איך יודעים עם הסולם הוא מז'ורי או מינורי ?
-
לא זוכרת בדיוק מה יש שם
תבדוק-תאורית-הסולמות.pdf
סולמות מוזיקלים.odt
סולמות מוזיקלים 1.odtהסתכלתי בקבצים עכשיו
הם מעולים -
אכתוב בקצרה, כמעט בכל השירים התו שמסתיימת בו המנגינה הוא התו הנקרא 'טוניקה' והוא צליל היסוד של הסולם.
לכן אם זה מסתיים בצליל 'דו' אני יודע שאני בסולם דו, וכעת מה שנותר הוא לבדוק באיזה תוים נוספים השתמשת.
כי אם השתמשת רק בקלידים הלבנים אתה בסולם מז'ורי ואם גם בשחורים [מי במול ולה במול וסי במול] אתה בסולם מינורי,
וזה עובד לפי המרווחים כמו שyael העלתה לפה.
לטובת הציבור אני יעלה כאן חוברת מדהימה חינמית שמלמדת בצורה מפורטת את כל התאוריה המוזיקלית וקריאת תויים.
מוזמנים להפיצה.
29dc99a2-c745-42cf-aa71-dea5a5b67ffa-תיאוריה מוזיקלית1.doc -
@מנגן
יש את האתר הזה: https://www.8notes.com/school/theory/triad_trainer.asp
יש שם מלא תרגילי שמיעה גם של אקורדים גם של סולמות וגם של מרווחים...
דווקא אקורדים קל יותר לזהות.. -
@אפרת-גלבוע אין בעיה,
אחרי שתגמרי כשאני יהיה בן 526, אם עוד יהיו לך שאלות אשמח לעזור.... -
בתורת המוזיקה המערבית, ישנם שני סוגים של סולמות: מז'ור ומינורי. הנה כמה דרכים לקבוע אם סולם הוא מז'ורי או מינור:
-
הסתכלו על חתימת המפתח: בסימון המוזיקה המערבית, חתימת המפתח (החדים או השטרות הרשומים בתחילת המטה) יכולה לתת לכם רמז אם הסולם הוא מז'ור או מינור. לדוגמה, חתימת מפתח ללא נקודות חדות או שטוחות בדרך כלל מציינת שהסולם הוא דו מז'ור או א מינור.
-
בדוק את הצליל השלישי של הסולם: התו השלישי בסולם הוא לעתים קרובות התו החשוב ביותר בקביעה אם הסולם הוא מז'ור או מינור. בסולם מז'ורי, התו השלישי נמצא בשליש מז'ורי מעל תו השורש, בעוד שבסולם מינור, התו השלישי נמצא בשליש מז'ורי מעל תו השורש. לדוגמה, בסולם דו מז'ור, הצליל השלישי הוא E (שליש מז'ור מעל ג'), ואילו בסולם א' מינור, הצליל השלישי הוא ג' (שליש מז'ורי מעל א').
-
האזינו לצליל הסולם: לסולמות מז'ור יש צליל בהיר, שמח ומרומם, בעוד לסולמות מינור יש צליל כהה, עצוב ומלנכולי יותר. אם אתה מכיר את הצליל של סולמות מז'ור ומינור, אתה יכול לעתים קרובות לדעת איזה מהם אתה שומע רק על ידי האזנה לו
בבקשה אני מקווה שהבנת
-
-
היי כל מה שנכתב כאן זה עבור יצירות כתובות אבל אם נגיד אומרים לי לשמוע יצירה
איך אני יכולה לזהות אם זה מינור או מזור?
אני ממש ממש ממש אשמח לתשובה מהירה ביותר כי אני חייבת את זה למחר למה יש לי מבחן מחר בתיאוריה של מוזיקה.....(זה למה חפרתי לכם פה בימים האחרונים על כל מיני מושגים )
תודה רבה!!!!!!!!!! -
@איציק-דדיה הצליל השלישי השישי והשביעי
וחוץ מזה שודאי משמיעה אפשר לקבוע מה הוא הסולם... -
@איציק-דדיה אמר באיך יודעים עם הסולם הוא מז'ורי או מינורי ?:
- בדוק את הצליל השלישי של הסולם: התו השלישי בסולם הוא לעתים קרובות התו החשוב ביותר בקביעה אם הסולם הוא מז'ור או מינור. בסולם מז'ורי, מז'ורי מעל א').
- האזינו לצליל הסולם: לסולמות מז'ור יש צליל בהיר, שמח ומרומם, בעוד לסולמות מינור יש צליל כהה, עצוב ומלנכולי יותר. אם אתה מכיר את הצליל של סולמות מז'ור ומינור, אתה יכול לעתים קרובות לדעת איזה מהם אתה שומע רק על ידי האזנה לו
2- מחילה אחי הכל נכון --רק שהתו השני הוא המשמעותי ולא השלישי
דוגמה --אקורד דו מגור --דו --מי ---סול
אקורד דו מינור --דו --מי במול --סול3- הגדרה מאוד נכונה-- מגור -שמח מינור -עצוב
אפשר גם לתרגל את השמיעה ע"י שמנגנים באורגן אקורד נגיד-- דו הנ"ל
ועוברים ממזור למינור וככה מתרגלים להבחין בהבדלים -
@אילן-פ
הוא התכוון התו השלישי מתחילת הסולם דו רה מי....
אבל לא הבנתי אם לכאורה אני לא יודעת באיזה סולם מנוגנת היצירה אז אני לא אדע גם מהו אותו צליל השלישי לא?מה שנותר לי הוא רק לזהות לפי השיטה השלישית שהוא כתב (מה שעושים בדרך כלל... אבל צריך המון אימון ופיתוח שמיעה)...
-
@אפרת-גלבוע אמר באיך יודעים עם הסולם הוא מז'ורי או מינורי ?:
@אילן-פ
הוא התכוון התו השלישי מתחילת הסולם דו רה מי....
אבל לא הבנתי אם לכאורה אני לא יודעת באיזה סולם מנוגנת היצירה אז אני לא אדע גם מהו אותו צליל השלישי לא?מה שנותר לי הוא רק לזהות לפי השיטה השלישית שהוא כתב (מה שעושים בדרך כלל... אבל צריך המון אימון ופיתוח שמיעה)...
אני הבנתי שהוא מדבר על ה3 צלילים באקורד --- ולא על סולם
כי אם הוא מדבר על סולם --אז ההבדל בין מגור למינור זה לא רק בצליל השלישי
זה גם בצליל השישי וגם בשביעי ------ לדוגמה
דו מגור --דו -רה -מי -פה -סול -לה- סי- דו
דו מינור --דו -רה- מי במול - פה -סול -לה במול - סי במול - דוואם לא יודעים איזה סולם - גם לא יודעים מי הצליל השלישי - נכון
פיתוח שמיעה עוזר -- אבל יותר חשוב לדעתי לדעת תאוריה --וניסיוןאני לדוגמה אוחז ראש בסולמות הבסיסיים --כי יש לי קצת ניסיון
אבל אם המנגינה לדוגמה בסולם סי במול מגור
יהיה לי הרבה יותר קשה לזהות -