כדי לזמר להשתנות בסיגנון המוזיקה שלו ?
-
לא יודע בתקופה האחרונה אני סם לב להרבה זמרים שכבר מעל 20שנה במוזיקה שפשוט מחליטים לשנות סיגנון מוזיקה ולדעתי זה ממש הורס להם את הקרירה במקום להביא קהל זה מוריד קהל
דעתכם?? -
@מיוזיק-בנשמה מי למשל?
-
@מיוזיק-בנשמה
אני חושב שכל זמר צריך להתאים את סגנון המוזיקה למה שהולך היום
אין מה לעשות אחרת לא יילך לו חוץ מכמה זקנים וכאלה שאוהבים את סגנון המוזיקה הזאת
שבאחוזים לא נראלי שהם הרבה -
חיים ישראל שהוא שר חסידי פחות מיתחבר אלו וחבל כי יש לו קול מדהים במזרחי קהל היעד שלו פחות לדעתי אהב את הסיגנון החסידי שלו
-
@מיוזיק-בנשמה
גם היום חיים ישראל לא בז'אנר החסידי -
@יאיר-2-0 לא יודעת מי זה אפרים מנדלסון,
אבל כמו ש @מיוזיק-בנשמה אמר גם חיים ישראל זו דוגמא מצוינת לכך..
פחות התחברתי לענים שהוא שר אידיש. -
@מיוזיק-בנשמה באופן כללי ,לא כדאי לזמר לשנות את הסגנון שלו אם הוא הביא לקהל שלו משהו מאוד ספציפי במשך שנים.
גם כי זה לא אמין, וגם כי זה לא הוא כנראה...ולא כיף בכלל לשמוע חיקויים או מוזיקה מתחנפת!
מה שכן זמר מבוגר יכול להלביש את המוזיקה שלו מבחוץ כדי שגם הדור הצעיר יוכל לגשת למוזיקה שלו. -
נקודה חיים ישראל הוא אף פעם לא היה מיזרחי אולי רק בשנים הראשונות הוא ישתנה
ראיתי הופעות שהוא עושה הוא שר באידש כבר לא תישמע אצלו בהופעות הלילה
שמח הלילה שמח וחבל אני כי אני משוגע על שירי העבר שלו -
@מיוזיק-בנשמה לא נכון ברור שהוא נקרא מזרחי יש מזרחי כבד ויש מזרחי ישראלי יותר
-
@מיוזיק-בנשמה @הגיטריסת זה לא הנושא בכלל, לא?
אני חושבת שבאמת הרבה השתנו לאחרונה, אבל בלי קשר כ---ל המוזיקה השתנתה לאחרונה. כל העניין של שירה בעברית (ולא לשון הקודש ומילים מהמקורות) נהיה בשנים האחרונות. אז לכן כולם שינו את סגנון. אני ספציפית חושבת שזה שינוי גרוע.
-
אני מאמין שאומן צריך לבוא עם הסגנון שלו.
ולכן כל שינוי בסגנון לאוזן שלנו כמו בין פופ לרוק
הוא לא שינוי סגנון אלא שינוי בתוך הסגנון של הזמר = תת סגנון...
את זה עדיף לעשות כי גם אנשים כמו ריבו שינו ומשנים..
ריבו 2023 הוא לא ריבו של תוכו.
וריבו של תוכו הוא לא ריבו של פחד גבהים.
כולם משתנים וזה טוב....
זה גורם לאוזן שלנו לא להתרגל...
אם כי מי שחקיין.. ואז משנה סגנון אז הוא בבעיה...
זו דעתי. -
אני ממש מסכימה עם @shin
בואו נאמר הפוך- אם הזמר יישאר לנצח עם אותו סגנון, כל השירים אותו דבר-
המאזין יאמר לעצמו:" הזמר הזה לא משנה ת'סגנון שלו בחיים!!, אולי שיזוז קצת מהמשבצת שלו.."
אז דבר ראשון- כמו שאמרו פה קודם- זה לא שינוי סגנון- זה גמישות לדעת הקהל, לסגנון הקהל- שזה מעלה מאד יפה לזמר שגמיש עם שיריו אבל בכל אופן תראו ש (לצורך העניין) ריבו זה ריבו
ופלד זה פלד, לא משנה כמה "ישנו" ת'סגנון הזמר הוא אותו זמר - 'אותה הגברת בשינוי האדרת'
אז הכותרת לא ממש מוסברת טוב- כי זה לא שחור לבן כמו שהסברתי.. -
@שיר-נולד אמר בכדי לזמר להשתנות בסיגנון המוזיקה שלו ?:
אני ממש מסכימה עם @shin
בואו נאמר הפוך- אם הזמר יישאר לנצח עם אותו סגנון, כל השירים אותו דבר-
המאזין יאמר לעצמו:" הזמר הזה לא משנה ת'סגנון שלו בחיים!!, אולי שיזוז קצת מהמשבצת שלו.."אבל קחו למשל את חיים ישראל.
סגנון שלא השתנה בכלל, לא משנה מה יקרה - את השירים שלו נזהה מהצליל הראשון, ולא נראה לי שהפסיקו לשמוע אותו או משהו...
אוהבים אותו ככה. -
אני חושבת שקודם כל זה מבורך שזמרים יוצאים מהמשבצת,
נכון שהשירים הישנים וה''רגילים'' תפסו וחלקם הגדול לא נס ליחם עד היום (ניקח לדוגמא את פריד בשירים הישנים יותר, כי הרבית..רצוננו)כיום יש מגמה לשירים קלילים יותר , אז הזמרים הצעירים מכוונים לשם יותר ומושכים גם את הוותיקים, בכלל כל זמר רוצה שהשיר יתפוס וחייב לכון את עצמו למה שהולך היום, מה שהקהל יאהב וימשוך צפיות. לדעתי זה ממש מגניב היציאות האלו, הזכירו כאן את ריבו אז נגיד נפשי שלו זה יציאה רצינית-שהיתה שינוי מרענן, ויש עוד שירים שדוקא היציאה מהקופסא תפסה אותי אישית. -
אה וגם זה ענין של טעם אישי, אני חושבת למשל שהשירים הישנים של גד אלבז לא רואים את החדשים, אבל מסתבר שהנאדם אהוב ועושה ים כסף בחול...אז לפעמים שינוי סגנון זה גם ענין כלכלי מסתבר..
-
@מיוזיק-בנשמה
נראה לי שברב המקרים הזמר משנה סגנון
בגלל שהוא רוצה לרצות את הקהל -- ולהתאים עצמו עם מה שהולך
במיוחד שמדובר בפרנסה שלו שאז גם אין לו ברירה -מפחד שלא יהיה לו ביקוש