב -
@פייביש תראה, אין תשובה חד משמעית לשאלה שלך... כל תוכנה שציינתי עוזרת בתחומה, למשל MixMaster מאפשר עריכה של eventים יחסית נוחה אבל Style Magic יודע לערוך ולשנות את CASM (זה מה שמקביל ללשונית SFF Edit בStyle Creator) אבל בתוכנה אפשר לעשות הרבה יותר.
יחד עם זאת, הכלים הללו הם רק כלי עזר... הייתי ממליץ להכיר את כולם.
אולי תציין מה בדיוק אתה מחפש בתוכנה (כלומר תהיה קצת יותר ספציפי), כך שאנשים שבאמת עושים את זה (אני מכיר את התוכנות, אבל לא עורך מקצבים כל יום) יוכלו לענות לך במה הכי נוח לעשות את משימה כזו או אחרת. בהצלחה! -
@חכם_בלילה
קיובס בדיוק בשביל זה (ימהה וקיובס אותה חברה) רק צריך ללמוד טוב את הנושא -
אני יסביר למה אני צריך את התוכנה...
לרוב מקצבים יש להם 4 חלקים A,B,C,D אני הצלחתי להכניס לאורגן ימאהה PSR E 373 מקצבים התנאי שהמקצב יעבוד זה שיהיה לו רק A,B (כנ"ל על INTRO וENDING) אז חשבתי לקחת מקצב קיים ולהוריד לו את C,D ואז זה יכול לעבוד לי באורגן... השאלה איזה תוכנה יכולה לעשות את זה
@פייביש @MarkBr -
@חכם_בלילה
בגדול לדעתי הכי נוח לעשות את זה בעזרת Style Magic שם לא צריך להבנין את מבנה של הקובץ בכלל. כמובן החיסרון שהתוכנה עולה כסף.
אני מניח שתוכל גם להשתמש ב mix master ולמחוק תיבות שמתאימות לeventים הרלוונטיים. ניתן לראות מתי כל חלק מתחיל שם כי יש midi markerים המתאימיםאני חייב לציין שלא יצא לי לעבוד עם PSR 373 ולכן אני לא ממש יודע מה המקבלות מבחינת המקצבים שיש לכלי. אבל אני מנין שהכלי תומך אך ורק בפורמט של SFF1 ולכן לא תוכל לקחת מקצבים מהכלים המודרניים מסדרת S/SX כי הםעובדים עם פורמט SFF2 החל מסדרת S710/910 (או Tyros 3)
כמו שאמרתי, זה דיי מורכב וצריך להבין דיי טוב איך בנוי הקובץ של המקצב. אם יהיו לך שאלות יותר ספציפיות - מוזמן לשאול בהצלחה! -
@חכם_בלילה מצטער אבל אני לא מכיר תוכנה פשוטה לעריכת מקצבים התחום הזה הוא דיי מסובך ודורש ידע טכני מעבר לכשרון מוזיקלי ... הייתי אומר שלמשימה שציינת Style Magic הוא הכלי הפשוט ביותר. אתה יכול להוריד את גרסת הדמו מהאתר (צירפתי לינק קודם), תוכל להתרשם מהממשק אך לא תוכל לשמור את קובץ הערוך (זאת המגבלה של גרסת דמו)
היא בעצם תוכנה היחידה שאני מכיר שלמשימה הספציפית הזאת לא באמת דורשת ידע. יש גם תוכנה בשם Style Works XT שלא ציינתי, אבל לא השתמשתי בה, אז לא יכול להמליץ.
אם תעדיף את mix master - תצטרך להכיר את Eventים כדי להבין מה למחוק באמת.
לגבי פשוט שימוש ב DAW (כמו Сubase למשל) - היא תוכנה באמת מצויינת, אבל צריך להבין שמקצב זה לא באמת midi כלומר לא רק מידי, יש לו גם casm, ots וmdb. אני לא ממש חושב שכדאי בשלב הזה להיכנס ליותר מדיי הסברים בנושא הזה, תנסה להוריד את התוכנות שציינתי ותראה האם אתה מצליח להגיע לפתרון. אם תהיה שאלה ספציפית - תשאל כמובן. -
@חכם_בלילה בכיף
לגבי Style Works XT - כמו שאמרתי, לא ממש מכיר, גם לא מכיר את היכולות שלה...
לגבי style magic דיי בטוח שלא, כי היא דורשת disk on key להפעלה שניתן לאתחל בצורה מיוחדת בזמן הקניה.
אני אישית קניתי את Style Magic היא לא ממש יקרה אבל השתמשתי בה דיי הרבה ויכול להמליץ עליה בלב שלם.