בהשראת פוסטים קודמים - מבזק קצר על ראיית המוזיקה.
-
אני מבקשת בכל לשון של בקשה - תקראו פעם ופעמיים מתחילה עד הסוף, קודם שבכוונתכם להגיב.
נושא שהובא בפניי צרם לי מאד. האמת שגם קודם לכן הוא עקצץ לי אך החלטתי לשתוק.
נושא זה נפתח זה מכבר בפוסטים אחרים, אולם מעולם לא פתחו את הקלפים, ייתכן כי לא העזו לפצות את הפה.
או לפרוש הכל על השולחן.
ישנם כמה וכמה סוגי מוזיקות. הגלובוס כל כך גדול שזה לגיטימי....
לא?
אה, כן. אתם בטח מהנהנים עכשיו בראשכם. 'אבל מה היא רוצה ממנו, למען ה'?.......'אז אתחיל בכך ש 'כשם שפרצופיהם שונים - כך דעותיהם שונות'.
ואקביל זאת ל: 'כשם שרקע הזמר שונה - כך המוזיקה משתנה על פי הקצב'.משפטים רבים התעופפו בפורומים כאלה ואחרים על סגנון הזמרים. רבים מאיתנו שפטו ופסלו ללא משים ועם - זמרים מרקע מאד מסויים.
מתוך כך... ארשה לעצמי לדבר פתוח ברמה המינימליסטית. תחליטו אתם מה לעשות עם הפוסט הזה, אך דומני שהנושא הספציפי בוער לרבים מאיתנו.
אלה שבאים מהרקע שלי.
אני חושבת שההסתכלות הכללית על המוזיקה המזרחית - של אנשים שאינם מהמגזר המושא - הינה בוטה, פוגעת אפילו.
אז ברצוני להבהיר כלל מאד חשוב. הסטיגמה המגוחכת הזו ש'רק זמר ששר פסוקים מהתנ"ך הוא מאנ"ש, יהודי טוב וחרד אלוקים' - כלתה מן העולם.
מדוע?!
כיוון שכיום - נכללים גם זמרים חילוניים בקטגורייה הזו, והם עושים את ה'עבודה' נהדר. תאמינו לי - הם יודעים גם לרגש מאד. אולי אפילו תזילו דמעה ושתיים ולבכם יאיץ פעימה עת שתאזינו להם.
אה.... אתם מהרהרים ברגע זה על כך ש 'מה הקשר... מי מסתכל בכלל על הסטיגמה הזו...?'
אז כן.
ישנם שמצקצקים בלשונם עת שעולים לבמה חיים ישראל, שוקי סלומון, עמירן דביר, איציק אורלב, איציק אשל, אייל עובד, עדי רן, טביב, וכן עליהם הדרך.
אולם שיעלו לבמה אברהם פריד, מרדכי בן דוד, בני פרידמן, מוטי שטיינמץ שמחה פרידמן, יעקב שוואקי, [נראה לי כבר לא... הוא הרי הוציא שירים 'קפיצים'... אה, והמקור שלו ספרדי], וכמותם - יאיר חיוך על פניהם ויתרווחו על מקומם בנחת והנאה צרופה שאין שנייה לה.העובדה שהזמר שר במבטא צלול ומסתלסל יותר הופכת אותו ל'לא משלנו?'
המראה שלו שונה משל המגזר שלך, ואינו מגדל פיאות ארוכות כי כך המנהג של רבו. קולו נטול מבטא חסידי. נכון. ייתכן אף שגון קולו 'אחר'.....
אז מה??!!
המילים שהוא שר - מכוונות לאותו האלוקים. ליבו ופיו - שווים. כוונותיו יכולות להיות טהורות יותר משל אחד המוצג כ'חזק' יותר ממנו.
ואני מדברת על כל הזמרים.
נכון. ישנם צבועים. אבל בכל מגזר.
אין להכליל!!!!!!!!!!!!!!! [ריבוי הסימני קריאה אינו נובע ממקום של גוזמא - המציאות פשוט עצובה].ומכאן הגיע ה'סטייל' של שינוי שמות.
אני מבינה את הזמרים שמעוותים את שם משפחתם. כל כך מבינה.
הם דואגים לפרנסתם. וזה לגיטימי ומעבר.
כיוון שרק בזו הדרך יכללו המה על פי רוב דעת הקהל בקטגוריית ה'משלנו'.זו דעתי. ואני מאמינה שיש עוד למעלה מ'כמה' שחוברים אליה. מבקשת לכבד אותה ולנסות להבין.
-
@רבקה אמר בבהשראת פוסטים קודמים - מבזק קצר על ראיית המוזיקה.:
נכון. ישנם צבועים. אבל בכל מגזר.
אין להכליל!!!!!!!!!!!!!!! [ריבוי הסימני קריאה אינו נובע ממקום של גוזמא - המציאות פשוט עצובה].לגמרי!!!
אני הייתי אתמול מעורבת בדיון פה.
עד שהגעתי למסקנה שעדיף לא לומר את האמת ולשתוק.
לפעמים לא כל מה שאנחנו רואים הוא כל התמונה! -
@ר-כהן אמר בבהשראת פוסטים קודמים - מבזק קצר על ראיית המוזיקה.:
די לנחיתות
זו לא נחיתות- זו אמת כואבת.
כגון, ריבו
אולי תעבור אחרי התגובות שבו הוא הוזכר- ותראה מי דיבר עליו חיובי.
שוואקי
כי הוא שר בהברה חסידית....אם לא זה- לא היו מקבלים אותו....
-
@אפרתושש אמר בבהשראת פוסטים קודמים - מבזק קצר על ראיית המוזיקה.:
זו לא נחיתות- זו אמת כואבת.
בדיוק.
אמת כואבת מאד - שגם כאשר אנחנו מחליטים לפצות את הפה על כך - מכנים אותנו 'נחיתיים'.זו בדיוק שנאת חינם.
כי הוא שר בהברה חסידית....אם לא זה- לא היו מקבלים אותו....
כל מילה בסלע.
-
@רבקה תקשיבי, אני בחור ישיבה בישיבה שנקראת יחסית סגורה בציבור האשכנזי ואני יכול לומר שישי ריבו הוא זמר שמקובל ברוב הציבור באשכנזי!!!!! (אני כותב את זה למרות שאני אישית לא מתחבר אליו, לא בגלל שהוא ספרי ח"ו אלא בגלל שאני פחות מתחבר לסגנון הישראלי...)
זה נתון שלא ניתן לויכוח כי זה פשוט עובדה!!!!!!
אגב, לא התכוונתי לפגוע ברגשות פה של שום ספרדי בכך שכתבתי לגבי הנחיתות.... -
@רבקה תקשיבי, אני בחור ישיבה בישיבה שנקראת יחסית סגורה בציבור האשכנזי ואני יכול לומר שישי ריבו הוא זמר שמקובל ברוב הציבור באשכנזי!!!!! (אני כותב את זה למרות שאני אישית לא מתחבר אליו, לא בגלל שהוא ספרי ח"ו אלא בגלל שאני פחות מתחבר לסגנון הישראלי...)
בסדר.
ייתכן.
אבל אין בכך להכליל את כל הישיבות שזה סגנון מקובל אצלהם.
אני מכירה רבים שלא.אי אפשר לפסול את הדעה שהצגתי לעיל על ידי 'ראייה' כזו.
-
שוואקי של הזמן האחרון?!
בגלל השינוי שלו- שים לב כמה מדברים על כך שהמוזיקה החסידת אבדה...ושצריך להחזיר עטרה ליושנה...
זה מהסיבות הללו- וביניהם לדוגמא שוואקי- בגלל שהוא לא שר בהברה חסידית..או בסגנון שהם התרגלו אליו- הרבה יוצאים על זה...
מציאות. עובדה.
זה לא משו שאפשר להתווכח- תראו את הפידבקים על כך--- -
שוואקי של הזמן האחרון?!
בגלל השינוי שלו- שים לב כמה מדברים על כך שהמוזיקה החסידת אבדה...ושצריך להחזיר עטרה ליושנה...
זה מהסיבות הללו- וביניהם לדוגמא שוואקי- בגלל שהוא לא שר בהברה חסידית..או בסגנון שהם התרגלו אליו- הרבה יוצאים על זה...
מציאות. עובדה.
זה לא משו שאפשר להתווכח- תראו את הפידבקים על כך---זה כבר נושא אחר....
זה לא נושא של פסילת זמרים זה נושא של פסילת שירים.... -
@ר-כהן ולזה מה שאתם קוראים פה באתר "ריבו". רק מזכירים אותו- כולם קופצים.
למה??
כי הוא תפס את המקום של הזמריים החסידיים??
גם במצעד הוא נמצא במקום הראשון..והוא ספרדי...
בגלל זה לשלול אותו? היו כאן המון שכתבו עליו שאי אפשר להתחזק משיר כזה..ולמה?? כי זה לא שיר מהתנך או איזה חסיד עם שטריימל...
מעניין שלפי מה שאתה אומר בחורים שומעים אותו יותר מ- מ.ב.ד....אבל משיר שלו אי אפשר להתחזק... -
זה כבר נושא אחר....
זה לא נושא של פסילת זמרים זה נושא של פסילת שירים....ולמה פוסלים את השירים? כי הרי הוא התחיל את הדרך שלו "טובה" ועכשיו הוא שינה פאזה...
הוא כנראה לומד מריבו...שמצליח לא רק בגלל שהוא שר לחוג מסויים...
נ.ב.
שלא יראה שח"ו אני יוצאת עליך...זה באמת כי מפריע לי הנושא הזה..לא אישית אליך- אלא כללית למגזר... -
@אפרתושש לגבי האלו שפסלו אותו, דברי איתם.... אני בסה"כ אמרתי שהוא זמר שמקובל בכלל המגזר האשכנזי. והגבתי ע"כ שפוסלים זמרים מסיבה מגזרית.
אוקי.
נראה אותם יבאו להביע את דעתם...לא נראה לי-- אבל נחכה לכלל חברי הפורום.